FLORIDA IN BAHAMI

Pošljite povpraševanje

Program

Road trip po “Sunshine Stateu” vam bo pokazal najlepše stvari na Floridi. Stilski Miami, zabaviščno središče Orlando, dolge peščene plaže ob Mehiškem zalivu in najbolj južno točko Združenih držav Amerike Key West. Ogledi, sprehodi, kopanje in vodni športi. Za vsakogar nekaj. In vmes še sanjske Bahame.

 

01. DAN:  BENETKE – MIAMI (obroki na letalu)
Polet iz Benetk proti Miamiju. Prevzem avta in vožnja do hotela. Namestitev. Prosto po lastni izbiri. Nočitev. 

02. DAN: MIAMI 
Priporočamo ogled četrti Art Deco, modnega South Beacha, Miami Sea akvarija, Ocean Driva. Seveda vas bo privabila bela peščena plaža, v Coral Reef State Parku pa si lahko pogledate koralni greben iz čolna, ki ima stekleno dno ali s snorkljanjem. Stara umetniška četrt Coconut Grove se je razvila v zanimivo modno sceno.  Zvečer se tam lahko sprehajate po ozkih stranskih ulicah ali preprosto tam spijete cocktail. Lahko se ob obali zapeljete do Palm Beacha, v katerem prebivajo milijarderji. Nočitev.

03. DAN: MIAMI – BAHAMI
Zjutraj vožnja na letališče, oddaja najetega avta ter polet v Nassau. Organiziran transfer iz letališča do hotela Breezes ( all inclusive ). Namestitev ter prosto za počitnice.
04. DAN: BAHAMI Počitnice.

05. DAN: BAHAMI Počitnice.​

06. DAN: BAHAMI - MIAMI – KEY WEST (CCA. 220 KM)
Dopoldan povratek z letalom v Miami, dvig avtomobila na letališču ter vožnja na jug. Zapustili boste celino in se peljali po 42 mostovih, ki povezujejo otoček z otočkom dokler ne pridete na Key West. Tam obiščite hišo Ernesta Hemingwaya in bar, ki ga je najrajši obiskoval “Sloppy Joes. Obiščite najbolj južno točko celinskih Združenih držav Amerike in se zvečer se sprehodite po Duval Streetu, ki je polna barov, restavracij (hotel se nahaja na tej ulici) in nočnega življenja.  Nočitev. 

07. DAN:  KEY WEST  – EVERGLADES CITY – NAPLES  (CCA. 350 KM)
Vrnitev do Miamija. Skoraj takoj po prihodu na celino zavijete na Tamian Trail in ob močvirju Everglades proti Naplesu. Na poti do Naplesa (približno 20 km pred Naplesom) zavijte levo in se ustavite v Everglades Citiyu, kjer lahko greste na 60- 90 minutno vožnjo s čolni na propelerje po močvirju Everglades (čolni so za 6 oseb). Na tej vožnji boste spoznali floro in fauno velikanskegqa močvirja, ki je nekoč zavzemalo polovico Floride.  Nato krajša vožnja do Naplesa. Prihod v Naples. Namestitev v hotelu v središču starega dela mesta. Prosto. Naples je Poznan kot počitniška meka milijonarjev.  Nočitev. 

08. DAN: NAPLES – FORT MYERS – SARASOTA – ST. PETERSBURG - ORLANDO (450 KM)
Vožnja ob obali proti severu Floride. Ustavite se v Fort Myersu kjer priporočamo ogled zimskih rezidenc  velikih prijateljev  izumitelja in botanika Tomasa Alve Edisona in ustanovitelja tovarne avtomobilov Ford Henriya Forda. Nekdanji rezidenci sta danes muzej v katerem si lahko pogledate številne Edisonove izume in modele najbolj uspešnih Fordovih avtomobilov. Rezidenci stojita sredi čudovito ohranjenega vrta. Nato nadaljujte pot proti St. Petersburgu.  Priporočamo postanek v Sarasoti, ki je polna umetnikov in galerij. V St. Petersburgu priporočamo ogled največjega muzeja Salvadorja Dalija izven Španije, v bližnjem Clearwaterju pa lahko vidite sedež Scientološke cerkve, katere član je npr. tudi Tom Cruise. Nato nadaljujte vožnjo proti Orlandu. Na poti do tja se ustavite v predmestju Tampe Ybor Citiy in si oglejte eno od prodajalen kubanskih cigar. Ulica v Ybor Citiyu je polna tudi restavracij in barov. (ULICA JE NEDALEČ OD GLAVNE AVTOCESTE, KI POVEZUJA TAMPO Z ORLANDOM)  Lastniki so Kubanci, ki so na to področje prišli že dosti pred prihodom Castra na oblast na Kubi.  Prihod v Orlando. Namestitev. Nočitev. 

09. - 10. DAN: ORLANDO 
Med bivanjem v Orlandu priporočamo naslednje stvari: Izlet v St. Augustine Vožnja na vzhodno obalo Floride. Prihod v najstarejše mesto mesto v Združenih državah Amerike St. Augustine. V mestu so obnovili številne stare stavbe, ki so polne španskega šarma.  Na poti nazaj se lahko ustavite na znanem dirkališču Daytona Beach in se nato skozi nasade pomaranč vrnete do Orlanda.Lahko pa ostanete v Orlandu in dan namenite ogledu zanimivosti v Orlandu in njegovi okolici. Lahko si pogledate Seaworld, 4 Disneyeve parke, otoke Universala kamor sodita Universal in Adventure Studios. Nočitev. Lahko pa se odpravite v Cape Caneveral in si pogledate raketno izstrelišče in greste v simulator Space Shuttla in občutite kako so se počutili astronavti ob izstrelitvi. Nočitev.Imate pa tudi odličen šoping v Premium outletih na Vineland Avenue in na International Drivu, kjer imate na voljo praktično vse svetovne znamke.

11. DAN:  ORLANDO - BENETKE (obroki na letalu)
Prosto po lastni izbiri. Oddaja avta na letališču in polet proti Evropi.   

12. DAN: BENETKE
Prihod v Benetke . Konec potovanja. 

CENA PO OSEBI OD 1890,00 EUR / OS

 

Cene vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu Benetke – Miami /Orlando - Benetke, vse letališke takse, namestitev v dvoposteljnih dobah v hotelih 3* in 4* na osnovi nočitve ( RAZEN Miami – z zajtrkom ter Bahami – all inclusive! ), najem avta na Floridi – midsize, neomejeno število kilometrov, zavarovanje v višini 1.7 milijona evrov, dodatni voznik, organizacija potovanja. Vključen tudi notranji let Miami – Nassau- Miami ter transfer Nassau letališče – hotel – Nassau letališče.

Cena ne vključuje: stroške po osebnih naročilih, napitnine, cestnine, mostnine, vstopnine, stroške za gorivo, vso prehrano, vse kar ni všteto pod cena vključuje.

Vizum: Za vstop v ZDA vizum ni potreben. Najmanj 10 dni pred odhodom morate izpolniti ESTO – elektronsko prijavo za vstop v ZDA.

Cepljenja: Niso potrebna.

ZA NAJEM AVTOMOBILA MORATE IMETI MEDNARODNO VOZNIŠKO DOVOLJENJE IN KREDITNO KARTICO.