Program

5 dnevno skupinsko potovanje po Gruziji

1. dan: Dunaj - Kutaisi
Polet iz Dunaja proti Kutaisiju. Transfrer do hotela. 

2. dan: Kutaisi - Gori - Uplisthike - Tbilisi
Po zajtrku vožnja do Gorija in ogled rojstnega mesta Josipa Visarjonoviča Džugašvilija Stalina, ki se je v Goriju rodil 18. decembra 1878. Po ogledu Gorija krajša vožnja do  kompleska jam Uplistsikheja, ki stoji na kamnitem bregu reke Mtkvari. Kompleks je mešanica stilov iz Irana in Antatolije in mešanica krščanske in poganske kulture. Eksponati segajo vse od zgodnje bronaste dobe do poznega srednjega veka. Vožnja do Tbilisija. 

3. dan: Tbilisi
Ogled glavnega mesta, ki je eno najstarejših mest na svetu. Prve naselbilne ob reki Mtkvari so bile ustanovljene že 4000 let pr. n. št. Prestolnica Gruzije pa je vse od 5. st. pr. n. št. Mesto stoji ob žveplenih vrelcih, po katerih je mesto dobilo ime. Tbilisi v gruzijskem jeziku pomeni vroč. Za stari del mesta so značilne ozke ulice, hiše z odprtimi lesenimi balkoni, med njimi pa je polno cerkva starejših od 1.500 let drugih zgodovinskih znamenitosti. Na hribu nad mestom stoji simbol Gruzije, viden iz celega mesta - skulptura Mati Gruzije. V eni roki drži bokal vina, ki je namenjen prijateljem, v drugi pa meč, namenjen sovražnikom. Po ogledu sinagoge, in katedral Sioni ter Anchiskhati se odpravimo v zakladnico gruzijske umetnosti – v Narodno galerijo. Sprehod po aveniji znanega gruzijskega pesnika iz 12. Stoletja Shote Rustavelija zaključi ogled mesta.

4. dan: Tbilisi - Sighnaghi - Tsinandali - Tbilisi
Zajtrk. Nato vožnja vzhodno od Tbilisija v vinorodni predel Kakheti. Na področju Kakhetija bomo videli tako zasnežen Kavkaz kot zelo rodovitne doline. Ustavili se bomo v majhnem mestecu iz 18. stoletja Singaghiju, ki nas bo impresioniralo z majhnimi hišami pokritimi z opeko in dekoriranimi balkoni. Pogledi na dolino Alazani in Kavkaz so iz mesteca izjemni.

5. dan: Tbilisi - Mtskheta - Tskaltubo - Kutaisi - Dunaj 
Po zajtrku se odpeljemo v starodavno prestolnico in versko središče Gruzije, 3000 let staro mesto Mtskheta, ki stoji na sotočju dveh rek Mtkvari in  Aragvi. Mtskheta je bilo glavno mesto Iberie (starodavno ime za Gruzijo) v 4. in 5. st. pr. n. št. V Mtskheti je kralj Mirian v 4. Stoletju krščanstvo razglasil za državno religijo. Mtskheta je še danes središče gruzijske pravoslavne cerkve. Ogledali si bomo kompleks Jvari (6. stoletje) in katedralo Svetitskhoveli (10. stoletje)in samostan Samtavro (4-11. stoletje) ki sodijo pod zaščito Unesca in so izjemni primeri gruzijske umetnosti in arhitekture. Po vseh ogledih transfer na letališče in polet do Dunaja. 

Cena: od 970 eur na osebo 

Termini: 
5. - 10. september 2020
6. - 10. oktober 2020

Majhna skupina: 10 oseb 

Cena vključuje: 
- letalsko vozovnico iz Dunaja
- vse nastanitve s polpenzionom
- vse izlete z vstopninami
- vse transferje
- slovensko vodenje