INDIJA - SRI LANKA - MALDIVI

Pošljite povpraševanje

Program

INDIJA - ŠRI LANKA - MALDIVI, 17 DNI

1.dan: LJUBLJANA / BENETKE – DOHA (obroki na letalu)
Polet proti Delhiju.

2.dan: DOHA – DELHI (zajtrk na letalu, večerja)
Prihod v New Delhi. Po urejanju mejnih formalnosti, transfer do hotela in namestitev. Nato ogled mesta. Ogledali si bomo kompleks Qutub Minar, spomenik iz časov muslimanske oblasti v Indiji iz 1193 leta, Indijska vrata - slavolok zmage posvečen 90.000 padlim indijskim vojakom v prvi svetovni vojni, Lakshmi Narayan - moderen hindujski tempelj zgrajen leta 1938  posvečen bogu Višnuju in njegovi spremljevalki boginji blaginje in izobilja Laxmi, Ray Ghat - trg in mesto kjer so bili  kremirani Mahatma Gandhi, Jawaharlal Nehru in Indira Ghandi, Jami Masjid - najlepšo mošejo v starem Delhiju, ki je obenem največja v Indiji, nato vožnja ob Rdeči trdnjavi z 18 kilometrov dolgim obzidjem, ki na nekaterih predelih dosega višino 33 metrov in je bila zgrajena med letoma 1638 in 1648.  Po ogledu vožnja skozi najbolj znano ulico Chandni Chowk in možnost nakupa najrazličnejšega blaga in izdelkov. Večerja. Nočitev.

3.dan: DELHI – JAIPUR (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja proti Jaipurju. Prihod v prestolnico Rajastana. Namestitev. Večerja. Nočitev.

4.DAN: JAIPUR - AMBER – JAIPUR (zajtrk, večerja) 
Zajtrk. Po zajtrku izlet v Amber, staro prestolnico dežele Jaipur ( do leta 1728) oddaljeno samo 11 KM od Jaipurja. Začetki gradnje trdnjave - palače Amber, segajo tja v leto 1592, v čase Raya Man Singha, poveljnika Akbarjeve armade v Rajputu. Trdnjava - palača je nameščena na vrhu hriba iz katerega se širi prekrasen pogled na okolišnje jezero in terase.  Nepozaben vzpon na slonih do palače. Veličastno stopnišče palače vodi do Diwan - i - Am - dvorane za avdienco,   Jagmandir - dvorane zmage,  Sukh Niwas - dvorane užitkov, Templja Boginje Kali in drugih zanimivosti. Po ogledu palače,  povratek v Jaipur. Nato ogled mesta: Mestna palača v središču starega mesta, znana po svoji velikosti in mnoštvu znamenitosti, ki se nahajajo v njej in v kateri še živi prejšnji Maharadža , prav znanstveno fantastični observatorij Jantar Mantar, postavljen leta 1728, največji in najbolje opremljen izmed petih, ki jih je postavil Jai Singh. Vožnja mimo Hawa Mahal, Palače Vetrov najbolj znane stavbe in nekakšnega zaščitnega znaka Jaipurja. Ta petnadstropna palača rožnate barve zgrajena 1799 leta, ki gleda na glavno ulico starega mesta, je bila postavljena, da bi  vladarjevim spremljevalkam omogočila pogled na vsakdanje življenje in procesije, ki so se dogajale v mestu. Z zagotovostjo vemo da so pogledi leteli tudi v nasprotni smeri in sicer iz ceste na palačo. Ob povratku v hotel, vožnja skozi rezidenčno poslovni predel mesta. Večerja in nočitev.

5.DAN: JAIPUR – FATEHPUR SIKRI – AGRA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Agri. Vmesni postanek v Fatehpur Sikriju, glavnemu mestu Mogulskega imperija med letoma 1570 in 1586. Mesto je bilo nenavadno hitro zgrajeno in prav tako hitro tudi zapuščeno. Veliki Akbar, je mesto zapustil ker so v mestu ravno ko so ga dokončali presahnili izviri vode. Ko se je preselil in za svojo novo prestolnico postavil novo mesto, se je v prejšnjem mestu spet pojavila voda …./vreme bo../ Ogled petnadstropne palače Panch Mahal namenjene za prebivanje ženskega dvora, mošeje Jami Masjid - ki naj bi bila kopija mošeje v Meki v kateri je grobnica šeika Salim Chistija, ter ostalih znamenitih stavb. Po ogledu Fatehpur Sikrija vožnja proti  Agri. Prihod v Agro. Večerja. Nočitev.

6.DAN: AGRA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato ogled mesta. Ogled Rdeče Trdnjave, katero je začel graditi leta 1565 veliki Mogulski vojskovodja Akbar in ki jo je dokončal njegov vnuk Shah Jahan. Po ogledu trdnjave, ogled grobnice Itimad - ud - Daulah, ki jo je zgradila princesa Nur Jahan / luč sveta / v spomin na svojega očeta. Popoldne ogled Taj Mahala, ki ga je med 1631 in 1653 letom postavil Shah Jahan v spomin na svojo ženo Mumtaz Mahal, ki mu je po 17. letih skupnega življenja  umrla pri porodu njunega 14. otroka.TAJ MAHAL je ena najčudovitejših stavb postavljenih v znak ljubezni. Dokler ga ne vidite v živo, ne pomaga nobena fotografija niti video posnetek. Občutje ko stojite ob tej svileno krhki stavbi narejeni iz belega marmorja je nenavadno. Kakšna ljubezen ali norost lahko naredi tako umetnino… V strahu da ne bi oče zgradil še enega Taj Mahala na drugem bregu reke ter porabil ves denar iz državne blagajne, ga je previdni sin dal zapreti v trdnjavo in mu onemogočil obisk Taj Mahala do konca življenja. Denar je nato porabil v veliko bolj koristne namene, za nepotrebne in nekoristne vojne, katere je vse vrsti izgubil…. Stroški za postavitev Taj Mahala pa so se je do zdaj z vstopninami že nekolikokrat povrnil nazaj. Večerja in nočitev.

7.DAN: AGRA – JHANSI – KHAJURAHO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Vožnja z vlakom do Jhansija (1. Razred. Air conduition). Prihod v Jhansi in vožnja z avtobusuom do Orche. Nato ogled Orche in nadaljevanje vožnje proti Khajurahuju. Prihod v Kahjuraho v poznih popoldanskih urah. Namestitev. Večerja. Nočitev.

8.DAN: KHAJURAHO - VARANASI (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled Khajuraha, ki je ena izmed glavnih atrakcij Indije. Mesto templjev, ki so zgrajeni v času Chandella dinastije med leti 950 in 1050 slovi še bolj kot po številu in velikosti templjev   po skulpturah, ki jih krasijo  in iz katerih še danes lahko razberemo  način  življenja v Indiji pred 1000 leti. Bogovi in boginje, vojščaki in muzikantje, resnične in mitološke živali se znova in znova pojavljajo v najrazličnejših oblikah in podobah povsod okoli nas. Med vsemi, pa je lahko razločiti dva poglavitna motiva, ki se pojavljajo na način  in v stilu kot nikjer drugje na svetu- Ljubezen in spolnost. Kamnite figure Apsar - Nebeških plesalk, ljubezenski položaji izdelani v vseh malenkosith, ki zajemajo celotno Kama Sutro, nekateri s pravo atletsko sposobnostjo, nekateri pač, da jim je lepo. Skoraj  intrigantsko se zastavlja vprašanje zakaj in kako, so vsi ti templji narejeni ravno tukaj. Dolge so poti, ki vodijo v to mesto, ki ni bilo in ni veliki center še manj pa zanimiva lokacija, s podnebjem, ki je v suhih mesecih skoraj nevzdržno. Neglede na vse to, smo jim, da so svoje sanje pretvorili v kamnite spomenike, hvaležni še danes. Nato transfer na letališče in polet ob 13.45 uri proti Varanasiju. Prihod v Varanasi ob 14.35 uri in transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

9.DAN: VARANASI – DELHI – COLOMBO  (zajtrk, večerja na letalu)
Zajtrk. Po zajtrku jutranja vožnja s čolnom po reki Ganges. Varanasi,ali Sveto mesto je eno najpomembnejših romarskih krajev v Indiji. Nameščeno na obalah svete reke Ganges, je že dva tisočletja center sanskrtskega učenja in civilizacije. Jutranja vožnja z ladjo po reki Ganges,  velja za eno največjih doživetij na potovanjih skozi Indijo. Opazovanje vernikov pri umivanju v reki in molitvi na več kot 100 Ghatih ali stopniščih, ki se spuščajo iz obale v reko. Vožnja mimo  prostorov za kremiranje trupel in opazovanje ostalih vsakdanjih dogajanjih ob sveti reki.Varanasi je bil v času ustanovitve Rima že starodavno mesto, v času prve Budine pridige, pa je je Varanasi bil živahno trgovsko mesto. Dopoldne ogled templja Bharat Mata v katerem je veliki marmornati relief Indije, mošeje mogulskega khana Aurangazeba, ki je mošejo zgradil na temeljih hindujskega templja, hindujske univerze in drugih zanimivosti. Transfer na letališče in polet letala ob 15.10 uri proti Delhiju. Prihod v Delhi ob 16.35 uri in nadaljevanje poleta ob 18.50 uri proti Colombu. Prihod v Colombo ob 22.25 uri in transfer do hotela.  Namestitev. Nočitev.

10.dan: COLOMBO – NEGOMBO - PINAWELA - DAMBULA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja proti Dambuli. Vmesni postanek v ribiški vasici Negombo in ogled ribjega trga na prostem. Nadaljevanje vožnje proti Pinaweli. V Pinnaweli boste videli slone vseh starosti, njihovo kopanje v bližnji reki, lahko boste z mlekom hranili mladičke… Nadaljevanje vožnje proti Dambuli. Prihod v Dambulo v popoldanskih urah. Po prihodu ogled znamenitih budističnih templjev, ki so vklesani v živo skalo. Z mesta v katerem so templji vklesani je izjemen pogled na okolico Dambule, ki seže vse do znamenite Levje skale v Sigiriyi. Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Večerja in nočitev. (KASSAPA LION ROYAL***)

11.dan: DAMBULA – SIGIRIYA - POLONNARUWA - HABARANA  – DAMBULA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja do bližnje Sigiriye in ogled znamenite Levje skale v Sigiriyi. Vzpon na skalo - utrdbo in ogled svetovno znanih fresk Lepotice iz Sigirije  iz 5.st. ter utrdbe na vrhu skale. Po ogledu Sigiriye krajša vožnja do Polonnaruwe, starodavne prestolnice Šri Lanke. Po prihodu si bomo ogledali  Kraljevo palačo, kraljevo kopališče, hindujski tempelj Siva Devalaya,  budistični tempelj z originalno streho Thuparama Vihare, tempelj - Vatadage , tempelj Hetadage , tempelj Gal Vihare , templja Lankatileke Vihare in Thivanka. Nato sledi krajša vožnja do Habarane, kjer se boste vsedli na slone in na njihovih hrbtih eno uro jahali skozi čudovito pokrajino. Vrnitev v Dambulo v popoldanskih urah. Večerja. Nočitev.

12.dan: DAMBULA – MATALE – KANDY (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Nato nadaljevanje poti proti Kandiyu. Na poti postanek v vrtu začimbv, kjer se boste spoznali z začimbami, ki jih Šrilančani uporabljajo v svoji kuhinji. Prihod v Kandy, starodavno  prestolnico Šri Lanke. Po prihodu ogled najpomembnejšega svetišča na Šri Lankki v katerem hranijo avtentičen budov zob, templja Budovega zoba. Na začetku avgusta ta zob na slonjih hrbtih nosijo po ulicah Kandiya in takrat si ta sprevod ogleda več kot milijon ljudi. Pred večerjo še ogled folklornih plesov. Večerja. Nočitev. (HOTEL SUISSE***)

13.dan: KANDY – NUWARA ELIYA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Ogled botaničnega vrta Peradeniya v katerem je tudi drevo, ki ga je zasadil Tito. Nato vožnja proti Nuwara Eliji. Vožnja po prečudovitih predelih poraščenih s plantažami čajev do Nuwara Elije, ki leži skoraj 2.000 m nad gladino morja. Med vožnjo postanek na plantaži čaja za pokušino in ogled proizvodnje čajev. Prihod v Nuwara Elijo in ogled majhnega mesteca, ki so ga zgradili Angleži za svoje letoviško mesto, z  ugodno klimo in čudovitimi igrišči za golf. Večerja in nočitev.  (HOTEL HEAVEN SEVEN***)

14.dan: NUWARA ELIYA – COLOMBO - MALE  (MALDIVI) (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja skozi lepo pokrajino proti letališču v Colombu. Na poti postanki za oglede in drugo. Prihod na letališče in polet proti Maleju. Prihod na Male in transfer do otoka po vaši izbiri. Namestitev. Večerja. Nočitev. 

15.dan: MALDIVI
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Večerja. Nočitev.

16.dan: MALDIVI
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti do transferja na letališče.

17.dan: MALDIVI –  LJUBLJANA/ BENETKE (obroki na letalu)
Polet proti Ljubljani / Benetkam. Prihod v Ljubljano / Benetke.  Konec potovanja.
 

CENA: NA VPRAŠANJE

Možnost podaljšanja bivanja na Maldivih.

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.

Cena vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu Ljubljana/ Benetke -  Delhi/Khajuraho – Varanasi – Delhi – Colombo – Male - Ljubljana/Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvopostleljnih sobah na osnovi polpenziona (zajtrk, večerja) v hotelih****, vlak ekonomski razred air condition Agra – Jhansi, vse transferje in oglede po programu, angleško govoreči lokalni vodiči, organizacija potovanja

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, stroške pridobitve indijskega vizuma – 60 EUR, stroški za pridobitev Šri Lanškega vizuma v višini 25 EUR, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop v Indijo potrebujete vizum. Za pridobitev vizuma potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list, 2 sliki na belem ozadju, izpolnjen formular preko interneta, izpisek iz bančnega računa in potrdilu banke o prejemanju rednih dohodkov za zadnjih 6 mesecev, zdravstveno zavarovanje in kopijo kreditne kartice. Stroški vizuma znašajo 60 EUR.

Za vstop na Šri Lanko potrebujete vizum. Za pridobitev vizuma potrebujete vsaj še 6 mesecev veljaven potni list in kopijo potnega lista. Vizum stane 25 EUR.

Za vstop na Maldive vizuma ne potrebujete. Potni listi vam morajo veljati vsaj še 6 mesecev po odhodu iz Maldivov. 

Cepljenja: Niso potrebna

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije INTERCONTI, so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.