MAROŠKA PRAVLJICA

Pošljite povpraševanje

Program

CASABLANCA - RABAT - MEKNES - FES - BENI MELLAL - MARRAKECH - CASABLANCA

1. DAN: BENETKE – CASABLANCA (večerja)
Polet iz Benetk proti Casablanci. Prihod v Casablano v popoldanskih urah. Oganiziran transfer do hotela. Namestitev. Večerja in nočitev.

2. DAN: CASABLANCA - RABAT (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku sledi ogled mesta, stare centralne tržnice in novejše francoske tržnice, sodne palače, kraljeve palače in mošeje. Sledi vožnja do prestolnice, mesta Rabat. Sledil bo ogled Kraljeve palače, znamenitega Hassanovega stolpa, mavzoleja kralja Mohameda V, rimske spomenike Chellaha in vrtove Quday Kashbah. Prihod v hotel in večerja.

3. DAN: RABAT - MEKNES - FES (zajtrk, večerja)
Po zajtrku vožnja do Meknesa in ogled trga El Hedim, vrat Bab Mansour, mavzoleja Moulay Ismail palače Dar Jamai in ostalih znamenitosti. Nadaljevali bomo proti Moulay Idriss, svetega mesta, od koder izhaja prva arabska dinastija. Vožnja proti mimo Valobilisa do Fesa. Namestitev in večerja.

4. DAN: FES (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Fes je danes kulturno in versko središče Maroka. Čudovita arhitektura nam odkriva ves sijaj minulih časov in bogatih dinastij, ki so tu živele, sprehod po mestnih ulicah in tržnicah je kakor sprehod skozi preteklost. Univerza v Fezu je med najstarejšimi v svetu, ogledali si boste Attarin in Bou Inania medereso (stara verska šola, kjer so poučevali Koran), vodnjak Nejjarin. Ogled univerze Karaouin in mavzoleja Moulay Idrisa (od zunaj). Sledi ogled soukha ( stare arabske tržnice ) in spektakularen sprehod skozi staro Medino, ( mestni labirint ), kjer sprehod brez izkušenega spremljevalca ni možen, izhod pa je poznan samo dobrim poznavalcem Medine. Večerja in nočitev.

5. DAN: FES - BENI MELLAL - MARRAKECH (zajtrk, večerja)
Zajtrk.Vožnja proti Beni Mellal mimo Ifrane in Azrou. Postanek za kosilo v Beni Mallal. Prihod v Marrakech, večerja in nočitev.

6. DAN: MARRAKECH (zajtrk, večerja)
Zajtrk in nato vodeni ogled “Rdečega mesta “. Ogled grobnic Saadian, palače Bahia, vrtov Menara, svetovno znane mošeje Koutobia, starega Soukha in ostalih znamenitosti. Za vse ki še niso začutili zapeljivo-zastrašujoče-pravličnega občutka srednjega veka je popoldanski sprehod po trgu Jemma El Fna v Marrakeshu pravi kraj za to. Zvečer velerja v pravem maroškem stilu skupaj s tradicionalnim show-om.

7. DAN: MARRAKECH - CASABLANCA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldan prosto in čas za samostojne oglede ali počitek. Popoldan vožnja proti Casablanci. Namestitev in večerja.

8. DAN: CASABLANCA - POVRATEK (zajtrk)
Zajtrk in transfer na letališče.

CENA ob prijavi štirih potnikov: 1120 EUR po osebi
CENA ob prijavi šestih potnikov: 999 EUR po osebi

ODHOD: IZ TRSTA
KDAJ: VSAK DAN

CENA VKLJUČUJE
- letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji Trst - Casablanca - Trst
- vse letališkle pristojbine
- 7x nočitev v dvoposteljnih soba na osnovi polpenziona v hotelih ****
- zasebno vozilo MINI VAN z angleško govorečim vodnikom
- gorivo in cestnine vključene
- vstopnina v Hassan II mošejo
- lokalni vodnik v Casablanca - Rabat - Meknes - Volibulis - Fes & Marrakech
- vstopnina

ŠTEVILO MEST JE OMEJENO.