KLASIČNA KITAJSKA, 11 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

 

PEKING – KITAJSKI ZID – XIAN - GUILIN – YANGSHOU - SHANGHAI

ODHOD: VSAK DAN

01.DAN: LJUBLJANA – PEKING/BENETKE
Polet proti Pekingu. Obroki na letalu.

02.DAN: PEKING (večerja)
Prihod v Peking. Transfer do hotela in namestitev. Krajši počitek. Kosilo. Popoldne vožnja do Poletne palače. Ogled poletne palače. Področje, ki je bilo sprva uporabljano kot cesarski park, je začel v 18.st dograjevati in širiti cesar Quianlong. 100.000 glava armada delavcev, je poglobila in razširila jezero Kunming, da bi lahko na njem cesar vadil svojo cesarsko mornarico. Ko je, angleško-francoska vojska v letu 1860 dodobra izropala in uničila Poletno palačo, je za njeno obnovo poskrbela slovita cesarica-mati Cixi, ki je denar, namenjen za obnovo in ustanovitev močne cesarske mornarice, porabila za obnovo Poletne palače, od mogočne mornarice, pa je ostala samo negibna marmorna ladja za zmeraj vsidrana  v kotičku jezera Kunming. Povratek v Peking. Večerja. Nočitev.

03.DAN: PEKING (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled Tiananmena - trg Nebeškega Miru, katerega izgradnjo je zasnoval Maozedong. Tiananmen, je srce Pekinga. Na njem se nahajajo različni spomeniki in stavbe; Tiananmen vrata, zgodovinski muzej, muzej revolucije, velika ljudska dvorana, Qiannmen vrata, mavzolej Maozedonga in spomenik neznanemu heroju. Tiananmen je znan tudi po tragičnih dogodkih iz zadnjih študentskih demonstracij. Sledi ogled Prepovedanega mesta - cesarske palače, domovanje cesarjev dinastije Ming in Qing. Mesto je bilo 500 let zaprto za vse, razen za cesarjevo družino in namesto simbolične vstopnine, ki jo danes odštevamo za vstop, so morali nekoč za tak prekršek plačati z glavo. Ogled mnoštva stavb, spomenikov, in drugih znamenitosti, ki slovijo kot eden najbolje ohranjenih kulturnozgodovinskih kompleksov na Kitajskem. Popoldne ogled Nebeškega templja - viška arhitekturne umetnosti dinastije Ming in današnjega simbola Pekinga. Tempelj, leži v parku velikem 267 hektarjev. Ogled Okroglega oltarja, Kamna trojnega odmeva, Zidu odmeva, Molitvene dvorane in drugih znamenitosti. Sledi še ogled največjega lamaističnega samostana izben Tibeta, Lama Templja. Tempelj je znan po 18 metrov visoki skulpturi Bude narejene iz enega samega kosa sandalovine, znan pa je tudi po tem, da je tempelj še aktiven, in da se v njem izobražujejo bodoči lamaistični duhovniki iz Tibeta in Mongolije. Večerja. Nočitev.

04.DAN: PEKING - VELIKI ZID – XIAN (zajtrk, večerja) 
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Velikega zidu. Ogled Velikega zidu in prosti čas za sprehod po tem monumentalnem delu človeških rok  /kitajski zid je edina človeška stvaritev, ki so jo astronavti ob prvem poletu v vesolje, lahko videli na zemlji s prostim očesom/. Vrnitev v Peking. Večerja. Transfer na železniško postajo in odhod vlaka 1. razred air condition proti Xianu ob 19.50 uri (4 osebe v kupeju). Nočitev na vlaku.

05.DAN: XIAN (zajtrk, večerja)
Prihod v Xian ob 08.25. Transfer do hotela. Namestitev. Zajtrk. Po zajtrku ogled grobnice prvega cesarja združene Kitajske, ki sodi med največja arheološka odkritja 20. stoletja, Qin Shihuanga, v kateri se nahaja 6000 glinenih kipov vojščakov,  konj, vpreg - celotne armade, ki stoji v položaju pripravljenosti na boj, da bi sledila svojemu cesarju v pot nesmrtnost. Vrnitev v Xian. Večerja. Nočitev.

06. DAN: XIAN – GUILIN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled Xiana, mesta ki je bilo več kot tisočletje središče Kitajske: zvonik, stolp bobnov, Velika gosja pagoda, mestno obzidje, muslimanska četrt in mošeja. Po ogledu transfer na letališče in polet ob 18.25 uri proti Guilinu. Prihod v Guilin ob 20.10. transfer do hotela. Večerja. Nočitev.

07.DAN: GUILIN – RIŽEVE TERASE – GUILIN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v okolico Guilina v vasi, v katerih živi največja nacionalna manjšina na Kitajskem Zhuang. Hoja skozi riževe terase in vasi in ogled njihovega življenja. Povratek v Guilin v popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

08.DAN: GUILIN - YANGSHOU – GUILIN (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku križarjenje po reki Li, ki je obdana s hribčki najrazličnejših oblik, številnimi vasmi in riževimi polji. Kosilo na ladji. Po pristanku ladje v Yangshou prosto za sprehode po tržnici. Vrnitev v Guilin in ogled podzemne jame Bambusove piščali. Večerja. Nočitev.

09.DAN: GUILIN – SHANGHAI (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti Shanghaju. Prihod v Shanghai in transfer do hotela. Namestitev. Prosto za samostojne sprehode in drugo. Nočitev.

10.DAN: SHANGHAI – LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta imenovanega - Pariz vzhoda, sprijenost Kitajske, kraljica Orienta, mesto potepuhov, avantur, zvodnikov, igralcev na srečo, mornarjev, dandijev, preprodajalcev mamil,  ponižanj, žalosti, stradanj, delavcev, voznikov rikš, beračev, mladoletnih prostitutk, študentskih aktivistov, stavk, intelektualcev, komunističnih aktivistov, upornikov. Mešanica New Yorka in Pariza.  Ogled Yu vrtov in tempelj Žadovega Bude. Kosilo. Popoldne prosto za samostojne oglede in drugo. Popoldne priporočamo križarjenje po reki Huang Pu ali ogled Shanghaja iz 400 metrov visokega TV stolpa. Transfer na letališče v večernih urah in polet proti Evropi. Obroki na letalu.

11.DAN: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke v dopoldnaskih urah. Konec potovanja.


CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov.

Cena vključuje:
letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubljana/Benetke - Peking/Xian - Guilin – Shanghai – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, spalnik 1 razred air condition (4 postelje v kabini) Peking – Xian, namestitev na osnovi zajtrka v hotelih po vaši izbiri, vsa kosila in večerje v hotelih ali v lokalnih restavracijah po programu, vsi transferji, ogledi in vstopnine po programu, angleško govoreči lokalni vodiči.

Cena ne vključuje: stroške kitajskega vizuma (60 eur), napitnine za lokalne vodiče in šoferje, stroške po osebnih naročilih, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop na Kitajsko potrebujete vizum. Potrebujete vsaj 6 mesecev veljaven potni list, 1 sliko in izpolnjen formular. Cena vizuma znaša 60 eur.

Cepljenja: Niso potrebna. 

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 50% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 100 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.