KLASIČNA INDIJA

Pošljite povpraševanje

Program

Skupinsko potovanje v Indijo v času jesenskih počitnic.

TERMIN: 29. OKTOBER - 6. NOVEMBER 2023

Odhod iz Ljubljane/bližnjih letališč

1.DAN (29. OKTOBER): LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE– NEW DELHI 

Polet proti Indiji. 

 2.DAN (30. OKTOBER): DELHI 
Prihod v Delhi, transfer do hotela. Namestitev in prosto za počitek.  Popoldne ogled starega dela mesta v katerem prevladujejo ozke ulice in so ga zgradili v času Mogulov. Bil je prestolnica Indije med 17. in 19. Stoletjem: ogledali si boste Ray Ghat in Shantiwano - trg in mesto kjer so bili  kremirani Mahatma Gandhi, Jawaharlal Nehru in Indira Ghandi, Petkovo mošejo ali Jami Masjid - najlepšo mošejo v starem Delhiju, ki je obenem največja v Indiji, sprehod po glavni ulici starega dela mesta Chandi Chowk, na kateri vlada urejeni kaos, ki je mešanica avtov, rikš, krav, stojnic in nepregledne množice ljudi in je hkrati nakupovalni raj starega Delhija. Sledi še vožnja ob Rdeči trdnjavi z 18 kilometrov dolgim obzidjem, ki na nekaterih predelih dosega višino 33 metrov in je bila zgrajena med letoma 1638 in 1648. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

 3.DAN (31. OKTOBER): DELHI 
Zajtrk. Dopoldne ogled novejšega dela mesta, ki so ga zggradili v času britanske vladavine v 19. stoletju. Značilne so široke ulice in odprti proctor. V njem domujejo praktično vse vladne institucije in številna veleposlaništva. Ogledali si boste kompleks Qutub Minar, spomenik iz časov muslimanske oblasti v Indiji iz 1193 leta, Indijska vrata - slavolok zmage posvečen 90.000 padlim indijskim vojakom v prvi svetovni vojni, Lakshmi Narayan - moderen hindujski tempelj zgrajen leta 1938  posvečen bogu Višnuju in njegovi spremljevalki boginji blaginje in izobilja Laxmi, Humayanovo grobnico, ki je izjemen primer arhitekture Mogulov… Po končanih ogledih sledi vožnja proti Agri, nastanitev, večerja in nočitev.

 4.DAN (1. NOVEMBER):  AGRA 
Zajtrk. Dopoldne ogled največje indijske znamenitosti Taj Mahala, ki ga je med 1631 in 1653 letom postavil Shah Jahan v spomin na svojo ženo Mumtaz Mahal, ki mu je po 17. letih skupnega življenja  umrla pri porodu njunega 14. otroka.TAJ MAHAL je ena najčudovitejših stavb postavljenih v znak ljubezni. Dokler ga ne vidite v živo, ne pomaga nobena fotografija niti video posnetek. Občutje ko stojite ob tej svileno krhki stavbi narejeni iz belega marmorja je nenavadno. Kakšna ljubezen ali norost lahko naredi tako umetnino… V strahu da ne bi oče zgradil še enega Taj Mahala na drugem bregu reke ter porabil ves denar iz državne blagajne, ga je previdni sin dal zapreti v trdnjavo in mu onemogočil obisk Taj Mahala do konca življenja. Denar je nato porabil v veliko bolj koristne namene, za nepotrebne in nekoristne vojne, katere je vse vrsti izgubil…. Stroški za postavitev Taj Mahala pa so se je do zdaj z vstopninami že nekolikokrat povrnil nazaj. Nato vožnja proti Jaipurju. Vmesni postanek v Fatehpur Sikriju, glavnemu mestu Mogulskega imperija med letoma 1570 in 1586. Mesto je bilo nenavadno hitro zgrajeno in prav tako hitro tudi zapuščeno. Veliki Akbar, je mesto zapustil ker so v mestu ravno ko so ga dokončali presahnili izviri vode. Ko se je preselil in za svojo novo prestolnico postavil novo mesto, se je v prejšnjem mestu spet pojavila voda …./vreme bo../ Ogled petnadstropne palače Panch Mahal namenjene za prebivanje ženskega dvora, mošeje Jami Masjid - ki naj bi bila kopija mošeje v Meki v kateri je grobnica šeika Salim Chistija, ter ostalih znamenitih stavb.  Sledi obisk Agra Forta, mogočne trdnjave, ki za obzidjem varuje pravo mesto palač. Videli boste izjemne dvorane za zasebne in javne sprejeme, Zlati paviljon…, ki so vsi odlične primeri mogulske arhitekture. Videli boste tudi sobico v katero je sin do smrti zaprl očeta Shah Jahana, da ta ne bi zapravil vsega denarja za izgradnjo njegove grobnice, ki naj bi stala nasproti Taj Mahala in bila v beli barvi. Sledi še ogled mavzoleja Itmad-du-Daulah, katerega arhitekturna zasnova je predhodnica mavzoleja Taj.  Večerja. Nočitev.

 5.DAN (2. NOVEMBER): AGRA - JAIPUR 
Po zajtrku vožnja proti Jaipur-u. Na poti postanek v Fatehpur Sikriju, glavnemu mestu Mogulskega imperija v času od 1570 do 1586 leta. Mesto je bilo nenavadno hitro zgrajeno in prav tako hitro tudi zapuščeno. Veliki Akbar, je mesto zapustil in za svojo prestolnico postavil novo mesto Sikri - zaradi težav z oskrbovanjem z vodo. Ogled petnadstropne palače Panch Mahal namenjene za prebivanje ženskega dvora, mošeje Jami Masjid - ki naj bi bila kopija mošeje v Meki v kateri je grobnica šeika Salim Chistija, ter ostalih znamenitih stavb. Po ogledu Fatehpur Sikrija vožnja proti  Jaipuru, večerja in nočitev. 

 6.DAN (3. NOVEMBER): JAIPUR - AMBER – JAIPUR (zajtrk, večerja)  
Zajtrk. Po zajtrku izlet v Amber, staro prestolnico dežele Jaipur ( do leta 1728) oddaljeno samo 11 KM od Jaipurja. Začetki gradnje trdnjave - palače Amber, segajo tja v leto 1592, v čase Raya Man Singha, poveljnika Akbarjeve armade v Rajputu. Trdnjava - palača je nameščena na vrhu hriba iz katerega se širi prekrasen pogled na okolišnje jezero in terase.  Nepozaben vzpon na slonih do palače. Veličastno stopnišče palače vodi do Diwan - i - Am - dvorane za avdienco,   Jagmandir - dvorane zmage,  Sukh Niwas - dvorane užitkov, Templja Boginje Kali in drugih zanimivosti. Po ogledu palače,  povratek v Jaipur in ogled mesta: Mestna palača v središču starega mesta, znana po svoji velikosti in mnoštvu znamenitosti, ki se nahajajo v njej in v kateri še živi prejšnji Maharadža , prav znanstveno fantastični observatorij Jantar Mantar, postavljen leta 1728, največji in najbolje opremljen izmed petih, ki jih je postavil Jai Singh. Vožnja mimo Hawa Mahal, Palače Vetrov najbolj znane stavbe in nekakšnega zaščitnega znaka Jaipurja. Ta petnadstropna palača rožnate barve zgrajena 1799 leta, ki gleda na glavno ulico starega mesta, je bila postavljena, da bi  vladarjevim spremljevalkam omogočila pogled na vsakdanje življenje in procesije, ki so se dogajale v mestu. Z zagotovostjo vemo da so pogledi leteli tudi v nasprotni smeri in sicer iz ceste na palačo. Ob povratku v hotel, vožnja skozi rezidenčno poslovni predel mesta. Večerja in nočitev.

7.DAN (4. NOVEMBER): JAIPUR - MANDAWA 
Zajtrk. Dopoldne cca. 4 urna vožnja proti Mandawi. Področje Mandawe je znano po svojih čudovitih palačah bogatih trgovcev in trdnjavah. Po prihodu v Mandawo ogled ene od palač in njenih čudovitih fresk. Celotno področje izgleda kot odprta galerija. Namestitev. Večerja in nočitev. 

 8.DAN (5. NOVEMBER): MANDWA – DELHI 
Zajtrk. Prosto dopoldne in popoldne vrnitev v Delhi. Prihod v Delhi. Namestitev. Večerja. 

 9.DAN: DELHI - LJUBLJANA/BLIŽNJE LETALIŠČE
Transfer na letališče in polet proti Ljubljani/bližnje letališče.  Konec potovanja.

 

CENA: 
Za zgodnje prijave (do 10. junuja 2023): 2.075 EUR na osebo 
Za kasnejše prijave ( po 10. juniju 2023): 2.185 EUR na osebo

OBVEZNA DOPLAČILA: 
- za skupine manjše od 15 potnikov 

MOŽNA DOPLAČILA: 
- enoposteljna soba: 380 EUR na osebo
 

Cena vključuje:
- letalsko vozovnico s čekirano prtljago 
- vse transferje
- polpenzion (zajtrk, večerja)
- vse vstopnine za oglede navedene v programu
- lokalnega angleško govorečega vodiča
- slovenskega spremljevalca
- organizacijo potovanja

Cena ne vključuje: stroškov za pridobitev indijskega vizuma 60 EUR,stroškov po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni izrecno navedeno v programu.

Vizum: Za vstop v Indijo potrebujete vizum. Za pridobitev vizuma potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list po prihodu domov, 2 sliki po osebi na belem ozadju, izpolnjen formular (preko interneta) in 60 EUR po osebi. Sken potnega lista in sken fotografije morate dostaviti na agencijo najpozneje 20 dni pred odhodom na potovanje.

CEPLJENJE: ni potrebno.

Ob prijavi plača varščino v višini 900 EUR, preostali del pa najkasneje 21 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z obligacijkim zakonom /člen 900/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 902. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije INTERCONTI so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.