JUŽNA INDIJA IN PHUKET

Pošljite povpraševanje

Program

COCHIN – KUMARAKOM – PERIYAR - MADURAI – TRICHY – TANJORE – MAHABALIPURAM – CHENNAI (MADRAS)- PHUKET

01. dan ZAGREB - DOHA  (večerja na letalu)
Polet ob 17.45 uri proti Dohi. .

02.dan: DOHA – KOCHIN (zajtrk, večerja) 
Prihod v Doho ob 01.05 uri. Nadaljevanje poleta proti Kochinu ob 02.55 uri. Prihod v Kochin ob 09.40 uri. Transfer do hotela. Namestitev.   Popoldne ogled mesta, ki ga je na svetovni zemljevi postavil Vasco de Gama. Mesto ima izjemno dobro naravno varovano pristanišče. Mesto je kozmopolitansko.  V njem so sinagoga, portugalske cerkve, mošeje in hindujske templje. Videli boste tudi posebne kitajske ribiške mreže. Večerja. Nočitev. (HOTEL RADISSON BLUE****)

03.dan: KOCHIN – KUMARAKOM (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do najlepše vasi v Kerali Kumarakoma, ki stoji ob velikanskem jezeru Vembadi. Namestitev. Popoldne križarjenje s tipično LADJO – HIŠO po kanalih Kerale. Vrnitev v hotel. Večerja. Nočitev. (LAKE SONG RESORT****)

04.dan: KUMARAKOM – PERIYAR (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Vožnja proti Periyarju. Na poti do Periyarja boste prečkali prelepe čajne terase. Prihod v Periyar in popoldne vožnja s skupno ladjo (na ladji tudi drugi potniki) po jezeru in opazovanje živali v nacionalnem parku. Med ostalimi živalmi, ki jih tukaj najdemo so tudi sloni, tigri, leopardi, opice, divji psi…  Transfer do hotela. Večerja. Nočitev. (SPICE VILLAGE****)

05.dan: PERIYAR – MADURAI (zaktrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja proti Maduraju. Prihod v Madurai. Nato ogled mesta Madurai katerega dnevno obišče nad 10.000 obiskovalcev. Zgodovina mesta je dolga več kot 2000 let. Ogled templja Meenakshi, ki je bil zgrajen med vladavino Tirumalai-a Nayaka (1623-55). V svetišče se vsakodnevno zgrinja množica ljudi iz vse Indije. Svetišče se imenuje po hčerki kralja Pandyanga. Legenda pravi da se je nesrečnica rodila s tremi dojkami. Ob njenem rojstvu je kralj oznanil da bo odvečna dojka izginila čim se bo hči omožila. Sledi ogled palače Tirumalai Nayak, ki je zgrajena v prelepem indo-saracenskem stilu iz leta 1636 Namestitev. Večerja. Nočitev. (HOTEL TAJ GATEWAY*****)

06.dan:  MADURAI - TRICHY (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do Trichiya. Namestitev. Popoldne ogled Trichyja, ki je bil v 18. stoletju prizorišče tako imenovanih karnatičnih vojn med Angleži in Francozi. Ogled znane skalne trdnjave na 83 metrov visoki skalni gmoti do katere vas popelje 437 stopnic vklesanih v živo skalo. Nadaljni vzpon nas pripelje do tempelja, ki je posvečen Šivi. Razgled z vrha je prečudovit.  Večerja. Nočitev. (HOTEL SANGAM****)

07.dan: TRICHY – TANJORE - PONDICHERRY (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Sledi vožnja proti Tanjoreju in po prihodu ogled nekdanje prestolnice Chola kraljestva. Največji vladar kraljevstva je bil nedvomno Raja Raja  (985-1014). Njegova mornarica se je lahko kosala z arabsko v nadzoru trgovskih poti v Indijskem oceanu. Ogled templja Brihadeshwera, ki predstavlja višek Chola arhitekture, ki ga je dal zgraditi Raja Raja. Tempelj je visok 63 metrov, njegova kupola je zgrajena iz enega samega granitnega bloka, ki je težak 80 ton. Za nameščanje so uporabili staro egiptovsko tehniko, ki so jo uporabljali pri gradnji piramid... Nadaljevanje vožnje do nekdanjega središča francoske Indije Pondicherriya. Prihod. Namestitev. Večerja. Nočitev. (HOTEL ACCORD PUDUCHERRY****)

08.dan: PONDICHERY - MAHABALIPURAM (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Ogled templja Ashram Sri Aurobindo, ki ga je leta 1926  zgradil Sri Aurobindo . Sri Aurobindo je bil eden najbolj priljubljenih in najbogatejših evropeiziranih Indijcev. Po njegovi smrti je njegovo delo prevzela ena njegovih privrženk, francozinja  ki so jo imenovali tudi Mati. Ogled spomenika  Gandija, starega svetilnika…  Nato vožnja do Mahabalipurama. Prihod v Mahabalipuram. Namestitev. Večerja. Nočitev. (HOTEL IDEAL BEACH RESORT****)

09.dan: MAHABALIPURAM – CHENNAI (zajtrk, večerja) 
Zajtrk. Po zajtrku ogled Mahabalipurama in nato vožnja proti Chennaju, ki smog a Evropejci nekoč poznali pod imenom Madras. Prihod v Madras. Večerja. Transfser na letališče.

10.dan: CHENNAI – KUALA LUMPUR – PHUKET (obroki na letalu)
Polet ob 00.20 uri proti Kuala Lumpurju. Prihod v Kuala Lumpur ob 06.50 uri in nadaljevanje poleta proti Phuketu ob 09.25 uri. Prihod na Phuket ob 09.50 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev. (BEST WESTERN PREMIER BANG TAO BEACH RESORT & SPA**** - DE LUX SEA FACING VIEW ROOM)

11-13.dan: PHUKET (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

14.dan: PHUKET – DOHA (zajtrk, večerja na letalu)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti do transferja na letališče okrog 16.40 ure. Polet ob 19.40 uri proti Dohi. Prihod v Doho ob 22.40 uri.

15.dan: DOHA – ZAGREB   (obroki na letalu)
Nadaljevanje poleta proti Zagrebu ob 01.40 uri. Prihod v Zagreb ob 05.40 uri. Konec potovanja.

CENA: cca 2.000.-Eur

 

Cena vključuje: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji: Zagreb – Doha – Kochin/Chennai – Kuala Lumpur - Phuket – Doha - Zagreb, vse letališke takse, vse stopnine, oglede in transferje po programu na privatni osnovi v Indiji, namestitev v hotelih po programu v dvoposteljni sobi na osnovi zajtrka in večerje v Indiji in zajtrka na Phuketu, angleško govorečega šoferja in angleško govoreče vodiče na lokacijah v Cochinu, Maduraju, Tanjoreju, Trichiyu, Pondicherriyu in Mahabalipuramu in Madrasu,  organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: stroškov za pridobitev indijskega vizuma -  50 EUR, stroškov po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje ter vsega, kar ni navedeno po cena vključuje.

Vizum: Za vstop v Indijo potrebujete vizum. Za pridobitev vizuma potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list po prihodu domov, 1 fotografijo na belem ozadju v jpg obliki, izpolnjen formular (preko interneta), sken potnega lista v pdf obliki. Vizum stane 50 EUR. Vizum naredite preko interneta.

Za vstop na Tajsko vizum ni potreben. Potni listi vam morajo veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Tajske.  

CEPLJENJE: ni potrebno.
 informacije dobite a zavodu za zdravstveno varstvo /

-   v Ljubljani na Trubarjevi 2, tel: 01- 2441433,!  Pon., sreda in petek od 08:00 do 14:30.

-   v Kopru na Vojkovem  nabrežju 4a, tel: 05-6630800 vsak delavnik med 10:00 in 12:00,

-  v Mariboru na Prvomajski ulici, tel: 02 – 450-01-00  vsak delavnik od 08:00-   13:00

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z obligacijkim zakonom /člen 900/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 902. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije INTERCONTI so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.