FILIPINI - SMARAGDNI FILIPINI, 15 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

SMARAGDNI FILIPINI, 15 DNI

LUZON – CEBU – BOHOL - BORACAY

TERMINI: (November, december, do aprila 2025, cena ne velja med počitnicami)

1.dan: LJUBLJANA/BENETKE - MANILA (obroki na letalu)
Polet proti Manili.

2.dan: MANILA (obroki na letalu, večerja)
Prihod v Manilo.  Po opravljenih obmejnih formalnostih transfer do hotela. Namestitev. Večerja v lokalni restavraciji.  Nočitev. 

3.dan: MANILA - BANAUE (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti središču otoka Luzona mestu Banaue. Vožnja proti severu skozi podeželje, ki kaže na preprostost življenskega sloga ljudi. Postanek za kosilo (v lastni režiji) v mestu San Jose. Nadaljevanje vožnje proti Banaue. Postanek na prelazu Dalton in v Bagabagu, kjer se pričenja gorovje, ki nas popelje v deželo ljudstva Ifugao in drugih hribovskih plemen. Prihod v Banaue. Namestitev. Večerja. Nočitev.

4.dan: BANAUE – RIŽEVE TERASE – BANAUE (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled osmega čuda sveta riževih teras in vasi plemena Ifugao. Vožnja z lokalnim jeepneyem do vasi Banga-an, kjer boste lahko pobliže spoznali življenje prijaznih Ifugaov. Ogled vasi in ogled njihovih tradicionalnih hiš. Nadaljevanje vožnje do razgledne točke iz katere je prelep pogled na riževe terase, ki so stare več kot 2000 let. Kako so grandiozne pove podatek, da bi stoječe v vrsti ena za drugo v dolžino merile 20.000 kilometrov. Vrnitev Banaue. Večerja. Nočitev.

5.dan: BANAUE – SAGADA – BONTOC – BANAUE (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Sagade in ogled tega zanimivega mesta in njihovih starodavnih jam v katerih so takratni prebivalci opravljali pogrebe. Nadaljevanje vožnje do Bontoca in ogled muzeja v katerem so spravljeni originalni predmeti in številne fotografije hribovskih plemen. Vrnitev Banaue. Večerja. Nočitev.

6.dan: BANAUE – MANILA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku povratek v Manilo. Postanek v San Joseju za kosilo (v lastni režiji). Prihod v Manilo v poznih popoldanskih urah. Namestitev. Večerja. Nočitev.

7.dan: MANILA – VULKAN TAAL – MANILA (zajtrk, kosilo, večerja) 
Zajtrk. Po zajtrku ogled glavnega mesta Manile: poslovno središče Manile Makati, pokopališče ameriških vojakov, ki je največji takšni kompleks izven Združenih držav Amerike, Rizal Park, Intramuros – stara Manila za mestnimi zidovi, ogled najstarejše kamnite cerkve na Filipinih, cerkve svetega Avguština, ogled trdnjave Santiago v kateri je umrl filipinski narodni heroj in začetnik njihove neodvisnosti doktor Jose Rizal. Po ogledu Manile vožnja proti mestu Tagaytay. Med potjo boste lahko opazovali nasade orhidej in plantaže kokosovih palm. Prihod v Tagaytay iz keterega je prelep pogled na vulkan Taal, ki stoji sredi jezera Taal. Kosilo. Po kosilu ogled največjih orgel na svetu narejenih iz bambusa Las Pinas in ogled tovarne jeepneyev, ki so glavno prevozno sredstvo na Filipinih. Vrnitev Manilo v poznih popoldanskih urah. Večerja v lokalni restavraciji. Nočitev.

8.dan: MANILA – CEBU (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet letala ob 09.30 proti Cebuju. Prihod na Cebu največje flipinsko letovišče ob 10.45 uri. Po prihodu ogled mesta Cebuja, ki je najstarejša španska naselbina na Filipinih. Ogled cerkve v kateri stoji križ, ki ga je ob svojem prihodu na Filipine postavil Magelan, ogled trdnjave, tržnice, kitajskega templja. Kosilo. Po kosilu ogled polotoka Mactana in mesta na katerem so domačini v nekem sporu ubili Magelana. Vrnitev v hotel. Prosto za kopanje, sončenje. Nočitev. (MARIBAGO BLUE WATER RESORT****)

9.dan: CEBU – BOHOL – CEBU (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Po zajtrku transfer do pristanišča in odhod s katamaranom ob 08.00 uri na sosednji otok Bohol. Prihod v Tagbilaran največje mesto na otoku Boholu ob 09.00 uri. Po prihodu vožnja v notranjost otoka. Na poti postanek za ogled starih španskih katoliških cerkva. Postanek za ogled najmanjšega sesalca na svetu 6 centimetrov velike opice tarsius, ki prebiva samo na otoku Boholu in na Borneu. Nadaljevanje vožnje do ‘čokoladnih hribčkov’, ki so prava svetovna geološka posebnost. Vzpon na enega od njih vam omogoča prelep pogled na celotno pokrajino ‘posuto’ z več tisoč enakimi hribčki. Po ogledu ‘čokolandnih hribčkov’ kosilo in križarjenje z ladjo. Vrnitev v Tagbilaran pozno popoldne in odhod katamarana ob 17.45 uri proti Cebuju. Prihod na Cebu ob 19.00 uri in transfer do hotela. Nočitev.

10.dan: CEBU – CATITLAN – BORACAY (zajtrk)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet ob 08.10 uri proti Catitlanu. Prihod v Catitlan ob 09.10 uri in transfer z ladjo na otok Boracay, ki ima po številnih mnenjih najlepšo plažo v Aziji. Namestitev. Prosto popoldne za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

11.dan: BORACAY (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

12.dan: BORACAY (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

13.dan: BORACAY (zajtrk)
Zajtrk. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

14.dan: BORACAY - CATITLAN - MANILA – LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk) 
Zajtrk. Prosto dopoldne za kopanje in ostale aktivnosti. Transfer na letališče v Catitlanu in polet ob 17.10 uri proti Manili. Prihod v Manilo bo 18.10 uri in transfer do mednarodnega terminala. Nadaljevanje poleta proti Ljubljani / Benetkam. Obroki na letalu.

15.dan: LJUBLJANA/BENETKE (obroki na letalu)
Prihod v Ljubljano/ Benetke. Konec potovanja.

CENA: od 3.920 Eur po osebi

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih potnikov.

V ceni je všteto:
letalski prevoz v ekonomskem razredu na relaciji Ljubljana/ Benetke - Manila – Cebu - Catitlan - Manila – Ljubljana/ Benetke, letališke takse v Evropi, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vaši izbiri, vsi dodatni obroki (kosila in večerje) po programu, ogledi in vstopnine po programu, stroški vodenja angleško govorečega lokalnega vodiča, stroški organizacije potovanja.

V ceni ni všteto: letališke takse na Filipinih (cca. 30 USD) vsi fakultativni izleti, stroški po osebnih naročilih, napitnine in drugi stroški, ki niso posebej navedeni v programu.

Cepljenja: niso potrebna

Vizum: Za vstop na Filipne vizum do 1 meseca ni potreben.

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih . Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 10 dni pred odhodom. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih