KOSTARIKA V VSEJ SVOJI LEPOTI

Pošljite povpraševanje

Program

Spoznajte vse naravne lepote srednje ameriške Švice. Potovanje vas bo peljalo v narodne parke na karibski obali, v osrednje višavje in tamkajšnje aktivne vulkane in na obalo Tihega oceana. Zaradi kratkih razdalj med kraji, boste imeli obilo možnosti za samostojno raziskovanje te krasne države.

1.DAN: ODHOD – SAN JOSE
Odhod iz bližnjega letališča do san Joseja. Na letališču vas pričaka predstavnik agencije in vas odpelje do hotela****. Nočitev.

2.DAN: SAN JOSE – VULKAN POAS – CANO NEGRO
V dopoldanskem času prevzamete avtomobil na dogovorjenem mestu v San Joseju in se odpravite proti delujočemu vulkanu Poas ter si vzemite čas za kratek pohod do kraterja, ki sega 2.700 m visoko. Ko prečkate pokrajino Zarcero vas bo pot vodila čez slavni Iguana most v Muelle de San Carlos, kjer se lahko ustavite in si ogledate obsežne nasade ananasa. V poznih popoldanskih urah prihod v prečudovito območje, obdano z močvirnato junglo,  Cano Negro. Namestitev v hotel*** in nočitev.

3.DAN: CANO NEGRO – LA FORTUNA
Zajtrk. Vožnja z ladjo po močvirnati pokrajini, kjer boste lahko občudovali več kot 350 vrst ptic, legvane in želve. Po končanem izletu nadaljevanje poti do La Fortune in vulkanu Arenala. Zvečer boste lahko opazovali erupcije lave blizu najbolj aktivnega in najlepšega vulkana v Kostariki. Namestitev v hotel. Nočitev***.

4.DAN: LA FORTUNA – MONTEVERDE
Zajtrk. Vožnja okoli vulkana Arenal do Monteverde, kjer je Cloud forest rezervat, ki je najbolj znan oblak gozdov na svetu. Po ogledu obiščite Serpentarium, kjer bivajo vsi plazilci, ki jih lahko najdete na ozemlju Kostarike. Poleg 38 velikih terarijev boste lahko videli tudi velikanski akvarij, kjer prikazujejo vodni svet. Najbolj pa vas bo mogoče prevzel ogled najbolj pomembnih vrst strupenih kač.  namestitev v hotel***. Nočitev.

5.DAN: MONTEVERDE – VOLCANO TENORIO – RIO CELESTE
Zajtrk. Iz Monteverde se spustimo do Guanacaste, ki je najbolj sončni in najtoplejši predel Kostarike. Na poti lahko opazujete dva vulkana, Tenorio in Miravalles, ki se gramozno raztezata po pokrajini. Po želji ogled.  Cca. 16 km dolga pot vos bo nato vodila do slapu Rio Celeste, ki je znan po svoji intenzivno turkizno modri barvi. Reka Rio Celeste vijuga skozi globok deževni gozd in je idealna za adrenalinska doživetja. Namestitev v hotel*** in nočitev.

6.DAN: RIO CELESTE – VULKAN RINCON DE LA VIEJA
 Zajtrk. Vožnja po Panamerican Highway do Rincon de la Vieja. Dan za raziskovanje nacionalnega parka. Sprehajali se boste ob brbajočih blatnih bazenih, videli žveplene izvire, ki so posledica še vedno aktivnega vulkana Rincon. Namestitev v Spa hotel***, katerega ogrevajo s pomočjo vulkana. Nočitev.

7.DAN: RINCON DE LA VIEJA – TAMARINDO
Zajtrk. Nato vožnja skozi provinco Guanacaste proti obali Tihega oceana. Prihod na Playo Tamarindo, eno najlepših plaž v Kostariki. Popoldne namenjeno kopanju v Pacifiku. Nametitev v hotel ****. Nočitev.

8.DAN: PLAYA TAMARINDO
Dan namenjen kopanju in sproščanju na plaži.

9.DAN: PLAYA TAMARINDO – SAN JOSE
Po zajtrku odhod proti letališču, kjer boste oddali vozilo in se napotili na letalo. Odhod proti domu. Konec potovanja.

TERMIN: OKTOBER, NOVEMBER, DECEMBER

CENA PO OSEBI: NA VPRAŠANJE
 

Za izračun cene nam pošljite povpraševanje. Cena je odvisna od cene letalskih vozovnic, namestitev in števila potujočih.

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko karto v ekonomskem razredu
- vse letališke pristojbine

- transfer letališče San Jose – hotel
- namestitev v hotelih 3* in 4*
- prehrana po programu (8x zajtrk, 1x večerja)
- lokalni vodič na licu mesta
- knjižni vodnik z informacijami, zemljevid