KITAJSKA - TIBET - HONG KONG, 18 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

     

/ K POTOVANJU SPADA POTRPEZLJIVOST, POGUM,
HUMOR .......IN DA SI NE DOVOLIMO SLABE
VOLJE OB MAJHNIH NEPRIJETNOSTIH /
Freiherr von Knigge


PEKING – DATONG – TAI YUAN – XIAN – XINNING – LHASA – DREPUNG – SERA – GYANTZE - SHIGATSE – CHENGDU – LESHAN - KUNMING

ODHOD: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE - PEKING
Polet proti Pekingu. Obroki na letalu.

2.dan: PEKING – POLETNA PALAČA – PEKING (obroki na letalu, večerja)
Prihod v Peking. Transfer do hotela in namestitev. Prosto za samostojne oglede in drugo. Večerja. Nočitev.

3.dan: PEKING (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Prepovedanega mesta - cesarska palača, domovanje cesarjev dinastije Ming in Quing. Mesto je bilo 500 let zaprto za vse, razen za cesarjevo družino in namesto simbolične vstopnine, ki jo danes odštevamo za vstop, so morali nekoč za tak prekršek plačati z glavo. Ogled mnoštva stavb, spomenikov, in drugih znamenitosti, ki slovijo kot eden najbolje ohranjenih kulturnozgodovinskih kompleksov na Kitajskem. Popoldne ogled Nebeškega templja - viška arhitekturne umetnosti dinastije Ming in današnjega simbola Pekinga. Tempelj, leži v parku velikem 267 hektarjev. Ogled Okroglega oltarja, Kamna trojnega odmeva, Zidu odmeva, Molitvene dvorane in drugih znamenitosti. Sledi ogled Tiananmen - trg Nebeškega Miru, katerega izgradnjo je zasnoval Maozedong. Tiananmen, je srce Pekinga. Na njem se nahajajo različni spomeniki in stavbe; Tiananmen vrata, zgodovinski muzej, muzej revolucije, velika ljudska dvorana,  Qiananmen vrata, mavzolej Maozedonga in spomenik neznanemu heroju. Tiananmen je znan tudi po tragičnih dogodkih iz zadnjih študentskih demonstracij. Sledi še ogled enega najlepših templjev na Kitajskem - Lamma templja. Tempelj je nekoč služil kot cesarska rezidenca, danes pa v njem še vedno prebivajo duhovniki. Večerja. Nočitev.

4.dan: PEKING - VELIKI ZID – PEKING - DATONG (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku izlet do Velikega zidu. Vmesni postanek za ogled svete poti do Mingovih grobnic. Ogled Velikega zidu in prosti čas za sprehod po tem monumentalnem delu človeških rok  /kitajski zid je edina človeška stvaritev, ki so jo astronavti ob prvem poletu v vesolje, lahko videli na zemlji s prostim očesom/. Kosilo. Nato  nadaljevanje vožnje proti Datongu. Prihod v Datong. Namestitev. Večerja. Nočitev.

5.dan: DATONG – TAIYUAN (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku izlet do kompleksa jam Yun Gang vklesanih v skalovje gore Wuzhou, v katerih je več kot 50.000 budinih podob. Podzemni kompleks obsega cca kilometer jam, ki predstavljajo enega najlepših ostankov zgodnje budistične umetnosti na Kitajskem. Po ogledu Yun Gang jam vožnja skozi /grassland - travnato stepo/ do 75 km oddaljenega znamenitega “visečega templja”- zgrajenega v 5.st., ki ima preko 40 dvoran in pavilijonov, ki kakor orlovo gnezdo visijo na skalah nad prepadom. Samostan je služil kot prenočišče romarjem na njihovih romarskih poteh. Kosilo. Nato vožnja do glavnega mesta provice Shanxi Tai Yuana. Namestitev. Večerja. Nočitev.

6.dan: TAIYUAN – XIAN (zajtrk, pozno kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku ogled svetovno znanega srednjeveškega mesta Ping Yao. To je edino mesto v osrednjem delu Kitajske, ki je ohranilo takratni videz in je zaradi kulturne vrednosti pod zaščito Unesca. Po ogledu mesta še ogled  družinske hiše Qiaoa. Družina Qiao je v času cesarja Qianlonga (1735-1796) obogatela s trgovino in bančništvom. Bogastvo jim je omogočilo, da so zgradili 2.200 kvadratnih metrov veliko palačo v tipičnem kitajskem slogu iz 18. stoletja, ki jih danes na Kitajskem praktično ne moremo več videti. V palači je 313 sob, 6 dvorišč, tempelj posvečen prednikom... Po ogledu vrnitev v Taiyuan. Pozno kosilo. Transfer na železniško postajo in odhod vlaka (1. Razred air condition – 4 postelje v kupeju) proti Xianu. Nočitev na vlaku.  

7.dan: XIAN (zajtrk, dumpling večerja)
Prihod v Xian v jutranjih urah in transfer do hotela. Namestitev. Zajtrk. Po zajtrku ogled grobnice cesarja Qin Shihuanga, v kateri se nahaja 6000 glinenih kipov vojščakov,  konj, vpreg - celotne armade, ki stoji v položaju pripravljenosti na boj, da bi sledila svojemu cesarju v pot nesmrtnosti. Popoldne ogled Xiana, mesta ki je bilo več kot tisočletje središče Kitajske: zvonik, stolp bobnov, Velika gosja pagoda, mestno obzidje, muslimanska četrt in mošeja. Večerja. Nočitev.

8.DAN: XIAN – XINNING – LHASA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet letala ob 11.20 uri proti Xinningu v provinci Qinghai. Prihod v Xinning ob 12.30 uri. Transfer do mesta in nekaj časa prosto za samostojne sprehode in drugo. Transfer na železniško postajo in odhod vlaka ob 20.30 uri proti Lhasi (spalnik 1. razred – 4 postelje v kupeju)

9.DAN: LHASA (večerja)
Vožnja z vlakom po planoti Tibeta. Postanki na poti. Vlak ustavi na 9 najbolj slikovitih mestih, kjer imate možnost slikati prečudovito pokrajino Tibeta, pogorja Kunlun, rek Čuma in Tuotuo, jezera Amdo…. Najvišja točka, ki jo vlak doseže na svojih poti do Lhase je na najvišji postaji na svetu Tangula, ko železnica doseže 5.068 metrov nadmorske višine. (vlak je opremljen s kisikovimi maskami) Prihod v Lhaso ob 21.40 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev. 

10.DAN: JOKHANG – POTALA – NORBULINKA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku sprehod po notranji romarski poti in postanek ob religioznem in življenskem središču mesta templju Jokhang. Tempelj je bil ustanovljen že leta 650 n. št. Od zgodnjega jutra do pozne noči molitve klečečih menihov zbranih iz različnih pokrajin odmevajo po templju in tržnici Barkhor. Posebnost templja je ta, da se v njem zbirajo različne budistične sekte in da samostan ne pripada nobeni od njih. Po ogledu Jokhanga kratka vožnja do Potale in ogled zimske palače Dalai Lame. Potalo, ki  dominira nad Lhaso je zgradil peti Dalai lama med leti 1617-1682. V tem času je uspel združiti Tibetance ter ustoličit sekto Rumenih klobukov kot vodilno budistično sekto Tibeta. Po ogledu Potale kosilo  in nato še ogled poletne palače Dalai lam Norbulinke. Večerja. Nočitev.

11.DAN: LHASA - SERA – DREPUNG – LHASA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja v okolico Lhase do samostana Sera, ki je znan po svojem bogastvu religiozne umetnosti. Sera je za prebivalce Tibeta simbol uporništva. Leta 1947 so tamkajšnji lame v tem samostanu želeli odstaviti Dalai lamo in v Potali ustoličiti svojega človeka. Po ogledu Sere kosilo in nato vožnja do samostana Drepung, ki je nekoč bil največji samostan na Tibetu. V njem je živelo 10.000 menihov. Ko so Tibet zasedli Kitajci so najvišji lame tega samostana skupaj z Dalai lamo pobegnili v Indijo. Sprehod po Drepungu je podoben sprehodu skozi srednjeveško mesto, kjer se ozke ulice vijejo in vzpenjajo okoli glavnih molitvenih dvoran in šol. Samostan je znan po svojem religioznem, kulturnem in zgodovinskem bogastvu. Po ogledu vrnitev Lhaso. Večerja. Nočitev.

12. DAN: LHASA – GYANTZE (250 KM) (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja preko več kot 5.000 metrov visokega  prelaza Xugola do Gyantzeja. Med potjo postanek ob jezeru Yamdrok Tso ob katerem je nekoč stal samostan Globoke meditacije. Prihod v Gyantze, četrto največje mesto Tibeta v popoldanskih urah. Mesto je stalo na strateški karavanski poti iz severnega Tibeta v Sikim in Bhutan. Mesto je veliko vojaško središče, znano pa je po veliki tržnici z volnenimi in drugimi ročnimi izdelki, ki pa na žalost počasi izumira. Po prihodu ogled mesta in 500 let stare trdnjave, ki dominira nad mestom. Namestitev. Večerja. Nočitev.

13. DAN: GYANTZE – SHIGATSE (70 KM)(zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do Shigatseja, drugega največjega mesta v Tibetu in središča Panchen lam, ki so vodje sekte Rumenih klobukov. Po prihodu ogled samostana Tashilumpo, sedeža Panchen lam. Samostan je zgradil prvi Dalai lama v 15. stoletju. Dolga leta je samostan bil središče Lamaizma in je v času največjega razcveta štel več kot 4.000 menihov. Po ogledu samostana še ogled prenočišča za romarje v katerem vsako noč prespi cca. 300 romarjev, v času največjih praznikov pa tudi več kot 3.000. Sledi še ogled trdnjave Samdup Tse Dzong. Večerja. Nočitev.

14. DAN: SHIGATSE – LHASA – CHENGDU (zajtrk, večerja) 
Zajtrk. Po zajtrku vožnja na letališče v Lhasi in polet proti Chengduju. Prihod  v Chengdu in transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

15.dan: CHENGDU – LESHAN – CHENGDU – SHENZEN – HONG KONG (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled raziskovalnega inštituta namenjenemu vzreji pand in v katerem imajo največ pand na svetu. Nato 90 minutna vožnja do Leshana. Prihod v Leshan. Kosilo. Nato ogled največjega budinega kipa na svetu, ki je visok 70 metrov in vklesan v skalo na sotočju dveh rek. Nato vrnitev v Chengdu. Večerja. Transfer na letališče in polet letala ob 19.30 uri proti Shenzhenu. Prihod v Shenzen ob 21.30 uri. Po prihodu vožnja do Hong Konga. Prihod v Hong Kong. Namestitev. Nočitev.

16.dan: HONG KONG (zajtrk)
Zajtrk. Dopoldne ogled mesta: Kowloon, Central, Aberdeen, Stanly, Victoria Peak s katerega je lep pogled na ves Hong Kong in njegovo prometno pristanišče. Popoldne prosto. Nočitev.

17.dan: HONG KONG – LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk, večerja na letalu)
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede, nakupe in drugo. Zvečer transfer na letališče in polet proti Ljubljani/Benetkam.

18. dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke.Konec potovanja.

CENA NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone, cene letalskih kart in števila potnikov.

Zaradi omejitev pristopa tujcev na Tibet s strani kitajske vlade je najmanjše število potnikov 6. Manjše skupine ne smejo na Tibet.

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana/Benetke – Peking/Xian – Xinning/Lhasa - Chengdu – Shenzhen/Hong Kong – Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, stroški namestitve v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vaši izbiri, vsa kosila in večerje po programu, vsi ogledi in vstopnine po programu, angleško govoreči lokalni vodiči in organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: vse kar ni izrecno navedeno v programu, stroški za pridobitev kitajskega vizuma 60 EUR / stroški po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizum: Za pridobitev kitajskega vizuma potrebujete: vsaj 6 mesecev veljaven potni list, eno fotografijo in 60 EUR. Vse omenjeno je potrebno dostaviti tur.agenciji Interconti cca. 14 dni pred odhodom.

Cepljenja: Niso potrebna.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.