KUBA-VELIKA TURA, 15 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

KUBA - VELIKA TURA, 15 DNI

ODHOD: VSAK DAN

01. DAN: LJUBLJANA/BENETKE – HAVANA
Polet proti Havani. Prihod v Havano. Po opravljenih carinskih formalnostih transfer do hotela. Namestitev. Prosto za samostojne sprehode. Nočitev.

02. DAN  HAVANA (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku panoramski ogled moderne Havane. Ogled Trga revolucije, Rampe in obalnega dela. Nato ogled starega kolonialnega mesta /peš/. Stara Havana je tipično kolonialno mesto, ki jo je 1982 leta zaščitil Unesco. Središče mesta zavzema 5 kvadratnih kilometrov ozemlja in je največje v Latinski Ameriki. Ogled Plaze de Armasa, palačo Capitanes Generales v kateri je nekoč prebival generalni guverner Kube in katere zidovi izražajo maksimalne ekspresijo kubanskega baroka.  Sledi ogled hotela Ambos Mundos v katerem je prebival Ernest Hemingway. . Na trgu pred katedralo boste v baru Bodeguita poizkusili mojito. Kosilo v restavraciji. Popoldne ogled muzeja Ernesta Hemingwaya. Nočitev.

03. DAN:  HAVANA – PINAR DEL RIO  -  VINALES – CUEVA DEL INDIO – HAVANA (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v pokrajino Pinar del Rio, ki  slovi po pridelavi tobaka. Ravno tukaj je Kolumb prvič uzrl domačine, ki so kadili zvitke tobaka.  Po prihodu ogled tovarne cigar. Nadaljevanje vožnje do Vinales – čudovite doline  obkrožene z – Mogotes – navpičnimi  skalami v obliki stoječih valjev za katere menijo, da so najstarejše kamenine na Kubi. Nato ogled prazgodovinskih poslikav in tudi moderne poslikave, ki prikazuje razvoj človeške ter živalskih vrst od prazgodovine do danes. Nato vožnja do Cueva del Indio in ogled jame s čolni. Povratek v Havano.  Nočitev.

04.dan: HAVANA –  GUAMA - CIENAGA DE ZAPPATA – CIENFUEGOS - TRINIDAD  (zajtrk, all inclusive)
Po zajtrku vožnja proti Trinidadu. Med potjo postanek v Nacionalnem parku Montemar – v enem najlepših delov Kube  - polotoku Zapatta. Ogled flore in faune parka. V Guami si boste pogledali krokodile. Nato nadaljevanje vožnje do Cienfuegosa. Po prihodu v Cienfuegos ogled najpomembnejših ulic in trgov tega gracioznega mesta, ki so ga leta 1819 ustanovili francoski priseljenci, ki so na Kubo prišli iz Haitija in Louisiane. Mesto se nahaja ob prelepem zalivu nad katerim dominira grad, ki je bil zgrajen 1742 leta. Po ogledu Cienfuegosa nadaljevanje vožnje do Trinidada. Namestitev. Večerja. Nočitev.

05.dan: TRINIDAD (all inclusive)
Po zajtrku ogled mesta, ki velja za eno najbolje ohranjenih kolonialnih mest v Karibski Ameriki – pod zaščito Unesca. Mesto so zgradili Španci v 16. st.. Sprehod po mestnem središču okrog osrednjega trga Plaza Mayor in  obisk cerkve Sv.Trojice ter  muzeja. Še postanek v lokalnem baru Canchanchara  /tipična lokalna pijača/.  Kosilo. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

06. DAN: TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS – CAMAGUEY (zajtrk, večerja) 

Zajtrk. Nato vožnja proti Camagueyu. Na poti postanek za ogled Torre Manaca Iznaga. Če se boste povzpeli na 42 metrov visoki stolp, se vam bo odprl pogled na dolino Valle de los Ingenios. Sledi panoramski ogled Camagueya. Namestitev. Večerja v restavraciji. Nočitev.

07.dan: CAMAGUEY - BAYAMO – SANTIAGO DE CUBA (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Camagueya, mesta ustanovljenega 1515 leta. V mestu je čez 20 baročnih cerkva. Sprehod skozi stari del mesta in ogled cerkve La Merced, v kateri hranijo kip Kristusa iz 18. stoletja v srebrnem okvirju, ki je narejen iz 25.000 kosov srebrnih kovancev, ki so jih prispevali verniki.... Nato vožnja proti Bayamu. Prihod v Bayamo in ogled mesta, ki je kubanski nacionalni spomenik. V njem so se namreč rodili pomembni ljudje v kubanski zgodovini.   Mesto je ustanovil španski konkvistador Diego Velasquez.  Hoja po zgodovinskem središču in ogled rojstne hiše Carlosa Manuela de Cespedesa. Nadaljevanje vožnje do Santiaga. Namestitev.

08.dan: SANTIAGO DE CUBA (zajtrk)
Zajtrk. Nato ogled glavnega mesta Kube v prvi polovici 16. stoletja. To je najbolj karibsko mesto na Kubi. Ljudje so najbolj sproščeni in poznani po plesih po ulicah. Ogled hiše Diega Velazqueza, ogled parka Cespedes, sprehod po Calle Heredia... Nato vožnja do Castilla del Moro, ki so ga 1663 leta zgradili po načrtih arhitekta Battiste Antonellija. Iz obzidaja utrdbe boste uživali v spektakularnem pogledu na zaliv Santiaga. Znotraj utrdbe je tudi muzej piratstva. Popoldne panoramski ogled Cuartel Moncade, ki je bila v času vladavine Batiste vojašnica, danes pa je v njej delno šola, delno muzej, v katerem so predmeti in dokumenti iz kubanske revolucije. Vrnitev v hotel. Nočitev.

09.dan: SANTIAGO DE CUBA – GUANTANAMO BARACOA – SANTIAGO (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Baracoi. Med potjo postanek za možen ogled iz hriba ameriške pomorske baze Guantanamo Baya. Nadaljevanje vožnje proti Baracoi. Kosilo na poti. Po prihodu ogled prvega mesta na Kubi, ki so ga ustanovili Španci. Ogled cerkve Nuestra Senora de Concepcion in križa, ki ga je prinesel Krištof Kolumb med osvajanjem Kube. Križ je najstarejši krščanski symbol na Kubi. Vrnitev v Santiago. Nočitev.

10.dan: SANTIAGO – GUARDALAVACA (zajtrk, all inclusive)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Guardalavaci. Prihod v Guardalavaco. Namestitev. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. All inclusive

11-13.dan: GUARDALAVACA
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti na osnovi all inclusive.

14.dan: GUARDALAVACA – HOLGUIN – HAVANA – LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk)
Zajtrk. Nato transfer na letališče v Holguinu.  Polet proti Havani. Prihod v Havano in nadaljevanje poleta proti Ljubljani/Benetkam.

15. DAN: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke.Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih oseb.

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana/Benetke – Havana/Holguin – Havana Ljubljana/Benetke, letališke takse v Evropi, stroške namestitve v na osnovi zajtrka v hotelih po po vaši izbiri, vsi transerji in ogledi ter vstopnine po programu na privatni osnovi, angleško govoreči lokalni vodiči in šoferji, organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: letališko takso na Kubi, (cca. 30 EUR),  stroške za pridobitev kubanskega vizuma 35 EUR, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, stroške po osebnih naročilih, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop na Kubo potrebujete vizum. Za pridobitev je potrebno dostaviti fotokopijo veljavnega potnega lista, potrjeno rezervacijo letalske karte in 35 EUR.

Cepljenja: Niso potrebna.

Prijava se lahko izvrši v TA Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri  spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila  TA Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana; ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.