KAMBODŽA IN TAJSKA, 15 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

TEMPLJI ANGKORJA – BANGKOK – PLAVAJOČA TRŽNICA - KO CHANG

01. DAN: ZAGREB – DOHA – BANGKOK  (obroki na letalu)
Polet proti Dohi ob 09.25 uri. Prihod v Doho ob 16.45 uri in nadaljevanje poleta proti Bangkoku ob 17.40 uri.

02. DAN: BANGKOK – SIEM REAP (obroki na letalu, večerja)
Prihod v Bangkok ob 04.00 uri in nadaljevanje poleta ob 08.00 uri proti Siem Reapu. Prihod v Siem Reap ob 09.00 uri in transfer do hotela. Namestitev. Dopoldne prosto za počitek. Popoldne ogled ‘džungelskega templja’ Taphroma. Taphrom so arheologi namerno pustili takšnega kot so ga našli z namenom, da bi ljudje lahko videli kako so templji bili poraščeni, ko so jih v 19. stoletju ponovno odkrili. Sprehod skozi tempelj, ki ga obdajajo korenine mogočnih dreves. (V tem templju so snemali film Tomb Raider z Angelino Jolie.) Večerja v hotelu.

03. DAN: SIEM REAP (ANGKOR WAT) (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled starodavnega mesta Ankor Thoma, ki je bilo v 12 stoletju z milijon prebivalci največje mesto na svetu: Ogled južnega vhoda v Angkor Thom, ki je okrašen s 52 skulpturami demonov in bogov, slonjimi rilci in glavami bodisatve Alokitešvare, nato ogled najpomembnejšega templja Angkor Thoma Bayona, ki stoji natančno v središču nekdanjega mesta in ki slovi po izredno dobro ohranjenih reliefih, ki prikazujejo življenje v Angkorju v 12. stoletju, Slonje terase iz katere so kralji gledali vojaške parade in cirkuške predstave, terase Gobavca, ki je verjetno služila kot kraljevski krematorij in na koncu še kraljeve palače. Kosilo. Popoldne ogled največjega med templji Ankgor Wata. Angkor Wat je bil zgrajen v čast hindujskemu bogu Višnuju, verjetno pa je služil tudi kot grobnica Suryavarmanu II, ki je ta dragulj v 12. stoletju tudi zgradil. Angkor Wat ima odlično ohranjene reliefe, ki govorojijo o Ramayani in Mahabharati in o življenju v Angkorju v 12. stoletju. Po ogledu Angkor Wata vzpon na bližnji hrib Phnom Bakheng in ogled sončnega zahoda nad Angkor Watom. Večerja v restavraciji. Nočitev.

04. DAN: SIEM REP (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Dopoldne križarjenje po največjem jezeru JV Azije Tonle Sap v bližini katerega stojijo templji Angkorja. Pogledali si boste življenje na jezeru, ribiške vasi…. Vrnitev Siem Reap. Kosilo v restavraciji. Popoldne prosto za samostojne oglede mesta. Nočitev.

05. DAN: SIEM REAP – BANGKOK (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja skozi vasi in polja do 40 kilometrov oddaljenega templja Banteay Srey. Skulpture in reliefi iz 9. stoletja so tako natančno narejeni, da jih ni mogla narediti moška roka. Trdnjavo žensk so najverjetneje izklesale ženske. Banteay Srey je eden najlepših templjev na področju Angkorja. Nato ogled Banteay Samreja. Sledi transfer na letališče in polet ob 15.25 uri proti Bangkoku. Prihod v Bangkok ob 16.30 uri in skupinski transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

06. DAN: BANGKOK (zajtrk)
Zajtrk. Nato poldnevni privatni ogled mesta: Ogled templja  Wat Traimit v katerem se nahaja pet in pol ton težki kip Bude iz čistega zlata. Zgodba o odkritju tega zaklada je prav nenavadna. Ogled templja Wat Pho - najstarejšega in največjega templja v Bangkoku, ki je znan po 28m dolgem kipu ležečega Bude, templja Wat Phra Keo ali templja Smaragdnega Bude, ki je znan po majhnem kipcu Bude iz žada, Kraljeve palače, belega marmornega templja Wat Benchamabophit, kitajske četrti, ulice rož in ostalih zanimivosti. Popoldne prosto za samostojne oglede in sprehode.  Priporočamo vožnjo s čolni po kanalih Bangkoka na kateri boste spoznali Bangkok iz vode. Ogledali si boste tudi enega od simbolov Bangkoka – tempelj Wat Arun (tempelj Svitanja).Prosto za samostojne oglede in drugo. Priporočamo obisk nočne tržnice in zabavišča Pat Pong. Nočitev.

07.DAN: BANGKOK – PLAVAJOČA TRŽNICA – VRT ROŽ – BANGKOK (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Nato privatni izlet do Plavajoče tržnice in Vrta rož. Vožnja do cca 100 km oddaljene plavajoče tržnice, ki še zmeraj obratuje kot v preteklih časih. Vožnja po kanalih s čolnom in ogled življenja ob kanalih. Prihod na centralni del Plavajoče tržnice in prisostvovanje starodavnemu načinu trgovanja iz čolnov. Po ogledu Plavajoče tržnice vožnja do Vrta rož in kosilo v gostišču, ki plava na enemu izmed kanalov reke Chao Praya. Po kosilu ogled predstave slonov in nato ogled predstave tajskih običajev, navad in izročil. Borbe petelinov, tajski boks, poroka, pridelovanje svile, folklorni plesi in še mnogo drugega. Po predstavi vrnitev v Bangkok. Nočitev.

08. DAN: BANGKOK – KO CHANG (zajtrk)
Zajtrk. Nato skupinski transfer na letališče in polet ob 11.40 uri proti Tratu. Prihod v Trat ob 12.40 uri in skupinski transfer na otok Ko Chang. Namestitev. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

10- 13. DAN: KO CHANG (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

14.DAN: KO CHANG – BANGKOK - DOHA (zajtrk, obroki na letalu)
Zajtrk. Prosto dopoldne za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Skupinski transfer na letališče v popoldanskih urah (okrog 15.00 ure). Polet ob 18.30 uri proti Bangkoku. Prihod v Bangkok ob 19.30 uri. Nadaljevanje poleta proti Dohi ob 20.40 uri. Prihod v Doho ob 23.50 uri.

15.dan: DOHA - ZAGREB (obroki na letalu) 
Polet ob 01.40 uri proti Zagrebu. Prihod v Zagreb ob 05.40 uri. Konec potovanja.

CENA: 2.250 EUR PO OSEBI

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu Zagreb - Doha – Bangkok - Siem Reap – Bangkok – Trat - Bangkok – Doha - Zagreb, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah v hotelih po programu na osnovi zajtrka, vsa kosila in večerje po programu, vsi transferji letališče – hotel - letališče (v Siem Reapu), ogledi in vstopnine v Siem Reapu in Bangkoku po programu na privatni osnovi, skupinski transfer (max 7 oseb) letališče – hotel – letališče v Bangkoku in Ko Changu, angleško govoreči lokalni vodiči v Bangkoku in Siem Reapu, organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: stroški po osebnih naročilih, napitnine, stroški za pridobitev kamboškega vizuma, vsi fakultativni izleti, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Cepljenja: Niso potrebna.

Vizum: Za vstop na Tajsko vizuma ne potrebujete. Potni listi vam morajo veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Tajske.

Za vstop v Kambodžo potrebujete vizum, ki ga pridobite po prihodu na letališče v Phnom Penhu. Za pridobitev potrebujete 1 sliko, izpolnjen obrazec, prazno stran v potnem listu. Stroški vizuma znašajo 30 USD.

NA POTOVANJE NESITE 2 FOTOGRAFIJI PO OSEBI.

Ob prijavi plačate zgoraj omenjeno varščino. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.