JORDANIJA Z AVTOMOBILOM

Pošljite povpraševanje

Program

1. DAN: POLET V AMMAN
Polet iz bližnjega letališča v Amman. Prevzem vozila in vožnja do namestitve. Večerja v hotelu.

2. DAN: AMMAN - MT. NEBO - AMMAN
Zajtrk. Vožnja do Jerasha, ki leži 50 kilometrov severno od Ammana. Ogled ostankov mesta Jerasha, ki velja za eno najbolje ohranjenih rimljanskih mest iz 2.st.n.š. v katerem je živelo 150.000 ljudi. Začetki gradnje mesta segajo v čase Aleksandra  Velikega 332 let pred Kristusom. Ogled ogromnega Foruma jajčaste oblike, razvalin Zeusovega templja, severnega in južnega teatra, nenavadenega  Artimidinega tempelja, ostankov dobro ohranjenih cerkva, kopeli in kopico drugih  zanimivosti. Mesto je znano po nenavadno dobro ohranjenih plastikah na portalih templjev, hiš in ulic. Vrnitev v Amman in ogled jordanskega glavnega mesta. Amman se kot Rim  razteza na sedmih gričih. Ogled Citadele, Herkulov Tempelj, mošeja kralja Abdulaha… Večerja v hotelu.

3. DAN: AMMAN - MRTVO MORJE
Po zajtrku vožnja do Mrtvega morja. Po prihodu na Mrtvo morje možnost kopanja v njem. Mrtvo morje je tako slano, da vas gostota vode sama drži na površini. Prosto za kopanje. Večerja v hotelu.

4. DAN: MRTVO MORJE - PETRA
Zajtrk. Sledi vožnja do nekdanje prestolnice Nabatejcev. Njihovo glavno mesto Petra je eno izmed sedmih čudes sveta, znano je tudi kot mesto vklesano v živobarvne skale v skrivnostnem kanjonu odkritemu šele v 19.st. Mesto je dolgo obvladovalo trgovske poti iz jugovzhoda in bilo važna karavanska postojanka. Hoja skozi skrivni kanjon imenovan Siq. Prihod v skrivno mesto in ogled zakladnice Khazneh, amfiteatra iz 2.st. n.š., edine prostostoječe stavbe imenovane Svetišče faraonove hčerke in vrsto drugih zanimivosti. Po ogledu vožnja do namestitve. Večerja v hotelu.

5. DAN: PETRA - WADI RUM
Zajtrk. Vožnja do naravnega rezervata, puščave Wadi Rum, ki v prevodu pomeni “Valley of the Moon – dolina lune”. Prihod v vasico Rum. Namščeni boste v luksuznem kampu v puščavi. Večerja vključena.

6. DAN: WADI RUM - AQABA
Zajtrk. Vožnja do Aqabe. Ogled mesta in namestitev v hotelu. Prosto.

7. DAN: AQABA
Zajtrk. Prsto za kopanje ipd.

8. DAN: AQABA - AMMAN - POLET PROTI EVROPI
Po zajtrku vožnja v Amman. Na poti ogled gore Nebo 820 metrov nad morjem iz katere je izjemen pogled na Sveto deželo. Z vrha se ob jasnem vremenu vidi tudi Jeruzalem. Mojzes naj bi ravno iz gore Nebo prvič videl Sveto deželo in po verovanju kristjanov in židov naj bi bog sam Mojzesa pokopal na gori Nebo. Na mestu, kjer naj bi bil Mojzes pokopan stoji bazilika, ki je bila prvič zgrajena v 4. stoletju. Vožnja do letališča in oddaja vozila. Polet proti evropi.

CENA PO OSEBI: OD 980 EUR

CENA VKLJUČUJE:
- letalska vozovnica v ekonomskem razredu
- ročna prtljaga 10kg + manjša torbica
- najem vozila z zavarovanji
- 5x nočitev v hotelih 4*, dvoposteljna soba
- 7x zajtrk, 5x kosilo

CENA NE VKLJUČUJE:
- vstopnine
- vizum
- čekirana prtljaga doplačilo 50 EUR/osebi/20kg