KOLUMBIJA SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

Kolumbija - dežela kave, čudovite narave in burne zgodovine.

TERMIN: 23. OKTOBER - 2. NOVEMBER 2022
Odhod iz Benetk

PROGRAM: 

1. dan: Benetke – Bogota
Polet iz Benetk do Bogote. Transfer do hotela.

2. dan: Bogota
Zajtrk. Bogota je ena najvišje ležečih prestolnic na svetu. Je tipično latino-ameriško velemesto z razvitim centrom in barakarskimi predmestji. Mesto je polno arhitekturnih in zgodovinskih znamenitosti neprecenljive vrednosti. Sprehodili se bomo skozi najstarejši del mesta Candelaria s katedralo, predsedniško palačo, sodiščem in trgom Bolivar. Ogled Muzeja zlata, ki so ga leta 2008 ponovno odprli in kjer hranijo več kot 6.500 zlatih in keramičnih artefaktov.

3. dan: Bogota - Armenia – Salento
Zjutraj se odpravimo na avtobusno postajo in peljemo do Armenije, nato pa imamo še približno 25 min vožnje do Salenta. 

4. dan: Salento
Zjutraj v dolino Cocore, ki slovi po visokih palmah na lepi zeleni travnati preprogi.  
Kolumbija je tretja največja proizvajalka kave na svetu in kava, ki jo pridelujejo velja za izredno kakovostno. Kavne pokrajine v Kolumbiji ležijo na sredini Andov, kjer prevladuje konstantno vlažno toplo podnebje in svetovno znana kava iz Andov v sebi združuje vse lastnosti, ki jih za kavo iščemo: bogata, polna, uravnotežena aroma z rahlo sadno kislostjo. Po želji obisk ene izmed kavnih plantaž.

5. dan: Salento - Medellin
Po zajtrku sledi vožnja  iz Salenta do Medellina. Vožnja traja približno 7 ur. Peljemo se po glavni cesti cesti, ki povezuje Cali in Medellin. Prevoz do hotela in počitek.

6. dan: Medellin
Po zajtrku izlet do kolonialne vasice Guatape. Po sprehodu po pisani vasico nas čaka kar naporen vzpon na kamen. Do vrha moramo prehoditi 720 stopnic. Ves trud bo zagotovo poplačan s čudovitimi razgledi na jezero s številnimi majhnimi otoki.
 

7. dan: Medellin - Santa Marta
Po zajtrku sledi ogled mesta Medellin, ki je eno lepših mest z burno zgodovino povezano z narco lordom Pablom Escobarjem. Medellin je nekoč bilo najbolj nevarno mesto na svetu, danes temu ni več tako, kar kaže tudi dejstvo, da si danes polovica Kolumbijcev želi živeti v Medelinu. Mesto pa ne slovi le kot domače mesto Pabla Eskobarja, ampak je mesto tudo znano po umetniku Fernandu Boteru, ki je postavil številne kipe po mestu. 
Popoldne se odpravimo na letališče in poletimo proti Santa Marti. Prevoz do hotela in nočitev. 
 

8. dan: Santa Marta - Tayrona - Santa Marta
Po zajtrku se bomo odpravili na eno izmed najlepših plaž v Kolumbiji. Od vstopne točke se bomo sprehodili do glavne plaže (približno 1 uro hoje) in čas za kopanje in uživanje na plaži. Popoldne se sprehodimo nazaj do vstopne točke in se odpeljemo nazaj do mesta. 

9. dan: Santa Marta - Cartagena

Dopoldne naš čaka prevoz do Cartagene. Mestece je pisano, živahno z lepo arhitekturo. Po nastanitvi bomo izkoristili čas za ogled mesta.
Cartagena ponuja veliko zgodovinskih znamenitosti vrednih obiska, kot na primer: katedralni stolp v starem delu mesta in inkvizicijska palača na Plaza de Bolivar, kjer je španska inkvizicija mučila in obsodila ljudi za zločine proti religiji. 
 

10. dan: Cartagena
Zadnja dva dni pred odhodom bomo potovanje izkoristili za počitek na plaži, kopanje, uživanje... opcijo pa boste imeli tudi na kakšen izlet na korelne grebene. (doplačilo)

11. dan: Cartagena - Evropa
Še zadnji dan za uživanje na plaži popoldne pa se bomo odpravili na letališče in poleteli proti Evropi.

12. dan: Benetke
Prihod v Benetke in konec potovanja. 

.

CENA: od 2.865€ na osebo

Cena je odvisna od cene letalskih vozovnic.

Prijave na: info@interconti.si

Cena vključuje: vse letalske vozovnice, izlete, transferje, vodenje, nastanitve v hotelih*** z zajtrkom in organizacijo.

Cena ne vključuje: napitnin, vstopnin in kar ni navedeno pod cena vključuje.