SICILIJA - MED DIŠAVAMI LIMON IN ZGODBAMI MAFIJE

Pošljite povpraševanje
 • View Large
  SICILIJA - MED DIŠAVAMI LIMON IN ZGODBAMI MAFIJE
 • View Large
  SICILIJA - MED DIŠAVAMI LIMON IN ZGODBAMI MAFIJE
 • View Large
  SICILIJA - MED DIŠAVAMI LIMON IN ZGODBAMI MAFIJE
 • View Large
  SICILIJA - MED DIŠAVAMI LIMON IN ZGODBAMI MAFIJE
 • View Large
  SICILIJA - MED DIŠAVAMI LIMON IN ZGODBAMI MAFIJE
 • View Large
  SICILIJA - MED DIŠAVAMI LIMON IN ZGODBAMI MAFIJE
 • View Large
  SICILIJA - MED DIŠAVAMI LIMON IN ZGODBAMI MAFIJE
 • View Large
  SICILIJA - MED DIŠAVAMI LIMON IN ZGODBAMI MAFIJE

Program

Dragi popotniki,

Se kdaj sprašujete, kakšen je občutek hoditi po isti zemlji, kjer so nekoč vladali legendarni mafiosi in se gojijo najbolj sočne limone na svetu? Pridite z nami na nepozabno potovanje po Siciliji, otoku skrivnosti, strasti in neustavljivega šarma!

 

1. DAN : TRST  – CATANIA – TAORMINA (cca. 70 km)
Pripravite se na nepozabno sicilijansko avanturo, ki se začne z vznemirljivim poletom iz Trsta v Catanio. Ko pristanete, vas bo na letališču že čakal avtomobil, s katerim boste raziskovali ta čudovit otok.
Čarobna Catania: Začnite svojo pustolovščino s sprehodom po očarljivem centru Catanie. Prvi postanek naj bo veličastna Piazza Duomo, kjer boste začutili utrip mesta. Nadaljujte do Palače Biscari, imenovane po princesi Biscari, kjer se boste potopili v zgodovinske zgodbe in občudovali razkošno arhitekturo.
Angelske stopnice in lokalne tržnice: Sprehod se nadaljuje do cerkve San Benedetto, znane po svojih veličastnih angelskih stopnicah, ki vas bodo popeljale v drugačen čas. Za pravo lokalno doživetje ne smete izpustiti obiska tržnice Catania's La Pescheria, kjer lahko občutite živahno vzdušje, preizkusite sveže morske sadeže in se prepustite sicilijanskim okusom.

Popoldne v slikoviti Taormini: Popoldne se odpravite v očarljivo mestec Taormina, ki se dviga nad morjem ob gori Tauro. Od tam se odpira osupljiv razgled na Etno, mestce pa slovi kot izjemno slikovit letoviški kraj. Ogledate si lahko grško-rimsko gledališče, eno najlepših znamenitosti otoka, ki ga boste zagotovo našli na marsikateri razglednici Sicilije. Nadaljujte do palače Corvai, osrednje razgledne ploščadi in stolnice sv. Nikolaja, kjer boste občudovali zanimiv vodnjak s figuro kentavra, ki krasi tudi mestni grb.

2. DAN: TAORMINA - IZLET NA ETNO -  TAORMINA (zajtrk)
Začnite dan z okusnim zajtrkom in se pripravite na avanturo na enega najbolj impresivnih naravnih pojavov v Evropi – vulkan Etna. Po zajtrku se odpravite proti mogočni Etni. Z avtomobilom se lahko zapeljete do določenega nivoja, kjer vas čaka spektakularen razgled. Če bo možno, vas bo žičnica popeljala še višje, vse do impresivnih 3.340 metrov nadmorske višine, kjer boste lahko občudovali najvišji delujoči vulkan v Evropi. Popoldan je namenjen vašim lastnim aktivnostim. Predlagamo, da se z avtomobilom zapeljete okoli Etne po slikoviti krožni poti. Spoznajte razgibano pokrajino, ki jo je oblikovala lava, in uživajte v čudovitih panoramskih razgledih. Po izletu se vrnite v čudovito Taormino. Preostanek dneva je prost, da se sprostite, raziskujete mestne uličice ali se prepustite prijetnemu vzdušju lokalnih kavarn. Dan zaključite z nočitvijo v Taormini, kjer se boste spočili in pripravili na nove sicilijanske dogodivščine. 

3.DAN: TORMINA – SIRAKUZE (zajtrk) (cca. 120 km)
Po zajtrku se odpravite proti Sirakuzam, mestu, ki je znano tudi kot Arhimedovo mesto. To nekdaj najpomembnejše mesto v Sredozemlju je danes pomembno komercialno in industrijsko središče, a ima tudi zanimivo piratsko preteklost. Sirakuze vam bodo razkrile svoje skrivnosti in legende med sprehodom po mestnih ulicah. Ogled začnite pri Apolonovem templju in nadaljujte do Arhimedovega trga, kjer naj bi nekoč stala hiša tega slavnega izumitelja in matematika. Nadaljujte ogled na stolničnem trgu, ki velja za najlepši italijanski trg in je znan kot glavna kulisa filma Malena. Občudujte stolnično cerkev sv. Lucije, zavetnice mesta, ki za svojim baročnim pročeljem skriva ostanke Minervinega svetišča. Dan zaključite s čudovitim razgledom na sirakuški zaliv, nato pa se odpravite do namestitve, kjer boste lahko uživali v preostanku dneva in se sprostili po celodnevnem raziskovanju.

4. DAN: SIRACUZE – NOTO - MODICA - AGRIGENTO (zajtrk) (cca 250 km)
Po zajtrku vožnja proti kraju Modica. Na poti postanek v Notu, mesto z izjemno arhitekturo, znano predvsem po baročni katedrali sv. Nikolaja. Prihod v Modico, znanem po proizvodnji čokolade. Prva čokoladnica v mestu je bila Antica Dolceria Bonajuto, priporočamo postanek v trgovini. Nadaljevanje proti Piazza Armerina, kjer si lahko ogledate rimsko vilo znano po mozaikih. Leta 1997 je kraj prišel pod UNESCOVO zaščito. Nato vožnja do Agrigenta. Namestitev. Nočitev. 

5. DAN AGRIGENTO - SCIACCA –  MAZARA DEL VALO – MARSALA (zajtrk)
Zajtrk. Po zajtrku  ogled slovite doline templjev ki pričajo o bogati zgodovini mesta Akragas današnjega Agrigenta. Sprehod med antičnimi templji, ki jih obkrožajo nasadi mandljevih dreves ter starodavne oljke. Nadaljevanje proti obmoskemu kraju Sciacca in postanek za kosilo. Nadaljevanje proti Mazari del Vallo. Sprehod po mestu, ogled Duoma, Piazza logia, Porta Garibaldi. Nato še krajša vožnja do Marsale. Namestitev. Nočitev. 

6. DAN : MARSALA  – TRAPANI – ERICE - SEGESTA – PALERMO (zajtrk) (cca. 120 km)
Zajtrk. Nadaljevanje proti severu in ogled srednjeveškega mesta Erice, lociranega na vrhu hriba, svojo izjemno lokacije ponuja razgled na okoliške kraje. Do Ericeja se zapeljete z gondolo iz Trapanija in ponuja čudovit razgled. nadaljvanje proti Segesti, ki je znana po impresivnem in izjemno dobro ohranjenenem grškem templju. Vožnja do Palerma, zapeljete proti mestecu Monreale, ki leži na istoimenskem griču na približno 300 m nadmorske višine in s katerega je čudovit razgled na Palermo. Po slikovitih stopnicah se napotite do stolnice, ki slovi po bogato okrašeni notranjosti in se lahko pohvali z 8500 m2 pozlačenih mozaikov. Po ogledu čas za pravi italijanski kapučino ali sprehod po mestu. Nadaljevanje poti do sicilijanske prestolnice–Palerma. Mesto je bilo vedno izpostavljeno različnim vplivom in osvajalcem, ki so zapustili svoj pečat, kar se še danes odraža v raznoliki arhitekturi in živahnosti mesta. Ogled slavne frančiškanske katakombe. Vožnja skozi nova mestna vrata mimo Normanske palače do katedrale. Sprehod do križpotja, imenovanega Quatro canti (štirje koti), trga Pretoria do največjega gledališča na otoku − Teatra Massima.  Namestitev. 

7.DAN: PALERMO – CEFALU – ENNA - CATANIA (zajtrk) (cca. 260 km)
Po zajtrku se boste odpeljali ob obali do slikovitega Cefaluja, nato pa nadaljevali proti Cataniji. Na poti vam priporočamo postanek v kraju Enna, najvišje ležečem mestu na otoku, kjer boste lahko občudovali ostanke templja boginje Kore (grško Persefona), boginje pomladi in vegetacije. S tega kraja se odpira čudovit razgled na nižje ležeče pokrajine in mesta. Po ogledu pa sledi pot proti Cataniji, kjer se vač čaka namestitev v hotelu v bližini letališča. Tu si boste privoščili zaslužen počitek in nočitev, preden se naslednji dan odpravite na pot proti domu.

8.DAN: CATANIA - BENETKE
Zajtrk.  Oddaja avta na letališču.  Polet proti Trstu in prihod. Konec potovanja.

JULIJ TERMINI: 

2. 7. – 9. 7. 2024
3. 7. – 10. 7. 2024
4. 7.  – 11. 7. 2024
7. 7. – 14. 7. 2024
14. 7. – 21. 7. 2024
21. 7. – 28. 7. 2024

 

CENA: od 899 EUR na osebo

_____________________________________________________________________

 

AVGUST TERMINI: 

1. 8. – 8. 8. 2024
4. 8. – 11. 8. 2024

11. 8. – 18. 8. 2024
18. 8. – 25. 8. 2024


CENA: od 950 EUR na osebo

 

SEPTEMBER TERMINI: 

1. 9. – 8. 9. 2024
4. 9. – 11. 9. 2024
5. 9. – 12. 9. 2024
8. 9. – 15. 9. 2024

11. 9. – 18. 9. 2024
12. 9. – 19. 9. 2024
15. 9. – 22. 9. 2024

18. 8. – 25. 9. 2024
22. 9. 
– 29. 9. 2024


CENA: od 799 EUR na osebo

Cena je izračunana na osnovi 2 prijavljenih potnikov.

Cena vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu + vse takse, namestitev v dvo posteljnih sobah z zajtrkom na kmečkem turizmih, najem avtomobila, prevzem in oddaja avta na letališču v Cataniji, neomejeno število km, kasko zavarovanje, zavarovanje proti kraji (ne zavaruje osebnih stvari v avtu), zavarovanje odškodninske odgovornosti do 1 milijona EUR, 1 voznik, vse takse, organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje: stroškov po osebnih naročilih, vstopnine, ves bencin (avto morate vrniti s polnim tankom), cestnine, parkirnine, morebitne prometne prekrške, GPS, morebitno zavarovanje izgube avto ključev in vleke na cesti (cca. 5 EUR na dan-priporočamo), vse kar ni napisano pod cena vključuje.

Za prevzem avta potrebujete ob našem vozniškem dovoljenju še kreditno kartico, ki mora glasiti na prvega voznika. Brez kreditne kartice vam avta ne bodo predali, čeprav je najem plačan.