ITALIJA, AMALJFIJSKA OBALA + NEAPELJ

Pošljite povpraševanje

Program

Doživite zanimive in romantične počitnice v čudovitih obmorskih mestih Italije.
TERMIN: KADARKOLI
DOLŽINA POTOVANJA: 6 DNI

1. DAN: BENETKE - NEAPELJ
V jutranjih urah odhod iz bližnjega letališča v Benetkah proti Neaplju. Prihod v Neapelj in namestitev v hotel.  Ogled mesta Neapelj, Napoli kot mu pravijo Italijani, kar pomeni »Novo mesto«.(beseda izhaja iz Grčije) To prijetno mesto se razprostira po pobočju Vezuva in nam ponuja veliko zabave, veselja in znamenitosti. Južni Italijani so veseli ljudje in jih je bilo desetletja slišati prepevati po mestnih ulicah, saj so tako izražali svoje razpoloženje. Danes je tega manj. Je pa več mopedov, ki po ozkih ulicah starega mesta vijugajo kot za stavo in ogrožajo nič hudega sluteče pešce. Neapelj se ponaša z bogato zgodovinsko, umetniško, kulturno in gastronomsko tradicijo. Morate si ogledati lokalno tržnico blizu pristanišča in četrt Spaccanapoli, ki je srce starega mestnega jedra. Raziščite podzemlje mesta, ki v svoji notranjosti skriva starogrške kamnolome, cisterno za deževnico, rimske akvadukte in zaklonišče prebivalcev v bombandiranjih  Neapla v začetku 20. stoletja. Obiščite tudi mestno katedralo, ter Kraljevo palačo iz časov ko so v Neaplju vladali Španci. V mestu si morate obvezno privoščiti Neapeljsko pico Margerito, v najstarejši piceriji na svetu Antica Pizzeria Port Alba ki je od tu doma. Ime Margerita pa je dobila po kraljici Mergeriti, ki so ji jo postregli, ko je obiskala mesto.

2. DAN: NEAPELJ – VEZUV – POMPEJI - SORRENTO
Po zajtrku prevzem avta rent a car in nadaljevanje z vožnjo in ogledom še vedno delujočega vulkana Vezuv, ki je leta 79 poplavil in uničil znana mesta Pompeje, Herculaneum ter Stabijo. Njegov zadnji izbruh je bil leta 1944. Previdno se povzpnite nanj in opazili boste krater iz katerega se še vedno kadi.
Poseben vtis pa vam bodo pustili Pompeji, kateri so nam vsem poznani. Do leta 1748 so bili zasuti z lavo, nato pa jih je odkril kmet, ko je s plugom zadel ob predmet brona. Pompejci so bili izredno razviti, odlični trgovci in veliki uživači. Imeli so celo svoje kopališče, ki pa je bilo ločeno na moški in ženski del, bordele, zgrajen je bil akvadukt, vodo pa so pridobivali iz reke Sarno. Ulice so bile tlakovane in obstajali so celo pločniki. Po raziskovanju priporočamo tudi obisk Herculaneuma, ki je manjši, a nič manj impresiven arheološki biser, podoben Pompejem.. Po ogledu se odpravite raziskovat romantični Sorrento. Očarani boste nad barvitimi hiškami, ki jih obdaja čudovita narava. Namestitev v hotelu in nočitev.

3. DAN: SORRENTO - AMALFI
Po zajtrku v hotelu se pred vami odpre prosto dopoldne, namenjeno raziskovanju in sprehajanju po slikovitem Sorrentu. Popoldne pa vas čaka pravljična vožnja ob obali do očarljive amalfijske obale kjer se boste lahko prepustili čarom obmorskega kraja. Namestitev in nočitev.

4. DAN: AMALFI - POSITANO
Po zajtrku si boste lahko v miru ogledali čudoviti Amalfi, nato pa vas čaka nepozabna vožnja ob znameniti obali Costa Amalfitana do čarobnega Positana. Sprva je bila to revna ribiška vas, ampak je zaradi svojih lepot v 50. letih začela množično privabljati turiste. Danes je manjše mesto na pečini, kjer ni prav veliko prostora za nove neprimečnine. V mestu je veliko majhnih pa tudi luksoznih hotelov in seveda nepogrešljivih restavracij z izjemnim pogledom na morje in bližnje pečine. Positano obkrožajo čudovite peščene plaže, ki privabljano številne turiste in znane osebnosti. Med prvimi so tu dopustovali Picasso, Liz Taylor, Steinbeck in drugi. Mesto je znano po vseh vrstah izdelkov iz limon, ki so tukaj domače, zato morate poskusiti izvrsten Limoncello – limonin liker. Zvečer povratek v Amalfi in nočitev.

5. DAN: AMALFI 
Zajtrk v hotelu. Prosto dopoldne, možnost obiska otoka Capri.

6. DAN: AMALFI – NEAPELJ
Zajtrk v hotelu, nato si vzemite čas za raziskovanje obmorske lepote Amalfijske obale. Po kosilu se počasi odpravite nazaj proti Neaplju. Vrnitev avta Rent a car in si privoščite prosti čas do vašega poleta nazaj proti Benetkam. Prihod v Benetke in konec potovanja. 

CENA PO OSEBI: od 699 EUR po osebi

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko vozovnico v ekonomskem razredu na relaciji Benetke - Neapelj - Benetke
- vse letališke pristojbine
- hotelska namestitev v hotelih***, v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka
- najem avtomobila (prevzem in oddaja na letališču v Neaplju)
- vsa avtomobilska zavarovanja
- organizacija potovanja