Program

KUBA, 12 DNI

ODHOD: VSAK DAN  

01. DAN: LJUBLJANA/BENETKE  – HAVANA
Polet proti Havani. Prihod v Havano. Po opravljenih carinskih formalnostih transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Prosto za samostojne sprehode. Nočitev.

02. DAN  HAVANA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku panoramski ogled moderne Havane V LASTNI REŽIJI. Ogled Trga revolucije, Rampe in obalnega dela. Nato ogled starega kolonialnega mesta /peš/. Stara Havana je tipično kolonialno mesto, sedaj zaščitena s strani Unesca. Po ogledu starega mesta ogled  Hemingwayeve sobe v hotelu Ambos Mundos. Nato ogled  pristanišča Cojimar – kjer je Hemingway dobil navdih za znameniti roman “Starec in morje”. Večerja in nočitev.

03. DAN:  HAVANA – PINAR DEL RIO  -  VINALES – CUEVA DEL INDIO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v pokrajino Pinar del Rio, ki  slovi po pridelavi tobaka. Ravno tukaj je Kolumb prvič uzrl domačine, ki so kadili zvitke tobaka.  Po prihodu ogled tovarne cigar. Nadaljevanje vožnje do Vinales – čudovite doline  obkrožene z – Mogotes – navpičnimi  skalami v obliki stoječih valjev za katere menijo, da so najstarejše kamenine na Kubi. Nato ogled prazgodovinskih poslikav in tudi moderne poslikave, ki prikazuje razvoj človeške ter živalskih vrst od prazgodovine do danes. Nato vožnja do Cueva del Indio in ogled jame /s čolni: cca 10 minut/. Povratek v Havano. Večerja in nočitev.

04. DAN: HAVANA –  GUAMA - CIENAGA DE ZAPPATA -  TRINIDAD (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Trinidadu. Med potjo postanek v Nacionalnem parku Montemar – v enem najlepših delov Kube  - polotoku Zapatta. Kosilo v restavraciji La Boca. Po kosilu  vožnja z ladjo do  vasi prvobitnih prebivalcev Kube- Taino indijancev. Ogled vasi v kateri se nahaja 32 skulptur,  ki prikazujejo dnevna opravila prebivalcev Kube, še pred prihodom Špancev. Nato nadaljevanje vožnje proti Trinidadu. Prihod in namestitev v hotelu. ALL INCLUSIVE.

05.DAN: TRINIDAD (all inclusive)
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta, ki velja za eno najbolje ohranjenih kolonialnih mest v Karibski Ameriki – pod zaščito Unesca. Mesto so zgradili Španci v 16. st.. Sprehod po mestnem središču okrog osrednjega trga Plaza Mayor in  obisk cerkve Sv.Trojice ter muzeja. Še postanek v lokalnem baru Canchanchara  /tipična lokalna pijača/.  Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. ALL INCLUSIVE. Nočitev.

06. DAN: TRINIDAD – SANTA CLARA – VARADERO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Santa Clare. Prihod v Santa Claro in ogled Santa Clare, ki je v polovici prejšnjega stoletja cvetela kot center za pridelovanje sladkorja. Mesto je znano tudi iz časa Kubanske revolucije - obeležja revolucije so vidna še danes. Med ostalim si bomo ogledali - vlak oklepnik, ki so ga zgradili soborci legendarnega Che Guevare. Ogled muzeja Che Guevare in nato nadaljevanje vožnje proti Varaderu. Prihod v Varadero in namestitev v hotelu. ALL INCLUSIVE. Nočitev.

7. – 10. DAN: VARADERO (all inclusive)
Prosto za kopanje in sončenje. Nočitev. ALL INCLUSIVE

11.dan: VARADERO - HAVANA – PARIZ (zajtrk, obroki na letalu)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Pozno popoldne transfer na letališče in polet proti Ljubljani/Benetkam.

12. DAN: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja


CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih oseb. 

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana/Benetke - Havana – Ljubljana/Benetke, letališke takse v Evropi, stroške namestitve v dvoposteljnih sobah na osnovi polpenziona v Havanani in na osnovi All Inclusive v Trinidadu in Varaderu v hotelih po vaši izbiri, vsi transferji, ogledi in vstopnine po programu, angleško govoreči lokalni vodiči, organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: letališko takso na Kubi, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni izrecno navedeno po programu, stroške za pridobitev kubanskega vizuma 35 EUR,  stroške po osebnih naročilih.

Vizum: Za vstop na Kubo potrebujete vizum. Za pridobitev je potrebno dostaviti fotokopijo veljavnega potnega lista, potrjeno rezervacijo letalske karte in 35 EUR v gotovini.

Cepljenja: Niso potrebna.

Prijava se lahko izvrši v TA Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri  spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila  TA Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana; ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.