GRUZIJA IN ARMENIJA

Pošljite povpraševanje

Program

ODHODI: VSAK DAN

01. DAN: LJUBLJANA/BENETKE/ZAGREB - TBILISI
Polet iz enega bližnjih letališč proti Gruziji. Obroki na letalu.

02. DAN: TBILISI
Prihod v Tbilisi v zgodnjih jutranjih urah. Transfer do hotela in počitek. Zajtrk. Celodnevni ogled Tbilisija, čudovitega mesta ob reki Mtkvari. Začnemo pri cerkvici Metekhi ter kipu Vahtanga Gorgasalija. Po sprehodu čez most vstopimo v muslimansko četrt z žveplenimi kopelmi in malo mošejo. Za lep razgled se potrudimo na trdnjavo Narikala in do Matere Gruzije, ki bedi nad mestom. Po ozkih ulicah nas pot počasi pripelje do Trga svobode, sredi katerega so postavili kip sv. Jurija, zaščitnika Gruzije. Prost večer na živahnih ulicah. Nočitev. 

03. DAN: TBILISI - MTSKHETA - MUKHRANI - GUDAURI
Zajtrk. Najprej bi boste ogledali starodavno in versko prestolnico Gruzije - Mtskheta. Sprehodili se boste mimo samostana Jvari, ki je bil zgrajen že okoli 6. stoletja, in občudovali boste najsvetejšo katedralo Svetitskhoveli (UNESCO). Pokrajina slovi po vojvodi Ivane Mukhranbatoni, ki je v deželo prinesel vinogradništvo. Po številnih obiskih v Franciji je svoje novo znanje uspešno prenesel v domovino in še danes pokrajina slovi po odličnih gruzijskih vinih. Možna tudi degustacija. Po ogledu vožnja po avtocesti, ki je bila zgrajena v vojaške namene. Sledi ogled mogočne arhitekture Ananuri, ki jo sestavljati dve cerkvi iz časa 17. stoletja in mogočna trdnjava s pogledom na vodno zajetje Zhinvali. Večerja. Nočitev

04. DAN: GUDAURI - KAZBEGI - GUDAURI
Zajtrk. Vožnja do Kazbegi in nato krajši pohod skozi čudovite pisane doline in gozdove,vse do cenrke Svete Trojice, ki se nahaja na nadmorski višini 2170 m. Pogled se nam bo ustavil na mogočnih ledenikih gorovja Kazbegi, ki se nahaja v Kavkazu. Še pot navzdol in vožnja do hotela. Večerja. Nočitev.

05. DAN: GUDAURI - TSKALTUBO - GELATI - KUTAISI
Zajtrk. Vožnja do Tskaltubo in obisk Prometejevih jam, ki jih krasijo kraški pojavi. Nato sledi vožnja v Kutaisi, drugo največje mesto Gruzije, središče skoraj sredozemskega dela dežele, kamor naj bi v iskanju zlatega runa prišli Argonavti. Ogledali si boste samostan Gelati in akademijo iz 12. st., prav tako pod zaščito UNESCA. Večerja in prenočevanje.

06. DAN: KUTAISI - GORI - UPLISTSIKHE - TBILISI
Zajtrk. Vožnja ob nekdanji Svileni cesti do mesta Gori, kjer boste obiskali arheološko najdišče Uplistsikhe (1. st. pr. n. št.), najstarejšo urbano naselje v Gruziji, ki je bilo včasih tudi ena glavnih trgovskih postojank med vzhodom in zahodom. Sprehodili se boste po srednjeveških ulicah nekdaj cvetočega mesta, ogledali si boste gledališče, vklesano v skale, kraljeve sobane in lekarno. Ostanki kašč in velikanskih glinenih vinskih vrčev pa pričajo o takratnem vsakodnevnem življenju prebivalcev. V Goriju se je rodil svetovno znani diktator Stalin, obiskali boste njegovo rojstno hišo in muzej. Vožnja do mesta Tbilisi. Večerja. Nočitev.

07. DAN: TBILISI - SADAKHLO (MEJA Z ARMENIJO) - SANAHIN - HAGHPAT - JEZERO SEVAN - EREVAN
Zajtrk. Vožnja do guzijsko armenske meje skozi mejni prehod Sadakhlo. Sledi ogled dveh starodavnih tsamostanov Sanahin in Haghpat, oba izvirata iz 10. stoletja in spada pod okrilje UNESCA. Zgrajena sta bili ločeno, sloga pa se močno prepletata, arhitekta naj bi bila različna, vendar je vzporednice in podobnosti mogoče najti. Nadaljevanje proti gorskemu jezeru Sevan čez prelaz Selim (2.410 m), na vrhu katerega stoji lepo ohranjen karavan saraj. Jezero Sevan je največje v državi in leži kar 1.900 m visoko. Nadaljevanje vožnje proti Armenski prestolnici Yerevan. Prihod v hotel. Večerja.

08. DAN: EREVAN - GARNI - GEGHARD - YEREVAN
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta in okolice. Armenska prestolnica Erevan je eno najstarejših mest na svetu. Ustanovljeno je bilo leta 782 pr. n. št. Obisk antičnega templja Garni, slikovitega spomenika helenističnega obdobja, ki spada pod zaščito UNESCA in predstavlja mogočni del antične armenske arhitekture. Možnost kosila v tipični domači hiši, kjer boste priča peki kruha »lavash« in pripravi mesa za peko v peči pod zemljo, ki se imenuje »tonir«. Nato se boste peljali severno po soteski Azatriver do samostana Gerhard, spomenika srednjeveške armenske arhitekture, ki prav tako spada pod zaščito UNESCA. Posebnost tega samostana je, da je delno vklesan v goro. Po ogledu vožnja do katedrale Etšmiadzin, ki se nahaja pribl. 20 km izven Erevana. Katedrala je ena najstarejših obstoječih v krščanstvu, zgrajena je bila leta 303 in je prav tako pod zaščito UNESCA. Vrnitev v hotel. Večerja.

09. DAN: EREVAN - ECHMIATSIN - ZVARTNOTS - BRANDY FACTORY - EREVAN
Zajtrk. Vožnja do katedrale Etšmiadzin, ki se nahaja pribl. 20 km izven Erevana. Katedrala je ena najstarejših obstoječih v krščanstvu, zgrajena je bila leta 303 in je prav tako pod zaščito UNESCA. Nadaljevanje proti ruševinam templja Zvartnots – biseru arhitekture 7. st. Sledi ogled znane tovarne Brandy-a, ustanovljena je bila leta 1887. V času mednarodne razstave, ki je potekala v Parizu leta 1900, je brandy perjel Grand-Prix in pravico, da se preimenuje v konjak. Po ogledu muzejskega dela sledi še degustacija različnih vrst konjaka, ki slovijo po čokoladno vanilijevih okusih. Večerja.

10. DAN: EREVAN - LJUBLJANA/ZAGREB/BENETKE
Zajtrk. Vožnja so letališča in polet proti Evropi. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih oseb.

Cena vključuje:
- letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana/Benetke/Zagreb - Tbilisi - Erevan
- letališke pristojbine
- namestitev v hotelih **** v dvopsoteljni sobi na osnovi zajtrka
- vstopnine in ogledi po programu
- vsi transferji in spremstvo lokalnih vodnikov v angleškem jeziku
- steklenica vode na dan
- organizacija potovanja

Cena ne vključuje:
- vse kar ni navedeno pod cena vključuje
- vsi obroki, ki v programu niso navedeni

Cepljenja: Niso potrebna.

Prijava se lahko izvrši v TA Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri  spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila  TA Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana; ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.