KUBA-MEHIKA, 18 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

KUBA - MEHIKA 18 DNI

ODHOD:  VSAK DAN

01. DAN: LJUBLJANA/BENETKE – HAVANA (večerja)
Polet proti Havani. Prihod v Havano. Po opravljenih carinskih formalnostih transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Prosto za samostojne sprehode. Nočitev.

02. DAN  HAVANA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku panoramski ogled moderne Havane. Ogled Trga revolucije, Rampe in obalnega dela. Nato ogled starega kolonialnega mesta /peš/. Stara Havana je tipično kolonialno mesto, sedaj zaščitena s strani Unesca. Po ogledu starega mesta ogled  Hemingwayeve sobe v hotelu Ambos Mundos. Popoldne prosto za samostojne sprehode in drugo. Večerja. Nočitev.

03. DAN:  HAVANA–PINAR DEL RIO - VINALES–CUEVA DEL INDIO-HAVANA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v pokrajino Pinar del Rio, ki  slovi po pridelavi tobaka. Ravno tukaj je Kolumb prvič uzrl domačine, ki so kadili zvitke tobaka.  Po prihodu ogled tovarne cigar. Nadaljevanje vožnje do Vinales – čudovite doline  obkrožene z – Mogotes – navpičnimi  skalami v obliki stoječih valjev za katere menijo, da so najstarejše kamenine na Kubi. KOSILO v lokalni restavraciji, potem ogled prazgodovinskih poslikav in tudi moderne poslikave, ki prikazuje razvoj človeške ter živalskih vrst od prazgodovine do danes. Nato vožnja do Cueva del Indio in ogled jame /s čolni: cca 10 minut/. Povratek v Havano. Večerja in nočitev.

04. DAN: HAVANA – SANTIAGO DE CUBA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku prosto do transferja na letališče in poleta letala proti Santiago de Cubi. Po prihodu v Santiago de Cuba ogled mesta. Po ogledu mesta transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

05. DAN: SANTIAGO DE CUBA – COBRE – BAYAMO – GUARDALAVACA (HOLGUIN)(zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Bayamu, ki ga je ustanovil španski konkvistador Diego Velasquez. Na poti do Bayama, postanek v vasi Cobre, ki se nahaja 20 kilometrov iz Santiaga de Cube, kjer si lahko pogledate podobo device Marije, zaščtnice lokalnega prebivalstva. Tudi pogled na okolico vasi je zelo lep. Po prihodu v Bayamo ogled mesta in kosilo. Nato nadaljevanje vožnje proti Guardalavaci. Prihod v Guardalavaco in namestitev v hotelu All Inclusive.

06. DAN: GUARDALAVACA (all inclusive)
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti na osnovi all inclusive.

07. DAN: GUARDALAVACA – CAMAGUEY – SANCTI SPIRITUS – TRINIDAD (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevna vožnja proti Trinidadu. Na poti postanek v Camagueyu mestu, ki so ga ustanovili leta 1515. Mesto je znano po svojih baročnih cerkvah in trgih. Nato nadaljevanje vožnje proti Trinidadu s postankom v Sancti Spiritusu. Prihod v Trinidad v večernih urah. Namestitev na osnovi All Inclusive. Nočitev.

08.DAN: TRINIDAD (all inclusive)
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. All Inclusive. Priporočamo ogled mesta, ki velja za eno najbolje ohranjenih kolonialnih mest v Karibski Ameriki – pod zaščito Unesca. Mesto so zgradili Španci v 16. st.. Sprehod po mestnem središču okrog osrednjega trga Plaza Mayor in  obisk cerkve Sv.Trojice ter  muzeja. Še postanek v lokalnem baru Canchanchara  /tipična lokalna pijača/.
Nočitev.

09. DAN: TRINIDAD (all inclusive)
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. All Inclusive. Nočitev.

10. DAN: TRINIDAD – SANTA CLARA – HAVANA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Santa Clare. Prihod v Santa Claro in ogled Santa Clare, ki je v polovici prejšnjega stoletja cvetela kot center za pridelovanje sladkorja. Mesto je znano tudi iz časa Kubanske revolucije - obeležja revolucije so vidna še danes. Med ostalim si bomo ogledali - vlak oklepnik, ki so ga zgradili soborci legendarnega Che Guevare. Ogled muzeja Che Guevare in nato nadaljevanje vožnje proti Havani. Kosilo v lokalni restavraciji. Prihod v Havano Namestitev. Večerja. Nočitev.

11. DAN: HAVANA – CANCUN – CHITZEN ITZA (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet letala ob 07.10 uri proti Cancunu. Prihod v Cancun ob 07.20 uri. Po prihodu v Cancun vožnja proti najbolje ohranjenemu obrednemu središču Majev Chitzen Itzi. Prihod v Chitzen Itzo. Namestitev. Nato ogled prestolnice Majev med  5. in 10. st. n.š. in kasneje prestolnica Toltekov, ki so se sem preselili iz svoje prejšnje prestolnice Tule in eden najobsežnejših arheoloških kompleksov na polotoku. Ogled templja Kukulkan - piramide, ki so jo  Maji uporabljali v posvetne namene in za preučevanje astronomije. Na vsaki strani piramide je 91 stopnic /4 x 91/, kar skupaj  z vrhnjo ploščadjo šteje 365 stopnic - dni, vsako izmed devetih nadstropij piramide je razdeljeno s stopnišči na 18 delov - 18 mesecev v sončnem letu Majev, na vsaki strani piramide se nahaja 52 plošč, ki ponazarjajo število let v enem ciklusu /v našem koledarju stoletje/. Najspektakularnejši dogodek pa se zgodi vsako leto 21. marca in 21. septembra ob spomladanskem in jesenskem enakonočju,  ko sence  kamnitih trikotnikov, ki se nahajajo na severnem stopnišču v določenem položaju sonca, oblikujejo valovito kačo, ki se spomladi vzdiguje / ko se dan prične daljšati/ in jeseni spušča /ko se dan prične krajšati/. Celoten prizor traja natančno 3 ure in 22 minut. Ogled notranjščine piramide, v kateri so arheologi odkrili prekrasen  prestol z rdečim jaguarjem, ki ima vložene oči in svetlikajoče proge narejene iz žada. Ogled še drugih znamenitih stavb , Templja bojevnikov, Skupino tisočih stebrov, Tržnico, Grobnico visokih svečenikov in ostale znamenitosti. Nočitev.

12. DAN: CHITZEN ITZA – IZAMAL – KABAH – UXMAL (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Uxmalu. Na poti postanek v Izamalu za ogled samostana, ki ga je obiskal tudi papež Janez Pavel II. Nato nadaljevanje vožnje do Uxmala. Prihod v Uxmal. Namestitev. Popoldne vožnja do Kabaha in ogled arheološke cone. Po ogledu vrnitev v Uxmal. Nočitev.

13. DAN: UXMAL – MERIDA (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta Uxmala, primerljivem z velikimi mesti grške in rimske kulture, najdemo eno najzahtevnejših in najdovršenejših gradbenih del v konstrukcijah fasad templjev in palač. Kvaliteta in izdelava mask v ometu vzbujata pri obiskovalcih  spoštovanje do takratnih graditeljev. Ogled Piramide čarovnikov, Guvernerjeve palače, Velike piramide, Južnega templja in ostalih znamenitosti. Po ogledu vožnja v Merido. Prihod v Merido. Namestitev in nato ogled enega najlepših kolonijalnih mest Mehike. Nočitev.

14. DAN: MERIDA – VILLAHERMOSA – LA VENTA – PALENQUE (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet letala ob 09.30 uri proti Villahermosi. Prihod v Villahermoso ob 10.30 uri. Po prihodu v Villahermoso ogled parka La Venta, v katerem boste videli velikanske olmeške glave, ki sodijo med najstarejše človeške stvaritve v srednji in južni Ameriki in so delo starodavne olmeške kulture. Po ogledu vožnja do Palenq in po prihodu v Palenque ogled  ruševin mesta Majev obkroženega s smaragdnim pragozdom, ki vtisnejo vsakemu obiskovalcu nenavaden občutek. Figure kraljev in visokih svečenikov narejene v ometu na stenah templjev in palač so prav nenavadno lepe. Z uporabo posebnega načina izdelave ometa /mešanica izvlečkov dreves , kostnega in kožnega kleja/ so takratni graditelji dosegali prav čudesne rezultate. Še bolj neresnično pa se zdi, da je bilo vse to narejeno brez uporabe kovinskega  orodja. Ogled ruševin: Tempelj zapisov, Palača, Tempelj križa in druge znamenitosti. Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

15. DAN: PALENQUE – AGUA AZUL – MISOL HA – VILLAHERMOSA – MEXICO CITY (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do azurnih kaskadnih slapov Agua Azula, ki sodijo med najlepše naravne zaklade Mehike. Po ogledu slapov vožnja do Misol Haja in možnost kopanja v naravnem bazenu, pod slapom, sredi džungle. V Misol Haju je Swarzzeneger snemal film Predator. Nato vožnja do letališča v Villahermosi in polet letala ob 18.55 uri proti Mexico Citiyu. Prihod v Mexico City ob 20.20 uri in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

16. DAN: MEXICO CITY (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za oglede in drugo v lastni režiji.

17. DAN: MEXICO CITY – LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti Ljubljani/Benetkam.

18. DAN: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.


CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih potnikov.

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana/Benetke – Havana – Santiago de Cuba/Havana – Cancun/Merida – Villahermosa – Mexico City – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse razen na Kubi, stroške namestitve v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vašem izboru, ostali obroki po programu (KOSILA IN VEČERJE ALI ALL INCLUSIVE) v hotelih ali v lokalnih restavracijah, vsi transferji in ogledi in vstopnine po programu, angleško govoreči vodič, organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: vse kar ni izrecno navedeno po programu,  stroške po osebnih naročilih.

Vizum: Za pridobitev kubanskega vizuma je potrebno dostaviti fotokopijo veljavnega potnega lista in 35 EUR po osebi.

Cepljenja: Niso potrebna.

Prijava se lahko izvrši v TA Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri  spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila  TA Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana; ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.