Program

Raziščite čudovito pokrajno, ki vam jo ponuja Amerika. Kalifornija ima poleg očarljive narave tudi nekaj znanih mest, ki jih morate obiskati.

1. dan: Benetke - San Francisco
Polet iz Benetk v San Francisco. Transfer iz letališča do hostla.

2. dan: San Francisco
oglejte si najbolj fotografiranega in filmanega mesta na svetu, ki je nastalo v času zlate mrzlice leta 1849. Mesto stoji ob pacifiški obali ob enem najlepših zalivov na svetu. Ogled poslovnega predela, središča mesta Union Squarea, kitajske četrti, najbolj znanega mostu na svetu Golden Gatea, in Fisherman Wharfa.

3. dan: San Francisco
Z ladjo se peljete do „Skale“, najbolj znanega ameriškega zapora. Prihod do Alcatraza in ogled najbolj znanega ameriškega zapora.

4. dan: San Francisco - Big Sur
Prevzem vozila  in vožnja do Big Sur, goratega odseka osrednje obale Kalifornije med gorjem Karmel in San Simeonom, kjer se gorovje Santa Lucia strmo dviga iz Tihega oceana. Pogosto je pohvaljen zaradi svoje dramatične kulise.

5. dan: Big Sur - Sequoia in Kings Canyon nacionalni park
Vožnja do parkov.

6. dan: Sequoia in Kings Canyon nacionalni park
Ogled. Ta dramatična pokrajina priča o velikosti narave, lepoti in raznolikosti - ogromne gore, razgibano vznožje, globoki kanjoni, ogromne kaverne in največja drevesa na svetu. Parki ležijo drug ob drugem v južni Sierra Nevadi vzhodno od doline San Joaquin.

7. dan: Sequoia in Kings Canyon nacionalni park - Los Angeles
Vožnja do mesta Los Angeles. Ogled ekskluzivnih četrti Santa Monice in Beverly Hillsa v katerih živi veliko filmskih zvezd in drugih bogatašev. Nato si lahko ogledate Hollywood in se sprehodite po Hollywood Boulevardu do znanega kitajskega gledališča Mann, pred katerim so ročni odtisi vseh največjih igralcev in igralk. Nato se lahko zapeljete v središče mesta in si ogledate poslovni predel.

8. dan: Los Angeles - Las Vegas
Vožnja do mesta Las Vegas in uživajte v mestu igralnic.

9. dan: Las Vegas - Dolina smrti
Vožnja do najbolj vročega, suhega in najnižjižjega nacionalnega parka.

10. dan: Dolina smrti
Izlet v dolino smrti. Zaradi stalne suše in rekordne poletne vročine je dolina smrti dežela skrajnosti. Vendar ima vsak ekstrem presenetljiv kontrast. Stolpni vrhovi so zasuti z zimskim snegom. Redke nevihte prinašajo ogromna polja divjih cvetov. Bujne oaze skrivajo drobne ribe in zatočišče divjih živali in ljudi.

 

11. dan: Dolina smrti - Tahoe jezero
Vožnja do Tahoe jezera.

12. dan: Tahoe jezero
Jezero Tahoe leži na 1825 m in je največje alpsko jezero v Severni Ameriki. Njegova globina je 501 m, zaradi česar je drugo najgloblje v Ameriki. Jezero je nastalo pred približno dvema milijonoma let

13. dan: Tahoe jezero - San Francisco
Vožnja do San Francisca in oddaja vozila.

14. dan: San Francisco – Benetke
Transfer na letališče in polet proti Benetkam.

CENA: od 1500€ na osebo
Minimalno število potnikov:2

Termin: 1. – 14. september 2020
Možni so tudi drugi termini

Cena vključuje: Letalski prevoz, nastanitve v hostlih, najem avtomobila, transfer letališče - hostel - letališče, vse omenjene izlete in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: Vse kar ni navedeno pod vključuje.