KOSTARIKA - ZELENI RAJ, 16 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

Spoznajte vse naravne lepote srednje ameriške Švice. Izčrpno potovanje po deželi vas bo peljalo v narodne parke na karibski obali, v osrednje višavje in tamkajšnje aktivne vulkane in na obalo Tihega oceana. Zaradi kratkih razdalj med kraji, boste imeli obilo možnosti za samostojno raziskovanje te krasne države.

KOSTARIKA – ZELENI RAJ, 16 DNI

ODHOD: VSAK DAN

01.DAN: LJUBLJANA/BENETKE – SAN JOSE
Polet iz Ljubljane ali Benekt proti San Joseju. Prihod v San Jose in transfer do hotela. Namestitev. Prosto. Nočitev.

02.DAN: SAN JOSE – KAVNE PLANTAŽE DOKA – VULKAN POAS – SLAPOVI LA PAZ – SAN JOSE (zajtrk, kosilo)
Zgodnji jutranji odhod in vožnja proti aktivnemu vulkanu Poas na višino 2.700 metrov. Sledi voden ogled plantaže kave Doka, kjer boste zvedeli številne zanimive stvari o najpomembnejšem izvoznem artiklu Kostarike. Kosilo Po ogledu plantaže vožnja do prekrasnih 5 slapov La Paz. Po ogledu vrnitev v San Jose. Nočitev.

03.DAN: SAN JOSE – IRAZU – TURRIALBA (zajtrk)
Zajtrk. Nato prevzem avta in vožnja proti Santa Cruzu de Turrialbi. Na poti priporočamo, da zavijete v narodni park Irazu, kjer si morate pogledati krater na višini več kot 3.400 metrov. Nato vožnja skozi Cartago in prelepo dolino Orosi do Turrialbe. Namestitev. Nočitev. (cca. 80 km vožnje)

04.DAN: TURRIALBA – NACIONALNI PARK CAHUITA (zajtrk)
Zajtrk. Vožnja skozi nasade banan in pristanišče Limon do Cahuite. Priporočamo vam 7 kilometrski sprehod skozi nacionalni park. Nočitev. (cca. 150 km vožnje)

05.DAN: CAHUITA – PUERTO VIEJO – MANZANILLO – CAHUITA (zajtrk)
Zajtrk. Dan namenjen izletu ob karibski obali in spoznavanje s tropsko vegetacijo. Lahko se kopate in snorklate. (cca. 40 km vožnje)

06.DAN: CAHUITA – SARAPIGUI (zajtrk)
Zajtrk. Nato vožnja skozi Limon proti Sarapiguiju. Po prihodu v Sarapigui namestitev v hotelu. Področje Sarapiguija je poznano kot najbolj raznoliko v Kostariki. Živalski svet je zelo bogat, lahko greste na rafting ali na hojo po številnih visečih mostovih. Nočitev. (cca. 190 km vožnje)

07.DAN: SARAPIGUI – LA FORTUNA – VULKAN ARENAL (zajtrk)
Zajtrk. Zjutraj se lahko z ladjico zapeljete po reki Sarapigui in se nato odpeljete proti La Fortuni in vulkanu Arenal. Zvečer boste lahko opazovali erupcije lave blizu najbolj aktivnega in najlepšega vulkana v Kostariki. Nočitev. (cca. 110 km vožnje)

08.DAN: LA FORTUNA – VULKAN ARENAL – JEZERO ARENAL – LA FORTUNA (zajtrk)
Zajtrk. Majhno mestece La Fortuna, ki stoji ob vznožju vulkana je idealno izhodišče za številne izlete po okolici. Lahko greste na jahanje s konji ali krajši trekking do impozantnih slapov La Fortuna. Lahko obiščete nacionalni park ali se kopate v termalnih vrelcih. Lahko se zapeljete okrog 75 kvadratnih kilometrov velikega jezera Arenal. Nočitev.

09.DAN: VULKAN ARENAL – NACIONALNI PARK RINCON DE LA VIEJA (zajtrk)
Zajtrk. Zjutraj vožnja do reke Bebedero, kjer se lahko vkrcate na ladjo in se zapeljete skozi nacionalni park Palo Verde. Nato nadaljevanje vožnje po makedamski cesti proti nacionalnemu parku Rincon de la Vieja. Prihod in namestitev v lodgu, ki je lociran v bližini parka in 1.916 metrov visokega vulkana Rincon de la Vieja. Namestitev. Nočitev. (cca. 180 km vožnje)

10.DAN: VULKAN RINCON DE LA VIEJA (zajtrk)
Zajtrk. Prosti dan za raziskovanje nacionalnega parka. Sprehajali se boste ob brbajočih blatnih bazenih, videli žveplene izvire, ki so posledica še vedno aktivnega vulkana Rincon. Nočitev.

11.DAN: NACIONALNI PARK RINCON DE LA VIEJA – PLAYA TAMARINDO (zajtrk)
Zajtrk. Nato vožnja skozi provinco Guanacaste proti obali Tihega oceana. Prihod na Playo Tamarindo, eno najlepših plaž v Kostariki. Popoldne namenjeno kopanju v Pacifiku. Nočitev.

12.DAN: PLAYA TAMARINDO – NACIONALNI PARK MANUEL ANTONIO (zajtrk)
Zajtrk. Vožnja skozi polotok Nicoya, čez most Tempisque in ob obali do Queposa in nacionalnega parka Manuel Antonio. Nočitev. (cca. 295 km vožnje)

13.DAN: NACIONALNI PARK MANUEL ANTONIO (zajtrk)
Zajtrk. Dan namenjen obisku nacionalnega parka in številnih perfektnih plaž, kjer lahko zaplavate v toplem Pacifiku. Z malo sreče boste v parku videli številne živali. Nočitev.

14.DAN: NACIONALNI PARK MANUEL ANTONIO – NACIONALNI PARK CARARA – SAN JOSE (zajtrk)
Zajtrk. Nato vožnja via Tarcoles do nacionalnega parka Carara, v katerem je živalstvo zelo raznoliko in številčno. Nato nadaljevanje do San Joseja. Namestitev. Nočitev. (cca. 190 km vožnje)

15.DAN: SAN JOSE – LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk)
Zajtrk. Nato oddaja avta na letališču in polet proti Ljubljani ali Benetkam.

16.DAN: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano ali Benetke. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih potnikov.

Cena vključuje:
letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana/Benetke – San Jose – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih ***, najem avtomobila Toyota Rav od 03-15 dneva, neomejeno število kilometrov, kasko zavarovanje, organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, stroške bencina, vse vstopnine, morebitne cestnine, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop v Kostariko vizum ni potreben.

Cepljenja: Niso potrebna.

Za vožnjo po Kostariki potrebujete mednarodno vozniško dovoljenje!!!.