Program

Opazovanje delujočih vulkanov, obisk vasic, do katerih je možno priti le z barko.

1. dan: Benetke- Gvatemala City- Antigua
Polet iz Benetk do glavnega mesta Gvatemal City, nato transfer do hostla v Antigui.

2. dan: Antigua
Ogled nekdanjega glavnega mesta Gvatemale. Ustanovljena 1542 leta je Anigua preživela že 16 rušilnih potresov. Sprehod po starem kolonijalnem mestu in ogled: Cerkev Sv. Frančiška, Kapucinski samostan, Merced, Univerzo Sv. Carla Borromera in ostale zanimivosti po tem biseru kolonijalne arhitekture.

3. dan: Antigua- jezero Atitlan- Antigua
Izlet do jezera Atitlan in vožnja s čolnom. Na poti boste obiskali mestece Santiago Atitlan, ki je ena od 12 indijanskih vasi, ki leži ob bregu jezera. Santiago Atitlan je znan po svojih prebivalcih - Tzutuhil Maje - in po nespremenjenemu načinu življenja, ki se je ohranil iz preteklih časov. Ženske tega mesteca še zmeraj nosijo oblačila okrašena z raznobarvnim ptičjim perjem prepletenim z rožami.

4. dan: Antigua
Izlet do vulkana Pacaya, ki je še vedno aktiven. Prvič je izbruhnil pred približno 23.000 leti. Pacaya se dviga na nadmorsko višino 2552 metrov. Po več kot 70 letih mirujočega delovanja je leta 1961 zopet močno izbruhnil in od takrat so izbruhi vulkana Pacaya precej pogosti.

5. dan: Antigua- Flores
Transfer do letališča in polet v Flores. Prosto za sprehod okrog otoka.

6. dan: Flores
Ogled največjega obrednega središča Majev. Vrhovi piramid, ki se hrepeneč po večernem soncu vzdigujejo preko najvišjih vej okolišnjega pragozda, gruče vriskajočih opic skakajočih po mogočnih krošnjah starodavnih dreves, dih jemajoči kriki, ki prodirajo iz srca pragozda, prepleteni z milioni glasov regajočih drevesnih žab in najrazličnejših živali - to je Tikal. Ogled ostankov starega  mesta Majev, prepletenega s pragozdom Peten v katerem neke izmed  piramid  segajo tudi več kot 45 metrov v višino. Maji so začeli naseljevati mesto že 700 let p.n.š. najverjetneje  zaradi bogatih zalog kremenovega kamna v okolici, ki je v takratnih časih prestavljal zelo pomemben in dragocen material za  izdelovanje orodja in orožja in za trgovino z drugimi ljudstvi. Kasneje se je Tikal razvil v bogato trgovsko in religiozno središče Majev, tako je v 5.st. n.š.  v mestu živelo že okoli 100.000 prebivalcev. Odkritje in izkopavanja v Tikalu sta se zaradi pragozda, ki obrašča ostanke mesta začela komaj v poznem 19.st.

7. dan: Flores- Gvatemala city- Benetke
Transfer na letališče, polet do Benetk.

CENA: od 1160€ na osebo

Termin: Oktober 2020
Možni so tudi drugi termini

Cena vključuje: Letalske karte v ekonomskem razredu z ročno prtljago, nastanitve v hostlih, večino transferjev, vse vodene izlete in organizacijo.

Cena ne vključuje: Hrane, napitnin, nekaj krajših transferjev in vse kar ni navedeno pod cena vključuje. 

Za dodatne informacije nam pišite na interconti@siol.net ali nas pokličite na +386 (0)1 420 22 40.