KOLUMBIJA SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

Pridružite se nam na nepozabnem skupinskem potovanju po čudoviti Kolumbiji, kjer vas čaka raziskovanje kulture, narave in vrhunskih kulinaričnih doživetij! Odkrijte čarobnost Kolumbije, države, ki se ponaša z raznolikostjo - od tropskih plaž ob Karibskem morju do osupljivih vrhov Andov. S svojo bogato zgodovino, slikovitimi mestnimi ulicami in neokrnjeno naravo vas bo Kolumbija prevzela na vsakem koraku. Skrupinsko bomo raziskovali kolonialna mesta, kot je slikovita Cartagena, kjer se prepletajo zgodovina, arhitektura in španska dediščina. Potopili se bomo v vibracije živahnega mestnega življenja v Bogoti, prestolnici z bogato zgodovino, kulturo in umetniško sceno. Ne pozabimo na naravne lepote - raziskovali bomo skrite kotičke nacionalnih parkov, raziskovali tropske gozdove in se osvežili v turkiznih vodah Tayrone. In kot pika na i, okusili edinstveno kakovost kolumbijske kave, ki jo pridelujejo na kavnih pokrajinah sredi Andov. Ta kava, s svojo bogato, polno in uravnoteženo aromo, z rahlo sadno kislostjo, bo navdušila tudi najbolj zahtevne ljubitelje kave. Pridružite se naši skupini in doživite vse čare Kolumbije v družbi popotnikov, ki delijo enako strast do raziskovanja in odkrivanja novih krajev!

10 PROSTIH MEST

TERMIN: 1-12. DECEMBER 2024
Odhod iz Benetk

NA VOLJO 10 PROSTIH MEST

PROGRAM: 

1. dan: Benetke – Bogota
Polet iz Benetk do Bogote. Transfer do hotela.

2. dan: Bogota
Po zajtrku v hotelu nas čaka raziskovanje Bogote! Prestolnica Kolumbije, kjer se prepletajo zgodovina, kultura in živahen utrip mestnega življenja je tipično latino-ameriško mesto z razgibanim središčem in slikovitimi predmestji, ki kar vabijo k raziskovanju. Dan začnemo s sprehodom skozi najstarejši del mesta, imenovan Candelaria. Tam nas pričakujejo prave arhitekturne in zgodovinske poslastice. Občudovali bomo katedralo, predsedniško palačo, sodišče in se sprehodili po trgu Bolivar, kjer se prepletajo zgodovinske nitke Bogote. A to še ni vse! V Bogoti nas čaka še eno neprecenljivo doživetje - obisk Muzeja zlata. Ta muzej, ki so ga leta 2008 ponovno odprli, hrani več kot 6.500 zlatih in keramičnih artefaktov, ki pripovedujejo zgodbe davnih časov in bogate kulture tega območja. Med obiskom mesta si bomo ogledali tudi Muzej Botero, ki se nahaja v bližini trga Plaza de Bolívar. Tam bomo občudovali zbirko del kolumbijskega umetnika Fernanda Botera, vključno s slikami, kipi in drugimi umetniškimi deli. Po dnevu raziskovanja in odkrivanja v Bogote se bomo zvečer vrnili v udobje našega hotela. Z nogami polnimi spominov in srcem polnim vtisov bomo uživali v  večeru. Nočitev.

3. dan: Bogota - Armenia – Salento
Zajtrk v hotelu in priprave na novo dogodivščino, polno presenečenj!  Transfer do letališča, in notranji let proti Armenii. Med letom si bomo lahko ogledali pokrajino pod nami, ki bo napovedala  doživetja, ki nas čakajo. Po pristanku v Armenii nas čaka še krajša vožnja približno 25 min do Salenta, ki spada pod regijo Eje Cafetero. Ta regija, ki se nahaja v osrednjem delu Kolumbije, je znana po svoji pomembni vlogi pri pridelavi kave in lepih kavnih plantažah. Salento je eno izmed mest v tej regiji, ki slovi po svoji  lepoti, tradicionalni arhitekturi in seveda po svojih kavnih nasadih. Po delu poti med polnimi griči kavinih nasadov, barvitimi polji in gostimi gozdovi nas v Salentu  čaka posebna atrakcija - obisk farme kave! To bo priložnost, da spoznamo skrivnosti pridelave te dragocene pijače. Obiskali bomo plantaže, spoznali postopek pridelave kave od zrna do skodelice ter se seznanili s tradicionalnimi in sodobnimi načini gojenja in obdelave kave. Po ogledu farme si bomo privoščili skodelico sveže pripravljene kave ter se prepustili čarom tega aromatičnega napitka. Namestitev v hotelu in nočitev.

4. dan: Salento
Zajtrk,  ki nas bo napolnil z energijo za razburljiv dan, poln nepozabnih doživetij. Ko se bomo okrepčali, se odpravimo na ogled čarobnega  Salenta! Sprehodili se bomo po slikovitih ulicah tega tradicionalnega kolumbijskega mesteca, kjer nas bo pričakalo  vzdušje lokalnega življenja. Sprehod mimo barvitih kolonialnih hiš, ki krasijo ulice in ogled  lokalne tržnice, kjer nas bodo domačini spoznali s svojimi specialitetami in ročno izdelanimi spominki. Polni vtisov se bomo podali proti naslednji avanturi -  dolini Cocora. Dolina je znana po visokih palmah in zeleni pokrajini, ki nas bo očarala s svojo lepoto in mirom. Med sprehodom po dolini bomo imeli priložnost občudovati mogočne palme, ki segajo visoko v nebo, ter se prepustiti čarom narave, ki nas bo obdala. Po sproščujočem popoldnevu v neokrnjeni naravi se bomo vrnili nazaj v Salento, kjer bomo imeli prosti čas za lastno raziskovanje ali počitek. Vrnitev v hotel in nočitev.  

5. dan: Salento - Armenia - Medellin
Po zajtrku sledi vožnja iz Salenta do letališla v Armenii in notranji polet do Medelina. V Medellinu bomo raziskali številne znamenitosti, ki odražajo bogato kulturo in zgodovino tega živahnega mesta. Začeli bomo na Plazi Botero, kjer bomo občudovali kipe in skulpture slavnega umetnika Fernanda Botera. Nato se bomo odpravili v Comuno 13, barvito sosesko v Medellinu, izjemno zanimivo in pomembno točko našega potovanja. Ta soseska je doživela preobrazbo od enega najbolj nevarnih delov mesta do simbola miru in upanja. Obiskali bomo tudi Casa de la Memoria, muzej posvečen spominu na žrtve nasilja v Kolumbiji, ter se poučili o zgodovini mesta in države. Seveda pa ne moremo spregledati Pabla Escobarja, čeprav kontroverzna figura, je nedvomno pustil pomemben pečat v zgodovini Medellina. Kot vpliven mamilarski tihotapec je Escobar v preteklosti zaznamoval to mesto s svojo prisotnostjo. Njegova zgodba je bila polna ekstremov - od podzemlja do vrha družbene lestvice, njegov vpliv na Medellin in širše je bil zelo pomemben. Čeprav njegova prisotnost pušča temačno sled v zgodovini Medellina, je njegova zgodba pomemben del preteklosti mesta. Za konec pa se bomo sprostili v naravnem parku Parque Arví, kjer bomo lahko uživali v miru in lepoti narave. Ta dan bo zagotovo nepozaben in poln raznolikih doživetij! Namestitev v hotelu in nočitev.

6. dan: Medellin
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na pot proti Guatapéju, slikovitemu mestu, ki je znano po svoji slikovitosti in prijetnem  vzdušju ter neverjetnemu naravnemu okolju. Naša prva postaja bo La Piedra del Peñol, impresivna granitna formacija, ki se dviga nad okolico in nudi osupljive poglede na okoliške jezera in podeželje. Po vzponu po strmih stopnicah na vrh bomo nagrajeni s spektakularnim razgledom, ki nas bo pustil brez besed. Nato se bomo odpravili v sam center Guatapéja, kjer nas bo očarala barvita tradicionalna arhitektura, po kateri so izdelane fasade hiš. Sprehodili se bomo po ozkih uličicah, si ogledali glavni trg in se prepustili vzdušju  kraja. Po raziskovanju mesta nas čaka povratek v  Medellin in nočitev v hotelu.

7. dan: Medellin - Santa Marta
Sledi sproščujoč dan ki ga začnemo z zajtrkom v hotelu. Prosto dopoldne za nakupe. Popoldne se odpravimo na letališče v Medellinu in poletimo proti Santa Marti, sončnemu obmorskemu mestu na severni obali Kolumbije. Ob prihodu nas bo čakal  prevoz do hotela, kjer se bomo lahko sprostili in se osvežili po potovanju. Santa Marta nas bo očarala s svojimi čudovitimi peščenimi plažami, tropsko pokrajino in prijetnim vzdušjem . Lahko se odločimo za sproščujoč sprehod ob obali, raziskovanje mestnih trgov in uličic ali pa se preprosto prepustimo lenarjenju na plaži ob zvokih valov. Po napornem dnevu potovanja bo noč v hotelu v Santa Marti pravi užitek, saj se bomo lahko spočili in nabrali energije za nadaljnje raziskovanje tega čudovitega obmorskega raja.  

8. dan: Santa Marta - Tayrona - Santa Marta
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na izlet v nacionalni park Tayrona, ki slovi po svojih osupljivih plažah in bujni tropski naravi. Po prihodu v park se bomo od vstopne točke odpravili na sprehod do ene izmed najlepših plaž v Kolumbiji. Pot nas bo vodila skozi čudovit pragozd, v katerem  bomo lahko opazovali pestrost rastlinstva in živalskega sveta. Po približno eni uri hoje nas bo pot pripeljala do glavne plaže, kjer nas bo čakal rajski kotiček s kristalno čistim morjem, bleščečim peskom in zelenimi palmami. Na plaži bomo imeli čas za kopanje, sprostitev in uživanje v naravnem okolju. Lahko se odločimo za sončenje, sprehod ob obali ali pa preprosto ležanje v senci palm in poslušanje zvokov narave. Popoldne se bomo počasi odpravili nazaj proti vstopni točki, kjer nas bo čakal prevoz nazaj do mesta Santa Marta. Med potjo bomo lahko še enkrat uživali v čudovitih razgledih in se poslovili od nacionalnega parka Tayrona z nepozabnimi spomini. Nočitev.

9. dan: Santa Marta - Cartagena
Dopoldne nas čaka prevoz do čarobne Cartagene. Razvpito karibsko mestece je  živopisno in bogato  z  arhitekturo. Po nastanitvi bomo izkoristili čas za ogled mesta. V Cartageni bomo obiskali številne zgodovinske znamenitosti. Med njimi izstopata katedralni stolp v starem delu mesta, kjer lahko občudujemo impozantno arhitekturo in čarobno vzdušje, ter inkvizicijska palača na Plaza de Bolivar. Na tem trgu je španska inkvizicija nekoč izvajala mučenje in sodila ljudem za zločine proti religiji. To je le delček bogate zgodovine in kulture, ki jo Cartagena ponuja. Poleg tega bomo raziskali tudi ozke ulice in barvite trge starega mestnega jedra, kjer se skrivajo številne druge znamenitosti, kot so muzeji, cerkve in trgovine s spominki. Sprehodili se bomo ob obzidju mesta, ki nas bo popeljalo skozi zgodovino in nam ponudilo čudovite poglede na obalo in okoliške otoke. Po celodnevnem raziskovanju se bomo vrnili v udobje našega hotela, kjer bomo lahko obujali spomine na ta čudovit dan in se pripravljali na nadaljnje dogodivščine našega potovanja po Kolumbiji. Nočitev.

10. dan: Cartagena -  Bogota
Zadnji dan v Cartageni pred odhodom bomo potovanje izkoristili za popoln oddih na plaži. Po zajtrku v hotelu bomo imeli priložnost uživati v sončnih žarkih, se ohladiti in sprostiti v osvežilnih valovih morja. Plaža nam bo ponudila možnost za brezskrbno ležanje na mivki, počasno listanje po knjigi ob obali ali pa aktivno preživljanje časa z vodnimi aktivnostmi, kot so plavanje, opazovanje podvodnega sveta  ali raziskovanje  obale s kajakom. Vsekakor pa bomo imeli tudi možnost za dodatno dogodivščino z izletom na koralne grebene (doplačilo). Ta izlet nam bo omogočil odkrivanje podvodnega sveta, opazovanje raznolike morske flore in favne ter uživanje v lepoti podvodnega življenja. Pozno popoldne sledi transfer na letališče in polet proti Bogoti. Prevoz do hotela, namestitev in nočitev.

11. dan: Bogota - Benetke
Zadnji dan v Bogoti bomo namenili sproščenemu raziskovanju mestnih ulic. Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na sprehod po mestu, kjer bomo imeli priložnost obiskati različne tržnice in trgovine. Na tržnicah bomo lahko okušali lokalne specialitete, kot so sveže pripravljeni sokovi, tradicionalne prigrizke in eksotično sadje. Prav tako bomo lahko našli unikatne spominke in ročno izdelane izdelke, ki predstavljajo kolumbijsko obrtništvo in kulturo. Lahko si bomo privoščili tudi nakupovanje znanih kolumbijskih kavnih zrn ali ročno izdelanih izdelkov iz usnja, ki so priljubljeni spominki za domov. Dan bomo zaključili s sproščenim kosilom (ni vključeno v ceno) v eni izmed lokalnih restavracij, kjer bomo lahko okusili tipične jedi kolumbijske kuhinje. Ta dan bo zagotovo nepozaben, saj bomo lahko doživeli bogastvo kolumbijske kulture in obogatili svojo izkušnjo potovanja. Zvečer sledi transfer do letališča in polet proti Benetkam z enim prestopom.

12. dan: Benetke
Prihod v Benetke in konec potovanja. 

.

CENA: od 2.890,00 Eur po osebi

 

PRIJAVNINA: 1.390,00 EUR na osebo + zavarovanje rizko odpovedi (v primeru, da zavarovanje želite)


Prijave na: info@interconti.si

Cena vključuje: vse letalske vozovnice, vstopnine, izlete, transferje, vodenje, nastanitve v hotelih*** z zajtrkom in organizacijo.

Cena ne vključuje: napitnin in kar ni navedeno pod cena vključuje.

ZAVAROVANJE RIZIKO ODPOVEDI: Cena zavarovanja znaša 5,1% cene potovanja. Zavarovanje velja le v primeru odpovedi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja, poškodbe ali smrti v družini. V primeru koriščenja zavarovanja znaša odbitna franšiza zavarovalnice 5%. Vračilo se vrši po splošnih pogojih agencije Interconti d.o.o., ki jih najdete na spletni strani: .http://www.interconti.si/splosni-pogoji.html