KANADA- vzhod

Pošljite povpraševanje

Program

Lepa mesta, ohranjena narava in očarljivi slapovi vas zagotovo ne bodo razočarali.

1. dan: Benetke – Toronto
Polet iz Benetk v Toronto. Transfer iz letališča do centra mesta.

2. dan: Toronto
Pravijo, da  različne etnične skupnosti, ki živijo v tem mestu in jih je več kot sto dajejo poseben čar mestu.  V mestu je čutiti bogato kulturno življenje in tu  se celo leto odvija množica prireditev in festivalov. Zagotovo, si je vredno ogledati  zanimivosti kot so dvorec Casa Loma, ki je bil zgrajen pred 100 leti,  Sky Dome – moderen športni objekt, ki ga uporabljata znani moštvi za baseball in ameriški nogomet. Narejen je bil leta 1989 in je bil prvi na svetu, ki ga je v celoti lahko pokrila premična streha. Stolp CN Tower paje eden najvišjih na svetu in ob lepem vremenu se z njega vidi tudi do 150 km daleč. Obiščite tudi nakupovalni in zabavno–kulturni predel z muzejem Royal Ontario Museum.

3. dan: Toronto
Izlet do Niagarskih slapov. Slapovi slovijo po svoji lepoti, obenem pa so pomemben vir hidroelektrične energije in izziv pri ohranjevanju neokrnjene narave. Prvo hidroelektrarno na Niagari je zgradil Nikola Tesla. To je bila prva večja elektrarna, ki je proizvajala izmenični električni tok. Na otoku Goat Island (Kozji otok) sredi reke Niagara, v bližini slapov in bivše hidroelektrarne, so Američani postavili spomenik Nikoli Tesli, ki je delo hrvaškega kiparja Frana Kršinića.

4. dan: Toronto – Ottawa
Vožnja do Ottawe.

5. dan: Ottawa
Ottawa  je lepo mesto z množico parkov in vrtov. V spomladanskem času je preplavljeno z nasadi tulipanov. Slednji so za spomin na leta, ki jih je tu v izgnanstvu, v času druge svetovne vojne, preživela nizozemska kraljeva družina. Med zanimivostmi si oglejte stavbo Kanadske narodne galerije, Parlament, stavbo vrhovnega sodišča, baziliko Notre Dame staro 150 let, kanal Rideau, kjer stoji množica lepih plovil in je priljubljeno shajališče meščanov.

6. dan: Ottawa – Montreal
Vožnja do Montreala

7. dan: Montreal
Montreal je izredno živahno mesto, mesto kulture, kjer se govori tako francosko kot tudi angleško. Leži na otoku reke sv.Lovrenca in svoje ime je dobilo po parku Mont Royal, ki že od leta 1876 velja za enega od osrednjih delov mesta. Ko se povzpnete na najvišjo lego tega parka se nam bo odprl lep razgled po tem slikovitem mestu, kjer se prepletata staro in novo. Obiščite tudi staro mestno jedro, trg Jacques Cartier in olimpijsko prizorišče. Priporočamo obisk predela Main, kjer se živahnost ekskluzivnih trgovin, dobrih restavracij in prijetnih lokalov, prepleta z utripom poslovnega sveta. Lahko obiščete tudi enega od muzejev, kot so npr. Muzej lepih umetnosti, Center kanadske arhitekture, Muzej kanadske zgodovine in še veliko drugih. Montreal je znan tudi po zelo živahnem nočnem življenju…

8. dan: Montreal – Benetke
Transfer na letališče in polet v Benetke.

 

CENA: od 1100€ na osebo
Minimalno število potnikov: 2

Termin: 2. – 11. september 2020
Možni tudi drugi termini.

Cena vključuje: Letalski prevoz, vse nastanitve v hostlih, transfer letališče - center mesta - letališče, transfer med mesti, izlet do Niagarskih slapov in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: vse kar ni navedeno pod vključuje.