INDONEZIJA- JAVA - SULAWESI - BALI, 16 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

VELIKA INDONEZIJSKA TURA, 16 DNI 

JAVA – SULAWESI – BALI

ODHOD: VSAK DAN

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE - JAKARTA (obroki na letalu)
Polet proti Jakarti.

2.dan: JAKARTA (obroki na letalu)
Prihod v Jakarto. Po opravljenih obmejnih formalnostih transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

3.dan: JAKARTA – BOGOR (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Dopoldne ogled mesta: novi del Jakarate, Merdeka trg, stari predel Jakarte Batavia…. Kosilo. Po kosilu vožnja do Bogorja, nekdanjega sedeža nizozemske kolonijalne uprave in ogled največjega botaničnega vrta v Indoneziji. Večerja. Nočitev.

4.dan: BOGOR – PRELAZ PUNCAK – BANDUNG (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Bandungu čez prelaz Puncak. Postanek na prelazu za ogled čajnih plantaž. Prihod v Bandung in ogled vulkana Tangkuban, ki dominira nad mestom. Večerja. Nočitev.

5.dan: BANDUNG – YOGJAKARTA - PRAMBANAN (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku transfer na železniško postajo in vožnja z vlakom proti Yogyakarti ob 07.00 uri. Prihod v Yogjakarto ob 14.00 uri.  Po prihodu vožnja do 17km oddaljenega kompleksa hindujskih templjev Prambanan, zgrajenega med 8. in 10. st., ki predstavlja eno najlepših in najnenavadnejših dosežkov hindujske umetnosti. Prambanan je največji kompleks hindujskih templjev na Javi. Po ogledu vrnitev v Yogjakarto. Namestitev. Večerja. Nočitev.

6.dan: YOGJAKARTA – BOROBODUR – YOGJAKARTA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Yogjakarte - mesta, ki je za prebivalce Jave bilo vedno simbol upora proti kolonialnemu gospodstvu.  Po nesoglasjih s svojim bratom Susuhunanom iz Surakarte okoli posesti in zapuščine je Princ Mangkubumi v 18.st. ustanovil najmočnejšo državo na Javi z centrom v Kratonu, mestu-palači na mestu današnje Yogyakarte.  Danes je Yogyakarta  eno najzanimivejših in najpomembnejših kulturnozgodovinskih centrov na Javi. Sultanova palača - Kraton je do današnjih časov obdržala tradicionalni način življenja in v njej še danes živi Sultan s svojim spremstvom. V palači-mestu Kraton živi okoli 25.000 ljudi s svojimi šolami, mošejami, tržnico in obrati za izdelavo batika. Po ogledu palače, ogled Taman Sarija ali "Gradu na Vodi", ki so ga zgradili po načrtih portugalskega arhitekta iz Batavie, katerega je po končanem delu sultan dal obglaviti, da ne bi  odkril skrivnosti palač, bazenov, skrivnih prehodov in prostorov narejenih iz domišljije, katerih edini namen je bil, nuditi čim večje užitke sultanu in njegovemu haremu. Po ogledu mesta kosilo in nato vožnja do znamenitega Borobudurja, obkroženega s palmami, riževimi polji in sladkornim trsom. Vladarji dinastije Sailendra so med leti 750 in 850 zgradili eno izmed čudes sveta in enega najveličastnejših budističnih spomenikov jugovzhodne Azije - Borobudur. Nastanek in zgodovina templja, zgrajenega iz več kot 60.000 kubičnih metrov kamenja, sta še danes zavita v tančico skrivnosti. Po ogledu Borobudurja povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

7.dan: YOGJAKARTA – VULKAN BROMO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na železniško postajo in odhod vlaka 1. razred aircondition  proti Kertosonu. Prihod v Kertosono. Kosilo in nato 3 urna vožnja z avtobusom proti vulkanu Bromo. Po prihodu pod ognjenik namestitev. Večerja. Nočitev.

8.dan: VULKAN BROMO -  SURABAYA – UJUNG PADANG (zajtrk, kosilo, večerja)
Zgodaj zjutraj vožnja z terenskimi vozili do Pananjaka, nato ježa na konjih ter na koncu še peš na rob kraterja. Po prihodu prisostvovanje enemu najspektakularnejših sončnih vzhodov. Po končanem spektaklu narave in ogledu kraterja povratek v hotel na zajtrk. Po zajtrku in prhi, vožnja proti Surabaji. Kosilo na poti. Po prihodu takoj transfer na letališče ter polet ob 17.50 uri na Sulawesi. Prihod v glavno mesto Sulawesija Ujung Padang ob 20.15 uri in transfer do hotela. Večerja. Nočitev.

9.dan: UJUNG PADANG – PARE PARE - TANA TORAJA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti središču Sulawesija Tana Toraji. Vožnja skozi riževa polja in vasi Bugisov, znanih kot dobrih pomorščakov, do Pare Pareja. Kosilo. Nato nadaljenvanje vožnje proti Tanatoraji. Na poti postanki za ogled izdelave ter predelave svile ter nato postanek v Puncaku Lakawanu za krajši oddih in razgled na Bamba Puang. Po prihodu v pravljično deželo Tana Toraja namestitev v hotelu Sahid Toraja. Večerja in nočitev.

10.dan: TANA TORAJA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni ogled  pravljične Tane Toraje. Ogledali si bomo znamenite skalne grobove Lemo, nato Marante in Londa, mesta kjer še danes opravljajo starodavne pogrebne rituale. V teh ritualih mrtvim ljudem vbrizgavajo v ožilje nekakšno tekočino, ter jih nato ob skupinski hipnozi pripravijo, da čeprav mrtvi hodijo naokoli. Znanstveniki še danes raziskujejo te skrivnostne obrede. Kosilo s tradicionalno hrano ljudstva Toraj. Nato si bomo ogledali tradicionalno vas s hišami, ki so zgrajene v posebnem stilu. strehe the hiš spominjajo na rogove bivola ali na sedlo. Povratek v hotel.  Večerja. Nočitev.

11.dan: TANA TORAYA – UJUNG PADANG – BALI (zajtrk, kosilo) 
Zajtrk in nato vožnja proti Ujung Padangu z vmesnimi postanki. Kosilo v Pare Pareju. Po prihodu v Ujung Pandang polet na Bali ob 16.45 uri. Prihod na Bali ob 18.05 uri in transfer do hotela Hyatt Sanur.nočitev.

12.dan: BALI (zajtrk, kosilo) 
Zajtrk. Nato celodnevni izlet v notranjost otoka. Pogledali si boste tradicionalni ples, obiskali mesto Kintamani iz katerega je izjemen pogled na vulkan Batur in jezero pod njihm, obiskali vrt začimb in sadja, si pogledali enega najpomembnejših templjev na Baliju – Tirto Empul – tempelj vode, obiskali umetnike v Ubudu…. Vrnitev v hotel v popoldanskih urah. Nočitev.

13.dan: BALI (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

14.dan: BALI (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

15.dan: BALI – LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk) 
Zajtrk. Po zajtrku prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti do transferja na letališče in poleta proti Ljubljani/Benetkam.

16.dan: BENETKE/LJUBLJANA
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cene letalskih kart in števila potnikov.

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana/Benetke – Dubaj – Jakarta/Surabaya – Ujung Pandang – Bali –  Ljubljana/Benetke, vse letališke takse razen v Indoneziji, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vaši izbiri, vsi ogledi, vsa kosila in večerje po programu, transferji in vstopnine po programu, angleško govoreče lokalne vodiče, organizacijo potovanja.

CENA NE VKLJUČUJE: letališke takse v Indoneziji (cca. 20 EUR), stroške po osebnih naročilih, napitnine za šoferje in vodiče, vse kar ni navedeno pod cena vključuje, ter stroške za pridobitev indonezijske vizuma.

VIZUM: Za vstop v Indonezijo potrebujete indonezijski vizum. Dobili ga boste po prihodu v Jakarto. Potrebujete prazno stran v potnem listu. Veljavnost potnega lista ob odhodu iz Indonezije mora biti vsaj še 6 mesecev. Vizum stane 25 USD.

CEPLJENJA: Niso potrebna.


Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z obligacijkim zakonom /člen 900/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 902. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije INTERCONTI so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.