MAROKO Z AVTOM MAJ

Pošljite povpraševanje

Program

 

RENT–A–CAR + HOTELI

CASABLANCA – RABAT – CHEFCHAOUEN – VOLUBILIC – MOULAY IDRISS – MEKNES – FES – ERFOUD – MERZOUGA – SOTESKA TODRE – SOTESKA DADES – OUARZAZATE - AIT BENHADDOU – MARRAKECH

ODHOD: VSAK DAN V MESECU MAJU

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE – CASABLANCA 
Polet proti Casablanci. Po prihodu prevzamete avtomobil na letališču v Casablanci in se odpeljete do hotela. Namestitev. Popoldne predlagamo ogled mesta, ogled stare centralne tržnice in novejše francoske tržnice, mimo sodnih palač, kraljeve palače (le od zunaj).. Vožnja do katedrale Notre Dame de Lurdes in ob obali, po želji ogled znamenite mošeje Hassana II… Večerja. Nočitev.

2.dan: CASABLANCA – RABAT – CHEFCHAOUEN 
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do prestolnice Maroka in mesta, v katerem živi kralj Hasan II. Po prihodu v Rabat si lahko ogledate Kraljevo palačo, znameniti Hassanov stolp, mavzolej kralja Mohameda V, rimske spomenike Chellaha in vrtove Quday Kashbah. Nadaljujte z vožnjo proti enemu najlepših mestec v Maroku – Chefchaoouenu. Modro belo mestece očara prav vsakogar, ki ga utegne obiskati. Po prihodu namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

3.dan: CHEFCAOUEN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku se sprehodite po slikovitem mestecu, po njegovih ozkih modrih ulicah in se povzpnete do ruševin stare mošeje na sosednjem hribčku od koder je prelep razgled na mesto. Popolde si privoščite počitek v eni od prijetnih restavracij in uživajte v opazovanju lagodnega življenja unikatnega Chefchaouena. Večerja. Nočitev.

4.dan: CHEFCHAOUEN – VOLUBILIS – MOULAY IDRIS – MEKNES – FES (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti mestu Meknes. Na poti se ustavite v starem rimskem mestu Volubilis. Ogled slavoloka, ostankov svetišč, trga, ulic, parlamenta, javne hiše in ostalih znamenitosti. Po ogledu Volubilisa vožnja do 4 km oddaljenega Moulay Idrisa, svetega mesta, od koder izhaja prva arabska dinastija. Nadaljujte z vožnjo proti Meknesu. Po prihodu v Meknes si mesto oglejte - trg El Hedim, vrata Bab Mansour, mavzolej Moulay Ismail palače Dar Jamai in ostale znamenitosti. Pozno popoldne vožnja do najstarejšega izmed štirih cesarskih mest (Rabat, Meknes, Fes, Marrakech) – Fesa. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

5.dan: FES 
Zajtrk. V Fesu vam priskrbimo osebnega vodiča, ki vas bo popeljal skozi zgodovino mesta. Mesto je danes kulturno in versko središče Maroka. Čudovita arhitektura nam odkriva ves sijaj minulih časov in bogatih dinastij, ki so tu živele, sprehod po mestnih ulicah in tržnicah je kakor sprehod skozi preteklost. Univerza v Fezu je med najstarejšimi v svetu, ogledali si boste Attarin in Bou Inania mederese (stare verske šole, kjer so poučevali Koran), vodnjak Nejjarin. Ogled univerze Karaouin in mavzoleja Moulay Idrisa (od zunaj). Kosilo. Sledi ogled soukha ( stare arabske tržnice ) in spektakularen sprehod skozi staro Medino, ( mestni labirint ), kjer sprehod brez izkušenega spremljevalca ni možen, izhod pa je poznan samo dobrim poznavalcem Medine… Večerja in nočitev.

6.dan: FES – ERFOUD 
Zajtrk. Danes se popeljete po cesti kashb (starih utrdb ob poti) do Erfouda, starega mesta na karavanski poti kjer je bila zadnja postaja karavan na poti čez Saharo. Na poti se ustavite za kosilo v mestu Midelt. Zvečer prihod v Erfoud, ki je iztočna točka za izlete v Saharo. Namestitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

7.dan: ERFOUD – MERZOUGA – TODRA GORGE – DADES GORGE
Zelo zgodaj zjutraj odhod s terenskim avtomobilom do peščenih sipin, kjer pričakate sončni vzhod v puščavi.
Zajtrk. Po zajtrku se odpeljite po slikoviti pokrajini Berberov proti soteski reke Todre (Todra Gorges), kjer si lahko ogledate impozanten kanion reke, kjer se skalne stene dvigajo več kot 300 metrov visoko… Zvečer prihod v mesto Boumalne de Dades. Večerja in nočitev.

8.dan: DADES GORGE – OUARZAZATE
Zajtrk. Po zajtrku predlagamo ogled kanijona reke Dade (peš), ki je znan po izjemni lepoti pokrajine, kamnitih dolin, osamelih palm in številnih nenavadnih živali. Popoldan pot nadaljujte po poti kashb do Ouarzazata, novejšega saharskega mesta, ki so ga zgradili Francozi. Višek je mesto doživelo v 80-tih letih, ko so bili tu nastanjeni filmarji, ki so v okolici Ouarzazata snemali velike filmske spektakle kot sta Lawrence Arabski in film Bernarda Bertoluccija - Čaj v Sahari. Tudi danes se mesto še vedno uporablja za scene v filmih kot so Gladiator, Aleksander, Nebeško kraljestvo in Babel, katerih ostanke si boste poskusili ogledati tudi vi. Namestitev v hotelu po prihodu v mesto. Večerja. Nočitev.

9. dan: OUARZAZATE – AIT BENHADDOU – MARRAKECH 
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti zahodu čez Atlas (povzpeli se boste na višino 2.200 metrov) do Marrakesha. Vmesni postanek v berberski vasi Ait Benhaddou, ki slovi kot najslikovitejši kraj v Maroku, UNESCO ga je zaščitil kot del svetovne kulturne dediščine. Tu so posneli tudi mnoge znane filme, Lawrence Arabski, Jezus iz Nazareta, Orson Wells je tu snemal film Sodoma in Gomora.. Nadaljevanje zanimive poti po gorski “avtocesti”, s prekrasnimi pogledi na visoke vrhove Atlasa. Zvečer prihod v najbolj afriško mesto Maroka - Marrakesh. Namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

10.dan: MARRAKECH 
Zajtrk in nato celodnevni vodeni ogled “Rdečega mesta“. Ogled grobnic Saadian, palače Bahia, vrtov Menara, svetovno znane mošeje Koutobia, starega Soukha in ostalih znamenitosti. Za vse ki še niso začutili zapeljivo-zastrašujoče-pravličnega občutka srednjega veka je popoldanski sprehod po trgu Jemma El Fna v Marrakeshu pravi kraj za to. Večerja. Nočitev.

11.dan: MARRAKECH – CASABLANCA – BENETKE –LJUBLJANA
Zajtrk. Po zajtrku se odpejete na letališče v Casablanci. Polet proti Benetkam/Ljubljani. Konec potovanja.

CENA: od 1.100 EUR na osebo

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov.


Cena vključuje:
- letalsko vozovnico 
- vse letališke takse,
- namestitve v dvoposteljnih sobah v hotelih 4*
- nastanitve z zajtrkom
- najem avtomobila s prevzemom in oddajo na letališču v Casablanci, zavarovanje, srednji razred (Peugeot 308 ali Renault Megane)
- ekskurzijo v puščavo z 4x4 vozilom,
- lokalne takes
- organizacijo potovanja


Cena ne vključuje: stroškov po osebnih naročilih, kosil, vstopnin, stroškov za gorivo, vodenj (razen 1 dan v Fesu in 1 dan v Marrakechi ter izlet v sipine), vse kar ni omenjeno pod “cena vključuje”.

Viza: slovenskim državljanom ni potrebna.

Cepljenja: niso potrebna.