JUŽNA AFRIKA - SWAZILAND,16 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

JUŽNA AFRIKA-SWAZILAND, 16 DNI

JOHANNESBURG - PRETORIA – NARODNI PARK KRUGER – SWAZILAND -  ZULULAND – KNYSNA – GARDEN ROUTE – OUDTSHOORN - CAPETOWN – RT DOBREGA UPANJA

ODHOD: VSAK DAN

01.dan: LJUBLJANA/BENETKE  - JOHANNESBURG
Polet proti Johannesburgu. Obroki na letalu.

02.dan: JOHANNESBURG
Prihod v Johannesburg ob 08.50. Nato prevzem avtomobila in ogled Johannesburga: borze zlata, finančne četrti. Če boste imeli čas si lahko pogledate tudi prestolnico Južne Afrike Pretorio. Namestitev.  Nočitev.

03.dan: JOHANNESBURG - PILGRIMS REST – BLYDE RIVER CANYON – KRUGER (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja skozi pokrajino Transvaal do rudarskega mesteca Pilgrims Rest. Kosilo v lastni režiji. Po postanku nadaljevanje vožnje skozi pokrajino Nadaljevanje vožnje skozi pokrajino Drakensberg proti parku Kruger. Na poti postanek za ogled Blyde River Canyona. Prihod v Kruger Park. Namestitev. Nočitev.

04.dan: NARODNI PARK KRUGER (zajtrk)
Zajtrk. Nato vožnja po največjem narodnem parku na afriški celini in enem najstarejših narodnih parkov na svetu. V njem živijo edinstveni primerki belih in črnih nosorogov, žirafe, levi, pavijani, leopardi, gepardi, gazele in opice.  Nočitev.

05.dan: NARODNI PARK KRUGER (zajtrk)
Zajtrk. Ves dan namenjen vožnji po narodnem parku Kruger. Nočitev.

06.dan: NARODNI PARK KRUGER - SWAZILAND /MBABANE/ (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja skozi lepo, hribovito pokrajino proti Swazilandu. Po Prihodu  v Swaziland priporočamo ogled vasi, kjer boste videli življenje plemena Swazi. Nato nadaljevanje vožnje proti glavnemu mestu. Prihod v Mbabane, glavno mesto Swazilanda. Nato ogled tržnice in tovarne v kateri izdelujejo steklo in svečnike. Večerja. Nočitev.

07.dan: SWAZILAND – ZULULAND /HLUHLUWE/ (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne vožnja do Hluhluweja. Prihod v Hluhluwe v osrčju Zululanda. Priporočamo safari v privatnem narodnem parku v katerem lahko občudujete redke črne in bele nosoroge. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

08.dan: HLUHLUWE – ESHOWE – DURBAN (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Shakalanda, kjer priporočamo ogled kulturnega programa, ki vam prikaže tradicijo Zulujev (družbeno strukturo, gradnjo hiš, varenje piva, lončarstvo, moč vrača). Po ogledu predstave vožnja do Durbana. Prihod v Durban in ogled mesta: mošeja, mestna hiša, ure Vasca de Game in South Beacha. Namestitev. Nočitev.

09.dan: DURBAN – PORT ELIZABET – KNYSNA (zajtrk)
Zajtrk. Oddaja avta na letališču in polet proti Port Elizabetu. Prihod v Port Elizabeth. Prevzem avta in nato vožnja proti Knysni. Na poti do Knysne ogled nacionalnega parka Tsitsikama. Prihod v Knysno. Namestitev. Nočitev.

10.dan: KNYSNA – GEORGE – KNYSNA (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja z vlakom v lastni režiji po najlepšem delu Garden Routa do Georga. Vrnitev v Knysno in popoldne križarjenje v lastni režiji po laguni v Knysni. Nočitev.

11.dan: KNYSNA – OUDTSHOORN (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Oudtshoornu, ki je znana ‘pernata prestolnica’. Ogled farme nojev, ki jih lahko, če želite, tudi jezdite. Namestitev. Nočitev.

12.dan: OUDTSHOORN – CAPETOWN (zajtrk)
Zajtrk. Nadaljevanje vožnje skozi pokrajino Klein Karoo do Capetowna. Prihod v Capetown. Namestitev. Nato ogled mesta vključujoč svetovno znano mizasto goro (če bo vreme dovoljevalo) s katere je pogled na Capetown, rt Dobrega Upanja in okolico edinstven. Nato vožnja do Signal Hill, kjer boste ob sončnem zahodu lahko spili tudi cocatil. Nato vožnja do hotela. Namestitev. Nočitev.

13.dan: CAPETOWN – RT DOBREGA UPANJA – CAPETOWN (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo celodnevni izlet do rta Dobrega Upanja. Ogled Hout Baya, narodnega rezervata Cape Point, rta Dobrega Upanja, Boulderja-‘porodnišnice’ afriških pingvinov. Nato enourna vožnja z ladjo do otoka na katerem domujejo tjulni. Ob vrnitvi v Capetown še ogled farme emujev. Nočitev.

14.dan: CAPETOWN – VINSKA POKRAJINA – CAPETOWN (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v del province Cape, kjer pridelujejo svetovno znana vina, pokrajina pa je znana po čudovitih razgledih. Priporočamo pokušino vin na dveh različnih lokacijah in ogled ene od vinskih kleti. Vrnitev v Capetown v popoldnanskih urah. Nočitev.

15.dan: CAPETOWN – LJUBLJANA/BENETKE
Zajtrk. Po zajtrku prosto dopoldne za samostojne sprehode in drugo. Popoldne oddaja avtomobila na letališču in polet proti Ljubljani/Benetkam. Obroki na letalu.

16.dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih potnikov.

V ceno je vključeno: letalska karta v ekonomskem razredu Ljubljana/Benetke - Johannesburg, Durban - Port Elizabeth,  Capetown - Ljubljana/Benetke, vse takse, namestitev v hotelih 4* v dvoposteljnih soba na snovi zajtrka, najem avtomobila Toyota Corrola z GPS napravo, prevzem avtomobila na letališču Johannesburg in oddaja na letališču Durban, prevzem avta na letališču Elizabeth in oddaja na letališču Capetown, neomejeno število kilometrov, 1 dodatni voznik, kasko zavarovanje, zavarovanje odškodninske odgovornosti do 1.7 milijona EUR, zavarovanje proti kraji avta (ne zavaruje osebnih stvari v avtu), personal accident insurance (PAI), vse takse, organizacija potovanja

Cena ne vključuje:
- stroške po osebnih naročilih, ves bencin (avto morate na vseh lokacijah vrniti s polnim tankom), vse vstopnine, parkirnine, cestnine
- enosmerni najem avta johannesburg - durban  = 308 zar ali cca. 24 eur   in port elizabeth - capetown = 650 zar ali cca. 50 eur (to morate plačat na licu mesta)
- morebitno izgubo avto ključev in vleke na cesti
- vse morebitne kazni
- vse kar ni omenjeno pod cena vključuje

ZA PREVZEM AVTA POTREBUJETE ENO OD 4 SVETOVNIH KREDITNIH KARTIC (VISA, MASTER, DINNERS IN AMARICAN). BREZ KARTICE VAM AVTA NE BODO PREDALI, ČEPRAV JE NAJEM PLAČAN. OB PREVZEMU AVTA VAM BODO NA KARTICI BLOKIRALI 2.232 ZAR (ALI CCA. 170 EUR), KI VAM JIH BODO ODBLOKIRALI, KO BOSTE AVTO VRNILI. KREDITNA KARTICA MORA GLASITI NA NOSILCA REZERVACIJE - V TEM PRIMERU NA TADIN SAMOTA.

ZA VOŽNJO PO JUŽNI AFRIKI OB NAŠEM POTREBUJETE ŠE MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE. V JUŽNI AFRIKI SE VOZI PO LEVI STRANI.  
 

Vizum: Za vstop v Južno Afriko potrebujete vizum. Potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list po prihodu domov, 2 prazni strani v potnem listu, 1 sliko, izpolnjen formular in potrdilo o zaposlitvi oziroma dopustu. Če ste upokojeni zadnji odrezek penzije. Vizum stane 50 EUR po osebi + STROŠKI POŠTNINE.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / Če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije INTERCONTI so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.