MEHIKA, BELIZ in GVATEMALA

Pošljite povpraševanje

Program

13 dnevno skupinsko potovaje.

1. dan: Benetke – Cancun
Polet iz Benetk do Cancuna. Transfer do hotela.

2. dan: Cancun – Valladolid
Po zajtrku vožnja do majhnega kolonialnega mesteca Valladolid. Po nastanitvi in kratkem počitku ogled in kopanje v naravnih bazenih. Cenote so kraške jame, v celoti ali večji del zalite z vodo.  

3. dan: Chichen Itza
Zjutraj se odpravimo do arheološkega parka Chichen Itza. Velja za eno največjih majevskih mest in ima razmeroma veliko zgradb v središču mesta na območju 5 km². Mesto je bilo zgrajeno na razgibanem terenu, ki je bil umetno izravnan za potrebe izgradnje glavnih arhitekturnih skupin, največ gradbenih del je bilo potrebno na območjih piramide El Castillo, Las Monjas, Osario in JZ skupine zgradb. Kamnite zgradbe so ohranjene v različnih fazah, mnoge so bile obnovljene.

4. dan: Valladolid – Tulum
Po zajtrku transfer iz Valladolida do Tuluma. Po nastanitvi ogled starodavnega Mayan mesta, ki je nekoč služilo kot pristanišče za mesto Coba. Njegove ruševine so se ohranile na vzhodni strani polotoka Yucatan. Tulum, visok 12-metrski prepad, kot eno izmed najbolje ohranjenih majevskih mest, ki se nahajajo vzdolž obale. Po ogledih je na vrsti kopanje.
 
5. dan: Tulum – Bacalar
Zajtrk. Po zajtrku transfer do čarobne ribiške vasice Bacalar ob laguni, znake po 7 odtenkih modre barve. Nastanitev in prosto za kopanje.

6. dan: Bacalar
Izlet z barko po tej čudoviti laguni. Laguna je dolga 50 kilometrov in široka 2 kilometra.
Kristalno čista voda Bacalarja in drobni beli pesek ima na bregovih »zapuščeno gusarsko ladjo«, ki postane privlačna za vse turiste, ki obiščejo ta čudovit kraj.

7. dan: Bacalar – Caye Caulker
Transfer do Chetumala, nato s hitrim čolnom do otoka Caye Caulker.  Nastanitev in prosto.

8. dan: Caye Caulker

Izlet z barko. Peljali se boste so koralnega grebena, kjer je odlična lokacija za snorklanje. Z nekaj sreče bomo videli tudi morske pse.

9. dan: Caye Caulker - Flores
Transfer s hitrim čolnom do Beliz City, nato pa transfer do mesta Flores v Gvatemali. Po nastanitvi prosto za sprehod po otoku.

10. dan:  Flores – Tikal – Antigua
Zgodaj zjutraj izlet do kompleksa majevskih ruševin globoko v deževnem gozdu severne Gvatemale. Zgodovinarji verjamejo, da je več kot 3.000 struktur na mestu ostankov majevskega mesta z imenom Yax Mutal, ki je bilo glavno mesto enega najmočnejših kraljestev starodavnega imperija. Nekatere stavbe v Tikalu segajo v četrto stoletje pred našim štetjem. Po ogledu transfer na letališče in polet proti Gvatemala City, transfer do nastanitve v Antigui.

11. dan: Antigua
Izlet do Pacaya vulkana, ki je še vedno aktiven. Prvič je izbruhnil pred približno 23.000 leti. Pacaya se dviga na nadmorsko višino 2552 metrov. Po več kot 70 letih mirujočega delovanja je leta 1961 zopet močno izbruhnil in od takrat so izbruhi vulkana Pacaya precej pogosti. Po izletu ogled mesta Antigua.

12. dan: Antigua
Izlet do jezera Atitlan in vožnja s čolnom. Na poti boste obiskali mestece Santiago Atitlan, ki je ena od 12 indijanskih vasi, ki leži ob bregu jezera. Santiago Atitlan je znan po svojih prebivalcih - Tzutuhil Maje - in po nespremenjenemu načinu življenja, ki se je ohranil iz preteklih časov. Ženske tega mesteca še zmeraj nosijo oblačila okrašena z raznobarvnim ptičjim perjem prepletenim z rožami.

13. dan: Antigua - Benetke
Transfer na letališče in polet v Benetke.

 

CENA: 2600 eur po osbi
Termin: 10. – 22. november 2020

Prijave na: interconti@siol.net

Cena vključuje:
- Letalsko vozovnico iz Benetk
- Letalsko vozovnico Flores – Gvatemala City
- Transferje
- Slovenskega vodiča
- Nastanitve z zajtrkom
- Izlete

Cena ne vključuje:
- Nekaterih vstopnin
- kar ni navedeno pod cena vključuje