KLASIČNA INDIJA - ZLATI TRIKOTNIK, 9 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

DELHI – MANDAWA - JAIPUR – AMBER – FATEHPUR SIKRI – AGRA - DELHI

 

1.DAN: BENETKE/LJUBLJANA  - NEW DELHI (obroki na letalu)
Polet proti Delhiju. Obroki na letalu.

2.DAN:  DELHI (zajtrk na letalu, večerja)
Prihod v Delhi v dopoldanskih urah. Transfer do hotela. Namestitev. Krajši počitek. Popoldne ogled starega Delhija: Ray Ghat - trg in mesto kjer so bili  kremirani Mahatma Gandhi, Jawaharlal Nehru in Indira Ghandi, Jami Masjid - najlepšo mošejo v starem Delhiju, ki je obenem največja v Indiji, nato vožnja ob Rdeči trdnjavi z 18 kilometrov dolgim obzidjem, ki na nekaterih predelih dosega višino 33 metrov in je bila zgrajena med letoma 1638 in 1648... Večerja in nočitev. (namestitev v hotelu Park Inn by Radisson)

3.DAN: DELHI – MANDAWA (zajtrk večerja)
Zajtrk. Dopoldne vožnja v Rajastan proti Mandawi. Področje Mandawe je znano po svojih čudovitih palačah bogatih trgovcev in trdnjavah. Po prihodu v Mandawo ogled ene od palač in njenih čudovitih fresk. Celotno področje izgleda kot odprta galerija. Večerja. Nočitev. (namestitev hotelu Sara Vilas/Udai Villas)

4.DAN: MANDAWA – JAIPUR (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne namenjen ogledu Mandawe, popoldne pa sledi cca. 4 urna vožnja do prestolnice Rajastana Jaipurja. Prihod v Jaipur. Namestitev. Večerja v hotelu. Nočitev. (namestitev hotelu Jaipur Marriott/Le Meridien)

5.DAN: JAIPUR - AMBER – JAIPUR (zajtrk, večerja)  
Zajtrk. Po zajtrku izlet v Amber, staro prestolnico dežele Jaipur ( do leta 1728) oddaljeno samo 11 km od Jaipurja. Začetki gradnje trdnjave - palače Amber, segajo tja v leto 1592, v čase Raya Man Singha, poveljnika Akbarjeve armade v Rajputu. Trdnjava - palača je nameščena na vrhu hriba iz katerega se širi prekrasen pogled na okolišnje jezero in terase.  Nepozaben vzpon na slonih do palače. Veličastno stopnišče palače vodi do Diwan - i - Am - dvorane za avdienco,   Jagmandir - dvorane zmage,  Sukh Niwas - dvorane užitkov, Templja Boginje Kali in drugih zanimivosti. Po ogledu palače,  povratek v Jaipur in ogled mesta: Mestna palača v središču starega mesta, znana po svoji velikosti in mnoštvu znamenitosti, ki se nahajajo v njej in v kateri še živi prejšnji Maharadža, prav znanstveno fantastični observatorij Jantar Mantar, postavljen leta 1728, največji in najbolje opremljen izmed petih, ki jih je postavil Jai Singh. Vožnja mimo Hawa Mahal, Palače Vetrov, najbolj znane stavbe in nekakšnega zaščitnega znaka Jaipurja. Ta petnadstropna palača rožnate barve zgrajena 1799. leta, ki gleda na glavno ulico starega mesta, je bila postavljena, da bi vladarjevim spremljevalkam omogočila pogled na vsakdanje življenje in procesije, ki so se dogajale v mestu. Z zagotovostjo vemo da so pogledi leteli tudi v nasprotni smeri in sicer iz ceste na palačo. Ob povratku v hotel, vožnja skozi rezidenčno poslovni predel mesta. Večerja in nočitev.

6.DAN: JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja proti Agri. Vmesni postanek v Fatehpur Sikriju, glavnemu mestu Mogulskega imperija med letoma 1570 in 1586. Mesto je bilo nenavadno hitro zgrajeno in prav tako hitro tudi zapuščeno. Veliki Akbar, je mesto zapustil ker so v mestu ravno ko so ga dokončali presahnili izviri vode. Ko se je preselil in za svojo novo prestolnico postavil novo mesto, se je v prejšnjem mestu spet pojavila voda /vreme bo/. Ogled petnadstropne palače Panch Mahal namenjene za prebivanje ženskega dvora, mošeje Jami Masjid, ki naj bi bila kopija mošeje v Meki, v kateri je grobnica šeika Salim Chistija, ter ostalih znamenitih stavb. Po ogledu Fatehpur Sikrija cca. 1 urna vožnja proti Agri. Prihod v Agro. Namestitev. Večerja. Nočitev. (namestitev v hotelu Clarks Shiraz)

7.DAN: AGRA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Rdeče Trdnjave, katero je začel graditi leta 1565 veliki Mogulski vojskovodja Akbar in ki jo je dokončal njegov vnuk Shah Jahan. Sledi ogled največje indijske znamenitosti Taj Mahala, ki ga je med 1631 in 1653 letom postavil Shah Jahan v spomin na svojo ženo Mumtaz Mahal, ki mu je po 17 letih skupnega življenja umrla pri porodu njunega 14. otroka. TAJ MAHAL je ena najčudovitejših stavb, postavljenih v znak ljubezni. Dokler ga ne vidite v živo, ne pomaga nobena fotografija niti video posnetek. Občutje ko stojite ob tej svileno krhki stavbi narejeni iz belega marmorja je nenavadno. Kakšna ljubezen ali norost lahko naredi tako umetnino… V strahu, da ne bi oče zgradil še enega Taj Mahala na drugem bregu reke ter porabil ves denar iz državne blagajne, ga je previdni sin dal zapreti v trdnjavo in mu onemogočil obisk Taj Mahala do konca življenja. Denar je nato porabil v veliko bolj koristne namene - za nepotrebne in nekoristne vojne, katere je vse vrsti izgubil… Stroški za postavitev Taj Mahala pa so se do zdaj z vstopninami že nekolikokrat povrnili nazaj. Po ogledu vrnitev v hotel. Prosto za samostojne oglede in drugo. Nočitev.

8.DAN: AGRA – DELHI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne vožnja proti Delhiju (cca. 3 ure). Prihod v Delhi in popoldne ogled New Delhija: kompleks Qutub Minar, spomenik iz časov muslimanske oblasti v Indiji iz 1193- leta, Indijska vrata - slavolok zmage posvečen 90.000 padlim indijskim vojakom v prvi svetovni vojni, Lakshmi Narayan - moderen hindujski tempelj zgrajen leta 1938  posvečen bogu Višnuju in njegovi spremljevalki boginji blaginje in izobilja Laxmi…  Večerja. Nočitev. (namestitev v hotelu Park Inn by Radisson)

9.DAN: DELHI - BENETKE/LJUBLJANA (obroki na letalu)
Transfer na letališče in polet proti Benetkam. Konec potovanja.

CENA PO OSEBI: OD 1.310 EUR

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji: Ljubljana/Benetke – Delhi - Benetke/Ljubljana, vse letališke takse, vse vstopnine, prevoze in transferje na privatni osnovi (svoj avto in voznik), namestitev v hotelih 4* po programu v dvoposteljni sobi na osnovi zajtrka in večerje, angleško govoreče vodiče na lokacijah, organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: stroškov za pridobitev indijskega vizuma 50 EUR po osebi, stroškov po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni izrecno navedeno v programu.

Vizum: Za vstop v Indijo potrebujete vizum. Za pridobitev vizuma potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list po prihodu domov, 2 sliki po osebi na belem ozadju, izpolnjen formular (preko interneta).

Cepljenje: ni potrebno.