JAPONSKA - ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI

Pošljite povpraševanje
 • View Large
  JAPONSKA - ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI
 • View Large
  JAPONSKA - ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI
 • View Large
  JAPONSKA - ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI
 • View Large
  JAPONSKA - ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI
 • View Large
  JAPONSKA - ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI
 • View Large
  JAPONSKA - ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI
 • View Large
  JAPONSKA - ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI
 • View Large
  JAPONSKA - ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI
 • View Large
  JAPONSKA - ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI

Program


ŠTIRI PRESTOLNICE JAPONSKE, 10 DNI

TOKIO – KAMAKURA – KYOTO - NARA


01.DAN: LJUBLJANA – TOKIO
Polet proti Tokiju. Obroki na letalu.

02.DAN: TOKIO
Prihod v Tokio. Po opravljenih obmejnih formalnostih transfer do hotela. Prihod v hotel. Namestitev. Prosto popoldne za prilagajanje časovni razliki. Nočitev.

03.DAN: TOKIO
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni ogled mesta: ogled Asakusa Sensoji templja, ki stoji v samem starem središču Tokia Shitamachiju. Tempelj je bil zgrajen že leta 675 in je najstarejši v mestu. Bil je zgrajen v čast boginji milosti. Po ogledu templja sprehod skozi 200 metrsko ulico Nakamise, kjer boste imeli možnost nakupa tipičnih japonskih suvenirjev. Sledi križajenje po reki Sumida, ki teče skozi središče Tokia, do mirnega japonksega vrta Hamarikyu. Prihod do Hamarikyua in ogled japonskega vrta. Postanek v tipični japonski čajnici. Sledi še ogled predela Tokia Sinjukuja, kjer prebiva mestna oblast Tokia. Vrnitev v hotel okrog 17.00 ure. Nočitev.

04.DAN: TOKIO
Zajtrk. Po zajtrku nadaljevanje ogleda Tokia: ogled Imperial Palace Plaze, zelene oaze sredi betonske džungle Tokia. Sledi ogled in sprehod skozi nakupovalno središče Ginzo, ki je znana po svojih najnovejši elektronskih izdelkih. Nato vožnja do Odaibe, predela mesta ob Tokijskem zalivu, ki je v zadnjih letih postalo pravo zabaviščno in razstaviščno središče Tokija. Vrnitev v hotel z lokalmim vlakom. Vožnja čez 3.750 metrov dolg Mavrični most, ki je najdaljši viseči most na svetu in povezuje Odaibo s središčem Tokia. Z mosta je prelep pogled na ‘Skyline’ Tokia. Vrnitev v hotel okrog 13.00 ure. Popoldne prosto za samostojne sprehode. Nočitev.

05.DAN: TOKIO – KAMAKURA – TOKIO
Zajtrk. Nato celodnevni izlet v Kamakuro mesto polno starodavnih templjev in drugih zanimovosti. Vožnja do Kamakure traja cca. 90 minut. Po prihodu v Kamakuro, nakaj časa tudi glavno mesto Japonske, ogled statue velikega Bude, ki že 800 let mirno meditira na obali Pacifika, starodavnih templjev Hase in Kenchojija… Nekaj časa prosto za sprehod po tem lepem mestu. Vrnitev v Tokio okrog 17.30 ure. Nočitev.  

06.DAN: TOKIO – KYOTO
Zajtrk. Po zajtrku 5 minutni sprehod do železniške postaje (prtljago peljejo posebej) in odhod z vlakom Šinkansen Hikari (bullet train-cca. 300 km/h) ob 10.25 uri proti starodavni cesarski prestolnici Japonske Kyotu. Vožnja z vlakom pod vznožjem svete japonske gore Fuji. Prihod v Kyoto ob 13.00 uri in transfer do hotela. Prosto za samostojne sprehode in drugo. Nočitev.

07.DAN: KYOTO – NARA – KYOTO
Zajtrk. Po zajtrku 90 minutna vožnja proti Nari, ki je bila prvo stalno glavno mesto Japonske, danes pa območje Nare sodi v svetovno kulturno dediščino. V obdobju Nare so Japonci prevzeli kitajske religiozne ideje in kulturne vzorce. Po prihodu v Naro ogled templja Todaiji. Tempelj zgrajen leta 745 spada v svetovno kulturno dediščino, hkrati pa je eden najpomembnejših japonskih simbolov. Glavna atrakcija templja je 15 metrov visok sedeči bronasti kip Bude (največji bronasti kip Bude na svetu). Posebnost je tudi lesena stavba v kateri je kip shranjen. S svojo višino 48 metrov je to najvelja lesena stavba na svetu. V templju, ki meri kvadratni kilometer je še vrsta drugih stavb in budinih kipov, ki sodijo v najvišji rang japonske kulturne dediščine. Sledi ogled Kasuge, v kateri je spravljenih veliko starodavnih artefaktov…. Vrnitev v Kyoto okrog 16.00 ure. Nočitev

08.DAN: KYOTO
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni ogled Kyota: ogled cearskega vrta, gradu Nijo, v katerem so prebivali japonski cesarji, templja Kinkakuji ali templja Zlatega Paviljona, ki sodi v svetovno kulturno dediščino Unesca, 1200 let starega templja Kiyomizu iz katerega je prelep pogled na celotni Kyoto. Popoldne nekaj prostega časa za sprehod skozi četrt Kiyomiza, v kateri je polno majhnih trgovinic. Vrnitev v hotel okrog 17.00 ure. Nočitev. (v kolikor je letalo naslednji dan iz Osake že v dopoldanskih urah, je transfer iz Kyota v Tokio že 08. dan popoldan in spanje zadnja v noč v

09.DAN: KYOTO
Zajtrk. Po zajtrku prosto dopodlne za samostojne sprehode po mestu. Popoldne nadaljevanje ogleda Kyota: Ginkakuji tempelj, Heian in ogled središča za ročne izdelke, kjer boste imeli zadnjo priložnost za nakup spominkov. Vrnitev v hotel okrog 17.00 ure. Nočitev. (v kolikor je letalo naslednji dan iz Osake že v dopoldanskih urah, je transfer iz Kyota v Tokio že 09. dan popoldan in spanje zadnja v noč v Osaki)

10.DAN: KYOTO – OSAKA – LJUBLJANA
Zgodnji zajtrk. Nato transfer na letališče v Osaki (cca. 2 uri vožnje) in polet proti Ljubljani. Prihod v Ljubljano. Konec potovanja.   


CENA: OD 1.895 EUR

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih oseb.

Cena vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubljana Tokio/Osaka – Ljubljana, vse letališke, nočitve v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih 4*, 7-dnevni neomejeni Rail Pass, organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, kosila, pijače, fakultativne izlete, vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

Cepljenja: Niso potrebna.
                  
Vizumi: Za vstop na Japonsko vizum ni potreben.


Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje, ki so sestavni del programa in pogodbe so vam kot posebna tiskana priloga na voljo v turistični agenciji Interconti. Veljajo v vseh členih razen v tistih, ki so drugače navedeni kot posebni pogoji potovanja, veljavni za vse aranžmane, ki se vežejo za Svetovno prvenstvo v nogometu – Koreja 2002. Posebni pogoji za potovanje na svetovno prvenstvo v nogometu so vam na voljo kot Dodatek splošnim pogojem in so na voljo  v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.