JAPONSKA- OD TOKIA DO HIROŠIME, 10 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

JAPONSKA, 10 DNI

1.DAN: LJUBLJANA – TOKIO
Polet proti Tokiju.

2. DAN: TOKIO (večerja)
Prihod v Tokio. Transfer do hotela. Namestitev. Prosto za počitek in aklimatizacijo. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.

3. DAN: TOKIO (zajtrk, večerja)
Zajtrk.Celodnevni ogled mesta. Zunanji ogled cesarske palače, ki se nahaja v prelepem ambientu japonskega parka sredi mesta in mestne hiše, znane po tem, da stoji na dveh stolpih, iz katerih je prekrasen pogled na celotno mesto. Sredi ogleda svetišča Meiji, ki so ga zgradili v spomin na cesarja Meiji, l. 1920. Ogled najstarejšefa templja v mestu Asakussa Kannon, znan po slikovitem vhodu Kaminarimon. Nato ogled znamenitega nakupovalnega centra Nakamise Shopping Arcade. Povratek v hotel. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.

4. DAN: TOKIO - NIKKO – TOKIO (zajtrk, večerja)
Zajtrk.  Nato prevoz do mesta Nikko.Prihod v Nikko – pravljični prizor!n Nikko je resnična, prava japonske idila. Čudovita starodavna arhitektura. Ogled svetišča Toshogu, kjer se4 nahaja mavzolej ustanovitelja šogunata Tokugawa. Sprehod po parku. Nato še ogled šintoitskega templja Futarasan in najpomembnejšega templja v Nikkoju, budističnega templa Rinnoji. Po ogledu povratek v Tokio. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.

5. DAN: TOKIO – HAKONE – KYOTO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Prevoz prtljage do Kyota s posebnim kamionom. Vožnja do kraja Hakone, znanega po toplih vrelcih – žal, brez kopanja v njih. Prihod v Hakone. Nato gled Hakoneja. Z ladjo bomo odpluli po jezeru Ashi. Po krajšem križarjenju se bomo z gondolo povzpeli na goro Komagatake. Sledila bo vožnja do železniške postaje Mishini. Tu boste doumeli, zakaj se vlak, ki vas bo popeljal do Kyota imenuje Bulet Train, po naše – vlak metek. Vlak Hikari ob 16.43 proti Kyotu. Prihod v Kyoto ob 18.48 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.

6. DAN: KYOTO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Začetek ogleda nekdanje prestolnice Japonske, s svojimi 17. Veličastnimi  svetišči, ki pod zaščito Unesca predstavljajo del velike svetovne zakladnice. Ogledali si bomo grad Nijo, ki je bil leta 1603 zgrajen v čast največjemu heroju Japonske. Slovi po bogati dekorativni umetnosti, iz obdobja Momojama. Sledi ogled tro-nadstropnega templja Kinkakuji, ki blešči v svoji zlati prevleki in vrta, ki predstavlja tipično umetnost oblikovanja le-teh (iz 14. stol.). Imenujejo ga tudi Zlati pavaljon. Še ogled templja Ryoanji, ki mu zaradi svojega namena pravijo tudi Zenovski vrt. Popoldne ogled predela Gion in templja Kiyomizu. Nato vrnitev v hotel.  Večerja v lokalni restavraciji. Povratek v hotel in nočitev.

7.DAN: KYOTO – NARA – KYOTO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Vožnja z avtobusom na celodnevni ogled mesta Nara, nekdanje prestolnice in zibelke budizma na Japonskem. Iz Nare se je budizem kasneje razširil po vsejJaponski. Prihod v Naro. Med številnimi kulturnimi spomeniki obisk svetišča Todaiji iz 8. stol.,sestavljenega iz približno tridesetih paviljonov – zgrajenih v različnih obdobjih in stilih. Celoten tempelj je zgrajen iz lesa in je ena največjih lesenih stavb na svetu. Pa še pogled v svetišče Kasuga iz 8. stol. In....park jelenov in srn. Popoldne sprehod skozi tržnico…. Povratek v Kyoto. Večerja v lokalni restavraciji.

8. DAN: KYOTO – HIROSHIMA – MIYAJIMA – KURASHIKI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Prevoz prtljage v Osake. / kovčki potujejo posebej /. Pripravili si bomo ročno prtljago z osebnimi stvarmi – za nočitev v Kurashikiju. Odhod vlaka / vlak metek / iz Kyota proti Hiroshimi ob 08.12 uri. Prihod v Hiroshimo ob 09.52 uri in nato izlet v Miyajimo in ogled znamenitega svetišča Itsukushima, spominski park , spominski muzej. Povratek v Hiroshimo in ogled Hiroshime. Ogled spominskega parka žrtvam svetovne vojne in muzeja. Odhod iz Hiroshime s hitrim vlakom ob 16.29 uri proti Kurashikiju. Prihod v Kurashiki Shin ob 17.37 uri. Prestop na lokalni vlak proti Kurashikiju ob 17.49. Prihod v Kurashiki ob 17.58 in prevoz do hotela Ryokan Tsurugata  (tradicionalni japonski hotel), s taksiji. Večerja v japonskem stilu. Nočitev.

9. DAN: KURASHIKI – OKAYAMA – OSAKA (zajtrk, večerja)
Zajtrk.Začetek ogleda Kurashikija. Ogledali si bomo znameniti bršljanov trg, kjer so izjemno posrečeno predelali nekdanja tovarniška poslopja v izvirne turistične objekte. Nato prevoz do Okayame. Mesto je znano po črnih zidovih in prečudovitih parkih, od katerih je eden najlepših na Japonskem – Korakuen (z majhnimi ribniki, slapovi in sanjsko pokrajino). Po ogledu prevoz na železniško postajo in z »bliskovito naglico« v Osako ob 15.49 uri. Prihod v Shin Osako ob 17.10 uri in prevoz do hotela. Večerja v lokalni restavraciji.

10.DAN:  OSAKA - LJUBLJANA 
Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti Ljubljani. Prihod v Ljubljano. Konec potovanja.
 

CENA: od 1.890 EUR po osebi.

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih oseb.

Cena vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubjana –  Tokio/Osaka – Ljubljana, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vaši izbiri, vsa kosila in večerje po programu v hotelih ali lokalnih restavracijah, vsi transferji, ogledi in vstopnine po programu, angleško govoreči lokalni vodiči, organizacija potovanja.

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizumi: Za vstop na Japonsko vizum ni potreben.

Cepljenja: Niso potrebna. 

Ob prijavi plačate zgoraj omenjeno varščino. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.