Program

Na prstni konici italijanskega škornja leži pokrajina z bogato starogrško preteklostjo, ki jo objemata morji "tirensko in jonsko" s svojimi nenavadnimi skalnatimi formacijami in majhnimi zalivi. Kalabrija velja za nebrušen diamant, ki jo vse pogosteje odkrivamo sodobni turisti. Navdušeni nad neokrnjeno naravo, čistim, toplim morjem, večernimi sprehodi po tlakovanih ulicah šarmantnih mest, kulinariko, razvajanju s kepico legendarnega sladoleda Tartuffo in prijaznimi domačini kaj kmalu spoznajo, da je življenje na tem koščku nebes preprosto lepo!

1. DAN: TRST - LAMEZIA TERME - TROPEA
Direktni polet iz Benetk v Lamezia Terme. Prevzem vozila in vožnja do letovišča Tropea, ki leži na visoki terasi nad Tirenskim morjem. Namestitev. Nočitev.

2. DAN: TROPEA
Zajtrk. Prosto za kopanje. Predlagamo sprehod do cerkvice Santa Maria dell'Isola, od koder se odpre čudovit razgled na mesto ter plaže v okolici. Nočitev.

3. DAN: TROPEA - RT VATICANO - SCILLA
Zajtrk. Sledi vožnja do rta Capo Vaticano, od koder se razprostira čudovit razgled na Eolske in Liparske otoke. Nadaljevanje do mesteca Scilla, znanega po skrivnostnih pošastih Scili in Caribdi. Plaža velja za eno lepših v Kalabriji. Prosto.

4. DAN: SCILLA - REGIO CALABRIA - GERACE - STILO - SOVERATO
Zajtrk. Vožnja do mesta Reggio di Calabria; ogled Museo Nazionale, ki hrani zbirko arheoloških najdb iz celotne pokrajine, med katerimi sta najslavnejša bronasta antična kipa grških junakov im. »Bronzi di Riace«. Sledi sprehod po obalni promenadi, s katere se odpira razgled na Sicilijo. Nadaljevanje proti mestu Gerace, ki kot orlovo gnezdo obvladuje pokrajino. Med številnimi spomeniki izstopa sijajna romanska stolnica z dvema apsidama, ki je sploh največja cerkev v deželi. Nadaljevanje proti mestu Stilo, ki je stisnjeno ob mogočen gorski masiv, na njegovem vrhu pa gospodujejo ostanki normanske trdnjave. Sprehod skozi slikovito mestno jedro do slovite cerkvice La Cattolica di Stilo, ki je najlepši ostanek bizantinske arhitekture v Kalabriji. Kljub majhnosti cerkvica preseneča z eleganco in ostanki fresk. Izpred cerkve se odpira lep razgled na obalo Jonskega morja. Vožnja do Soverata in namestitev.

5. DAN: SOVERATO
Zajtrk. Prosto za kopanje raziskovanje mesta.

6. DAN: SOVERATO - SCOLACIUM - SANTA SEVERINA - CROTONE
Zajtrk. Vožnja do ostankov antičnega mesta Scolacium. Poleg ostankov mogočne bizantinske bazilike predlagamo ogled foruma, gledališča in amfiteatra. Poseben čar dajejo kraju stari oljčni gaji, ki obkrožajo nahajališče. Sledi postanek v letovišču Le Castella, ki je ime dobilo po trdnjavi iz 15. stoletja. Z nje se odpirajo lepi razgledi na mesto in morje. Vožnja še v hribovito zaledje obale in ogled mesta Santa Severina, ki ga je mogoče opaziti že iz velike oddaljenosti. Okrog glavnega trga so nanizane najpomembnejše mestne zgradbe, med katerimi izstopata mogočen grad in stolnica z bizantinsko krstilnico iz 7. stol. Namestitev v letoviškem mestu Crotone.

7. DAN: LE CASTELA - CORIGLIANO CALABRO - ROSSANO - MORANO CALABRO - CONSENZA
Zajtrk. Vožnja do kraja Corigliano Calabro, kjer se nahaja vojvodski grad. Ker je bil grad naseljen do srede prejšnjega stoletja, je notranjščina presenetljivo sodobna in udobna. Postanek v mestu Rossano slikovitem hribovskem mestecu, ki je bilo v srednjem veku eno glavnih bizantinskih središč, kar se še danes odraža v arhitekturi številnih cerkva. Sledi vožnja v gorato notranjost Kalabrije do mesta MORANO CALABRO, poznano po Magdalenini cerkvi.

8. DAN: CONSENZA - LAMEZIA TERME - TRST
Zajtrk. Prosto za ogled Consenze, nato vožnja do letališča on oddaja vozila. Polet v Trst.

POTOVANJE JE MOŽNO PODALJŠATI V ENEM IZMED LETOVIŠKIH MEST.

CENA NA OSEBO: OD 770 EUR

CENA VKLJUČUJE:
- letalski prevoz v ekonomskem razredu
- letališke pristojbine
- ročna prtljaga
- 7x nočitev, dvoposteljna soba
- najem vozila manjše kategorije z zavarovanji

Na voljo so termini od avgusta do novembra 2020!