IZRAEL, 8 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

TERMINI OD MAJA 2023

IZRAEL, 8 DNI

ZA DVA Z AVTOMOBILOM

1.dan: LJUBLJANA – TEL AVIV – kibuz / cca 90 km /
Polet v Tel Aviv in po prihodu, srečanje z našim predstavnikom, ki vam bo dal napotke za potovanje. Sledi prevzem avtomobila. Odvisno od časa prihoda letala vam predlagamo, da se zapeljete v umetniško četrt Jafa katere ime poznamo po nalepkah na bananah in pomarančah. Ogled in nato vožnja po ravni obalni avtocesti ob sredozemskem morju do naše prve namestitve, ki bo v resnici kibbuz nekje med med Cesareo in Haifo. Namestitev in spoznavanje organiziranosti kibbuza ter dela v njem. Nočitev.

2.dan: CESAREA – HAIFA – AKKO - GALILEA / cca 130 km /
Zajtrk. Najprej predlagamo, da si ogledate Cesareo , ki velja za eno izmed lepših antičnih mest ob sredozemski obali. Tu si lahko ogledate kako izmed impozantnih starih Rimljanskih stavb, ki so jih obnovili in sedaj sijejo v vsej svoji veličini in lepoti /hipodrom, amfiteater, akvadukt in ostalo/. Nadaljevanje vožnje do Haife v starih časih pomembnega pristanišča. Predlagamo vam obisk obmorskega dela mesta in znamenitih Bahia vrtov. Nato vožnja do, od strani UNESCA zaščitenega mesta Akko. Po prihodu vam predlagamo ogled starega pristanišča in mesta ali pa se takoj odpravite na živahno mestno tržnico ali Souk /izgovarjajo SUK/. Po ogledu vožnja do kibbuza zraven Galilea in namestitev.

3.dan: GALILEA
Zajtrk. Predlagamo, da si ogledate naravni rezervat Hula Valey,ki je dom tisočim različnim vrstam ptičev in zakladnica za te kraje značilnega rastlinskega sveta. Tu, se boste lahko zapeljali do izvirov in toplic ter mimo najvišjih slapov na reki Jordan v severnem Izraelu. Povratek v kibbuz in nočitev.

4.dan: TIBERIAS – BEIT SHEAN – JERUZALEM /cca 160 - 200 km /
Zajtrk. Vožnja do Tiberiasa, mesta ob obali Galilejskega jezera in naprej do Kapernauma ter ogled rojstnega kraja Jezusa Kristusa, ter ostankov cerkve v kateri naj bi kot mladenič bral. Med potjo si boste lahko ogledali še goro na kateri je Jezus pridigal ob Galilejskem jezeru. V Tiberijasu si boste lahko ogledali znamenito sinagogo. Nato nadaljevanje vožnje ob reki Jordan proti arheološkemu najdišču Beit Shean. Tu si boste lahko ogledali ostanke Rimljanskega amfiteatra in teatra. Med potjo lahko zavijete tudi do vasice v kateri je cerkev Svete Marije v Nazaretu. Enako je v bližini še Kaan, kraj kjer je Jezus na svatbi nahranil lačne in žejne tako da je spremenil vodo v vino. Prihod v Jeruzalem in namestitev v kibuzzu.

5.dan: JERUZALEM
Zajtrk. Dan namenjen ogledu zgodovinsko najpomembnejšega mesta na svetu. Na začetku dneva si je najbolje ogledati Betlehem v bližini Jeruzalema, kjer se nahaja cerkev Kristusovega rojstva. Nato se ustavite na panoramski točki, od koder se ponuja krasen pogled na Jeruzalem in njegova starodavna vzhodna vrata. Predlagamo, da se zapeljete do Gethsemenskih vrtov, kjer so Kristusa prijeli in ga odpeljali v zapor v bližini. Na mestu tedanje celice, ki je bila pravzaprav kar luknja izdolbena v skalo v katero so ga spustili, danes stoji cerkev. Nato predlagamo , da se podate peš po Via Dolorosa , najbolj znani poti v zgodovini človeštva . Tu se boste lahko ustavili na vseh točkah kjer je Kristus počival med nošenjem križa. Via Dolorosa, vas bo povedla mimo mnogih znamenitih stavb do cerkve Kristusovega groba, ki stoji na mestu nekdanje Golgote ali lobanje na kateri so križali Kristusa. Predlagamo, da si prvi dan ogledate večino znamenitosti, ki jih je ogromno.

6.dan: JERUZALEM
Zajtrk. Dan lahko namenite ogledu muzejev in sprehodu po več kot 2000 let staremu mestu. Trgovci tukaj barantajo že od Kristusovih časov naprej. Toplo priporočamo, da si ogledate muzej v katerem se nahajajo slavni zavitki iz Qumrana ali muzej Holocavsta. Preostanek dneva lahko preživite v sprehodih in nakupih. Nočitev.

7.dan: JERUZALEM – QUMRAN – MASADA – MRTVO MORJE – JERUZALEM / cca 70 km /
Zajtrk. Dan začnite z vožnjo proti Qumranu, ki leži ob mrtvem morju. Na poti boste prišli do najnižje točke pod gladino morja. Nato si ogledate znameniti Qumran, kjer so odkrili Qumranske ali Mrtvo morske zapise. Nato se obvezno odpeljite do Masade ob mrtvem morju, ki je še danes simbol judovskega upora. Zgodba o Masadi je zares veličastna. Delo, ki so ga vložili Rimljani v to, da zasedejo to trdnjavo pa je naravnost dih jemajoče. Na koncu razburljivega dne si privoščite slano kopel v Mrtvem morju in se vrnite nazaj v Jeruzalem. POZOR: V MRTVEM MORJU SE NE SMETE KOPATI VEČ KOT 10 MIN.

8.DAN: JERUZALEM – TEL AVIV / cca 60 km / – LJUBLJANA
Zajtrk. Vožnja proti Tel Avivu in po prihodu na letališče, vračilo avtomobila. Polet nazaj domov.

CENA:  od 1.690 EUR na osebo

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov.

Aranžma vključuje: letalsko vozovnico, nočitev v dvoposteljni sobi z zajtrkom, najem avtomobila.

 

 

Cena se izračuna glede na število prijavljenih potnikov.
 


Aranžma vključuje: letalsko vozovnico, nočitve v dvoposteljni sobi z zajtrkom, najem avtomobila.