LAPONSKA + NORDKAPP

Pošljite povpraševanje

Program

Le kdo si ne želi obiskiti najbolj severne točke v Evropi? Nordkapp v kombinaciji z Laponsko je popolna kombinacija in mi vam ponujamo odlično priložnost za takšno potovanje.

1. dan: Dunaj - Rovaniemi
Polet iz Dunaja do mesta Rovaniemi. Vožnja do hotela, po namestitvi se bomo odpravili do Božičkove vasi. Sprehodili se bomo po vasi, v Božičkovi pisarni obiskali Božička, na pošti pa poslali kakšno razglednico. 

2. dan: Rovaniemi -  Luosto - Inari
Po zajtrku se bomo odpeljali proti severu s postankom v narodnem parku Luosto, kjer nas čaka približno 45 minut dolg sprehod do območja, kjer bomo iskali vsak svoj “kamen za srečo”. Nato se bomo vrnili do parkirišča in nadaljevali vožnjo do kraja Inari. 

3. dan: Inari - Alta
Obisk muzeja Samijev, ki so se v zgodovini tradicionalno ukvarjali predvsem z lovom, ribištvom in rejo severnih jelenov. Manjšina je naseljena na Finskem, Norveški, Švedski in Rusiji. Po ogledu muzeja vožnja do norveškega mesta Alta. 

4. dan: Alta - Nordkapp - Alta
Težko pričakovani dan, ko se bomo podali na najsevernejšo točko v Evropi. Do Nordkappa imamo še približno 250km vožnje do panoramskih razgledov. Ogledali si bomo Nordkapp Panorama film, ki predstavlja regijo Nordkappa v štirih letnih časih, zgodovinske razstave in jamo svetlobe. 

5. dan: Alta - Tromso
Po zajtrku se bomo peljali do najsevernejšega univerzitetnega mesta. Po nastanitvi si bomo ogledali arktično katedralo in Polarijo, ki je eno od dveh krajev v Evropi, kjer lahko v neposredni bližini vidite bradatega tjulna. Glavni namen Polarije pa je, da ljudem prikažejo, zakaj je življenje v morju in življenje na kopnem v celoti odvisno drug od drugega. 

6. dan: Tromso - Svolvaer
Zjutraj se odpravimo do znamenitih otokov Lofoten. Po precej dolgi vožnji nastanitev in prosto. 

7. dan: Svolvaer
Dan bomo preživeli na Lofoten otoku, najprej bomo obiskali muzej vikingov, nato pa poiskali  najboljše razgledne točke, se sprehodil na manjše vzpetine in uživali ob razgledu.

8. dan: Svolvaer - Kiruna
Vožnja proti Švedski do mesta Kiruna, kjer bomo tudi prenočili. Po namestitvi kratek ogled mesta potem pa prosto za počitek ali oglede po vaši želji. 

9. dan: Kiruna - Rovaniemi
Vožnja proti Finski, namestitev v mestu Rovaniemi in prosto za oglede po želji. 

10. dan: Rovaniemi - Dunaj
Transfer na letališče in polet proti Dunaju. 

 

CENA: od 1680 eur na osebo 

TERMIN: 20. - 29. avgust 2020

Majhna skupina: 8 oseb

Cena vključuje:
- Letalsko vozovnico iz Dunaja s 23kg prtljage
- Vse transferje na Finskem, Norveški in Švedski
- Vstopnine
- Slovensko vodenje
- Nastanitve z zajtrkom