INDONEZIJA - JAVA - BALI, 12 DNI

Program

INDONEZIJA, 12 DNI 

JAVA – BALI

ODHOD: VSAK DAN

1.dan: ZAGREB - DOHA  - JAKARTA 
Polet proti Dohi ob 09.45 uri. .

2.dan: JAKARTA – YOGJAKARTA (večerja)
Prihod v Jakarto ob 07.45 uri in nadaljevanje poleta proti Yogyakarti ob 12.00 uri. Prihod v starodavno javansko prestolnico ob 13.45 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Prosto popoldne za prilagajanje časovni razliki.  Nočitev. (HOTEL****)

3.dan: YOGJAKARTA – BOROBODUR – YOGJAKARTA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do znamenitega Borobudurja, obkroženega s palmami, riževimi polji in sladkornim trsom. Vladarji dinastije Sailendra so med leti 750 in 850 zgradili eno izmed čudes sveta in enega najveličastnejših budističnih spomenikov jugovzhodne Azije - Borobudur. Nastanek in zgodovina templja, zgrajenega iz več kot 60.000 kubičnih metrov kamenja, sta še danes zavita v tančico skrivnosti. Po ogledu Borobudurja povratek v Yogyakarto. Kosilo in nato ogled Yogjakarte - mesta, ki je za prebivalce Jave bilo vedno simbol upora proti kolonialnemu gospodstvu.  Po nesoglasjih s svojim bratom Susuhunanom iz Surakarte okoli posesti in zapuščine je Princ Mangkubumi v 18.st. ustanovil najmočnejšo državo na Javi z centrom v Kratonu, mestu-palači na mestu današnje Yogyakarte.  Danes je Yogyakarta eno najzanimivejših in najpomembnejših kulturnozgodovinskih centrov na Javi. Sultanova palača - Kraton je do današnjih časov obdržala tradicionalni način življenja in v njej še danes živi Sultan s svojim spremstvom. V palači-mestu Kraton živi okoli 25.000 ljudi s svojimi šolami, mošejami, tržnico in obrati za izdelavo batika. Po ogledu palače, ogled Taman Sarija ali "Gradu na Vodi", ki so ga zgradili po načrtih portugalskega arhitekta iz Batavie, katerega je po končanem delu sultan dal obglaviti, da ne bi  odkril skrivnosti palač, bazenov, skrivnih prehodov in prostorov narejenih iz domišljije, katerih edini namen je bil, nuditi čim večje užitke sultanu in njegovemu haremu.

4.dan: YOGYAKARTA – PRAMBANAN - BALI (zajtrk)
Zajtrk. Nato vožnja do 17km oddaljenega kompleksa hindujskih templjev Prambanan, zgrajenega med 8. in 10. st., ki predstavlja eno najlepših in najnenavadnejših dosežkov hindujske umetnosti. Prambanan je največji kompleks hindujskih templjev na Javi. Sodi med največje turistične atrakcije v Indoneziji. Po ogledu transfer na letališče in polet proti Baliju ob 16.20 uri. Prihod na Bali ob 18.45 in transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.(HOTEL***+)

5.-10. dan: BALI (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.
V času bivanja na Baliju, sta v ceno vključena dva celodnevna in en poldnevni izlet. Točen opis programov dobite ob prijavi.

11.dan: BALI – DOHA   (zajtrk, obroki na letalu)
Zajtrk. Po zajtrku prosto do transferja na letališče in poleta proti Dohi ob 19.00 uri. Prihod v Doho ob 23.50 uri.

12.dan: DOHA - ZAGREB (obroki na letalu)
Nadaljevanje poleta ob 02.00 uri proti Zagrebu. Prihod v Zagreb ob 06.15 uri. Konec potovanja.

CENA - NA VPRAŠANJE

Cena je izračunana na osnovi 2 prijavljenih potnikov. Cena je odvisna od razpoložljivosti sedežev na letalih.

MOŽNO PODALJŠANJE BIVANJA NA BALIJU

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Zagreb  – Jakarta - Yogjakarta – Bali – Zagreb, vse letališke takse, razen v Indoneziji, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po programu, vsi ogledi, vsa kosila in večerje na Javi po programu na privatni osnovi, transferja letališče - hotel - letališče na Baliju, dva celodnevna in en poldnevni izlet na Baliju v skupini z drugimi turisti, angleško govoreči lokalni vodiči, 

CENA NE VKLJUČUJE: letališke takse v Indoneziji (cca. 20 EUR), stroške po osebnih naročilih, napitnine za šoferje, vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

VIZUM:  Za vstop v Indonezijo vizum do 30 dni ni potreben. Potni listi vam morajo veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Indonezije.

CEPLJENJA: Niso potrebna.


Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z obligacijkim zakonom /člen 900/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 902. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije INTERCONTI so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.