Program

TERMIN POTOVANJA: 1. NOVEMBER - 5. NOVEMBER
DOLŽINA POTOVANJA: 5 DNI


 

 1.DAN:  DUNAJ – AMMAN

Po opravljenih letaliških formalnostih polet proti Ammanu, transfer do hotela in nočitev.  (HOTEL SULAF LUXURY 4*)

 2.DAN: AMMAN – JERASH - AMMAN (zajtrk, večerja)

Po zajtrku se bomo podali na raziskovanje ponosne prestolnice Jordanije, Amman. Med raziskovanjem tako starodavnega kot sodobnega dela mesta, ki se razteza na sedmih gričih kot Rim bomo pridobili vpogled v vsakdanje življenje ter zgodovinsko kulturo Jordanije. Obiskali bomo starodavno citadelo, ki ponosno stoji na vrhu hriba in ponuja razgled na mesto, ki spominja na labirint. Občudovali bomo tudi kolosalne stebre templja Herkula (večje od kateregakoli templja v Rimu) ter si ogledali ostanke guvernerjeve palače in mošeje. Za boljši vpogled v zgodovino države nas čaka obisk Arheološkega muzeja, ki je zgrajen znotraj ostankov citadele. Nato sledi transfer do Jerasha, znano tudi kot mesto tisočerih stebrov. Tam bomo odkrivali najbolje ohranjeno rimsko mesto Gerasa, danes znano kot Jerash in priznano kot eno najbolje ohranjenih rimskih provincialnih mest na svetu. Stoletja je bilo skrito pod peskom, preden je bilo pred približno 70 leti odkopano in obnovljeno. Po ogledu se bomo vrnili v Amman, kjer nas čaka večerja in prenočitev.
 

 3.DAN: AMMAN – MRTVO MORJE - GORA NEBO -  MADABA - WADI RUM  (zajtrk, kosilo, večerja)

Po zajtrku se bomo odpeljali na najnižjo točko na Zemlji, 398 m (1306 ft.) pod morsko gladino - Mrtvo morje. Tam bomo imelli čas za sprostitev in plavanje. Uživali bomo v nenavadnem, a prijetnem občutku lebdenja na vodi, ki je devetkrat bolj slana od običajne morske vode. Terapevtska voda Mrtvega morja, skupaj z rodovitno zemljo doline in toplo podnebje, je privabila ljudi, da so na tem območju živeli, lovili in se ukvarjali s kmetijstvom že od kamene dobe. Imeli bomo kosilo ob Mrtvem morju (všteto v ceno). Nato se bomo odpravili obiskat svetišče na gori Nebo (spominski grob preroka Mojzesa). Gora Nebo je kraj, kjer je Mojzes zagledal Sveto deželo Kanaan. Prva cerkev na gori Nebo je bila zgrajena v poznem četrtem stoletju. Pot nas bo vodila tudi v Madabo (mesto mozaikov), kjer bomo videli edinstven zemljevid Svete dežele v cerkvi sv. Jurija iz 6. stoletja n. št. Nadaljujemo do Wadi Ruma, kjer bomo večerjali v lokalni restavraciji na puščavskem pesku. Prenočili bomo v tipičnem beduinskem kampu v šotoru (Aladdin Deluxe Tent)

 

 4.DAN: WADI RUM (puščava) - PETRA (zajtrk, večerja)

Po zajtrku se odpravimo na nepozabno vožnjo s terenskimi vozili skozi največjo ter najbolj veličastno jordansko puščavo - Wadi Rum, ki jo z razlogom imenujemo tudi Dolina Lune. Puščavska pokrajina nas bo prevzela s svojo nepopisno lepoto in skrivnostnostjo, medtem ko se bomo prepustili divjim razsežnostim neskončnega peska. Nato pa nas čaka pot po cesti do edinstvenega "rožnato rdečega" mesta Petre, ki so ga ustvarili arabski Nabatejci. Ti spretni mojstri so svojo izjemno dediščino vtisnili v monumentalne grobnice, palače, templje in zakladnice, ki izstopajo iz peščenjaka.. Naše popotovanje se prične ob vstopu v impresivno ozko sotesko, imenovano Sik, ki nas vodi do čudovitega in čarobnega spomenika Al-Khazneh - imenovan tudi zakladnica. Petra je ne le največja jordanska turistična atrakcija, ampak tudi ena izmed čudes sveta, uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine. To ogromno in edinstveno mesto, vklesano v strmo steno, priča o bogati zgodovini Nabatejcev, ki so se tukaj naselili pred več kot 2000 leti. Po ogledu se vrnemo do našega hotela v Petri, kjer se prijavimo, nato pa si bomo vzeli čas za lokalno kulinariko v odlični restavraciji, da zaključimo dan s prefinjeno večerjo, preden se vrnemo nazaj v hotel in si privoščimo zaslužen počitek. (Petra Canyon Hotel 4*)

 

 5.DAN: PETRA - AMMAN - DUNAJ (zajtrk)

Zaključek naše čarobne poti po Jordaniji je tu, po zajtrku se bomo pripravili na naslednji korak našega potovanja - transfer do letališča. Ko prispemo na letališče v Ammanu, se bomo ozrli nazaj na vse, kar smo doživeli v tej čudoviti deželi. Sledi direktni polet proti Benetkam z enim prestopom. Prihod v Benetke in zaključek potovanja.

CENA:

od 950 EUR na osebo v primeru 20 prijavljenih potnikov

od 1.000 EUR na osebo v primeru 15 prijavljenih potnikov

od 1.150 EUR na osebo v primeru 10 prijavljenih potnikov

 

PRIJAVNINA: 350 EUR na osebo + zavarovanje rizko odpovedi (v primeru, da zavarovanje želite)

Prijave za skupinsko potovanje zbiramo do 31.7.2024

Cena vključuje:

- letalsko vozovnico
 -  1 x čekirano prtljago do 20kg
- 3x nočitev v dvoposteljnih sobah v hotelih 4* s pol penzionom (zajtrk, večerja) in 1x nočitev v beduinskem kampu 
- vse oglede, vstopnine, transferje v programu
- slovenskega vodiča in angleško govorečega lokalnega vodiča
- večerjo v lokalni restavraciji v Petri
- organizacijo potovanja
- vožnjo s terenskimi vozili po puščavi Wadi Rum
- vse kar je navedeno v programu

 

Cena ne vključuje:

letališke takse v Jordaniji cca. 5 JOD (jordanskih dinarjev-cca. 8 USD), plačljiva samo na letališču samem,

- vstopni vizum za Jordanijo

stroški po osebnih naročilih,
napitnine za lokalne vodiče in šoferje
vse kar ni omenjeno pod cena vključuje,

 

 

Vizum: Za vstop v Jordanijo potrebujete jordanski vizum. Jordanski vizum lahko pridobite na letališču v Ammanu. Potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list.

 

Cepljenje: Ni potrebno.