ISTANBUL - MAJ

Pošljite povpraševanje

Program

Privoščite si obisk enega najživahnejših in najstarejših svetovnih mest na stiku Evrope in Azije. Za to, da se še niste sprehajali po prečudovitih mošejah in palačah, nakupovali na najlepših bazarjih in tržnicah, barantali z najboljšimi trgovci in se sprehajali ob čudovitem zlatem rogu - ni opravičila.

Odhodi: kadarkoli v mesecu maju

1.dan: BENETKE - ISTANBUL
Polet v Istanbul iz letališča v Benetkah. Transfer s taxijem do hotela v centru mesta. Namestitev v hotelu 4* in prosto. Nočitev.

2.dan: ISTANBUL
Zajtrk. Priporočamo, da začnete dan z obiskom legendarne Modre mošeje, ki je dobila ime po čudoviti modri barvi ploščic ki krasijo njeno notranjost. Iz Modre mošeje se odpravite po starem rimljanskem hipodromu  do matere vseh cerkva, ki nosi ime Hagia Sophia in  je  bila  zgrajena v času cesarja Justinijana v 6. Stoletju. Svoje ime Mati vseh cerkva je dobila zaradi izjemnih dimenzij in največje kupole v starem času. Po zavzetju Konstantinopla so jo Turki spremenili v mošejo in ji v zunanjosti dodali še minarete. Po ogledu Hagie Sophie  se odpravite do znamenitega muzeja Topkapi v katerem hranijo zakladnico iz otomanskih časov . Oglejte si udi znameniti harem  in si predstavljajte  živopisno dogajanje v njem . Palača Topkapi, ki je sedaj muzej je v svojih dobrih časih vsak dan gostila 5000 prebivalcev, osebje potrebno za njeno vzdrževanje pa je štelo 1200 ljudi. Vsak od osebja je imel poleg sebe sultanovega gardista, ki je pazil nanj. Ogled palače, ki je bila včasih nedostopna in najbolj varovano področje v otomanskem cesarstvu, je vrhunec  dneva. Popoldne si poglejte še znamenite cisterne in zaključite dan v kakem domačem gostišču v katerem poleg dobrot postrežejo še z senzualnim trebušnim plesom.  Nočitev.

3.dan: ISTANBUL
Zajtrk. Po zajtrku priporočamo sprehod do  velikega bazarja z imenom  Kapali carsi ter v nadaljevanju znamenite Egipčanske tržnice začimb. Popoldne priporočamo vožnjo v evropski del mesta imenovan Taksim. Tu se boste lahko sprehodili med trgovinicami, butiki si ogledali izdelke najprestižnejših blagovnih znamk in si privoščili večerjo v kaki izmed izbranih gostišč. Lahko pa si privoščite izlet z  ladjo po Bosporju. Čudovit izlet ponuja možnost ogleda prestižnih palač in domovanj bogate turške elite iz Otomanskih časov.  Nočitev.

4.dan: ISTANBUL
Zajtrk. Po zajtrku prosto, dan namenjen obisku bazarja in nakupovanju. Na željo obisk katere izmed odličnih restavracij. Zvečer še poslednje nočno raziskvanje mesta.

5.dan: ISTANBUL - BENETKE
Zajtrk. Priprava na odhod proti letališču. Polet v Benetke iz Istanbula.

Cena: od 590 EUR na osebo v primeru dveh prijavljenih potnikov

Cena vključuje: letalski prevoz, vse letališke pristojbine, namestitev v hotelu 4* z zajtrkom, organizacija potovanja