FDI KONGRES ISTANBUL IN BISERI SVILENE POTI

Pošljite povpraševanje
 • View Large
  FDI KONGRES ISTANBUL IN BISERI SVILENE POTI
 • View Large
  FDI KONGRES ISTANBUL IN BISERI SVILENE POTI
 • View Large
  FDI KONGRES ISTANBUL IN BISERI SVILENE POTI
 • View Large
  FDI KONGRES ISTANBUL IN BISERI SVILENE POTI

Program

Odhod: 13. September 2024

Ozemlje med rekama Amu in Sir, v Uzbekistanu v osrednji Aziji, je zibelka starodavnih perzijskih civilizacij starih več tisoč let. Nekatera mesta v Uzbekistanu sodijo med najstarejša na svetu. Skozi Uzbekistan, je vodila nekoč najpomembnejša kopenska trgovska pot med Kitajsko, Bližnjim vzhodom in Evropo, Svilna pot. Med tistimi, ki so to pot prehodili, je bil tudi Marco Polo, italijanski raziskovalec in pustolovec, ki je s svojimi potovanji razširil zavedanje o tej ključni trgovski poti po Evropi. Bukhara, Samarkand in Khiva, velika središča na tej poti, še danes izžarevajo bogastvo, arhitekturno domiselnost tistega vibrantnega časa, in sodijo med svetovne zgodovinske in arhitekturne dragulje...


1.dan (13.9.): LJUBLJANA – ISTANBUL

Naša avantura se začne s poletom iz Ljubljane v Istanbul, kjer nas voznik odpelje do hotela. Namestitev v hotelu in nočitev.

2.dan (14.9.): ISTANBUL KONGRES –  FDI

Dan v Istanbulu bomo začeli z zajtrkom. Nato se odpravimo do kongresnega centra in se udeležimo kongresa FDI. Popoldne nas čaka ogled čarobnega mesta. Odrivali bomo skrite kotičke, zgodovinske zaklade in kulturno bogastvo Istanbula. Sprehodili se bomo po ozkih uličicah, občudovali impresivno arhitekturo in uživali v živahnem vzdušju tega edinstvenega mesta med Evropo in Azijo. Ta del dneva bo nedvomno nepozaben del vaše izkušnje v mestu.

3.dan (15.9.): ISTANBUL –  TAŠKENT  

ajtrk v hotelu. Dopoldne udeležitev na kongresu. Popoldne bo prosto, da lahko vsak sam samostojno raziskuje čare Istanbula. Obišče bazar, hamam… V večernih urah nas transfer odpelje na letališče. Ob 22.40 uri polet iz Istanbula proti Taškentu.

4.dan (16.9.): TAŠKENT  

V zgodnjih jutranjih urah prispemo v Taškent, sledi transfer do hotela in nekaj ur počitka. Po zajtrku nas čaka raziskovanje glavnega mesta Uzbekistana, ki je tudi eno izmed največjih mest v srednji Aziji. Ogledali si bomo kompleks Hazrati-Imam, kjer je shranjen Koran Usmana - najstarejši rokopis Korana. Po kosilu (ni vključeno v ceno) nadaljujemo z ogledom mesta. Obiskali bomo trg Amir Temur, spomenik žrtvam represije, trg Neodvisnosti, Muzej umetnosti - zakladnica umetniških del, ki prikazujejo bogato kulturno dediščino Uzbekistana in širše regije Srednje Azije ter ogled zunanjosti Taškentskega opernega in baletnega gledališča. Prosto za večerjo (ni vključena) v eni izmed lokalnih restavracij. Po vznemirljivem dnevu sledi nočitev, kjer se bomo spočili in napolnili z energijo za nove dogodivščine v Taškentu, mestu, ki združuje bogato zgodovino, čudovito arhitekturo in živahno sodobno kulturo.

5.dan (17.9.): TAŠKENT – URGENCH –  KHIVA

Dan se bo začel v zgodnjih jutranjih urah (ob 04:00) s transferjem na letališče. Zajtrk nam bodo pripravili v hotelu, ki ga vzamemo s seboj na pot. Polet proti mestu Urgench. Sledi vožnja v Khivo, ki je oddaljena približno 30 km. Celodnevi ogled mesta Khiva, enega najpomembnejših središč na svileni poti iz Kitajske proti Kaspijskemu jezeru in Volgi. Khiva je mesto z bogato zgodovino, ustanovljeno v 8. stoletju kot trgovsko središče. V 16. stoletju je postalo središče Timurskega imperija, ki si je svoje bogastvo zagotavljalo s trgovino s sužnji. Khiva se ponaša z najbolje ohranjenim starodavnim mestnim središčem v celotni osrednji Aziji. Ogledali si bomo več mošej in medres, katerih strehe so v značilni turkizni barvi. Po celodnevnem raziskovanju mesta se popoldne namestimo v hotelu, kjer bomo imeli prosti čas za počitek in osvežitev ter večerjo (ni vključena) v eni izmed lokalnih restavracij. Nočitev.

6.dan (18.9.): KHIVA – BUKHARA

Po zajtrku sledi potovanje v Bukharo, ki je oddaljena 450 km. Pot nas bo vodila po starodavni Svilni poti, ki poteka ob reki Amu Darya in skozi puščavo Kizil Kum proti Bukhari. To pot so v preteklosti prehajali trgovci, popotniki in raziskovalci, med njimi tudi Marco Polo, ki je zapisal svoje doživetje in opažanja v svoji knjigi "The Travels of Marco Polo". Potovanje po teh poteh nas bo popeljalo skozi bogato zgodovino in kulturno dediščino, ki sega več tisoč let nazaj. Na poti bomo imeli okoli 13:00 ure postanek za kosilo (ni vključeno v ceno), nato pa si bomo vzeli čas za fotografiranje in občudovanje prekrasnega razgleda ob bregu reke Amu Darya. Pot nadaljujemo v Buharo, ki jo imenujemo tudi 'Rjavo mesto'. Velja za eno najpomembnejših zgodovinskih mest na območju Srednje Azije. Nastanitev v hotelu in prosto za večerjo (ni vključeno v ceno).

7.dan (19.9.): BUKHARA

Po zajtrku, sledi ogled mesta Bukhara, ki je bila pomemben trgovski center na svileni poti. Med izletom bomo občudovali številne zgodovinske kraje in spomenike kot so:
Grobnica Samanidov, ki velja za eno najstarejših ohranjenih islamskih arhitekturnih mojstrovin v Srednji Aziji,
Grobnica Chashma-Ayub, ki je znana po svoji izjemni arhitekturi in legendi o čudežnem vodnjaku, preroka Ayuba,
Mošeja Bolo Khouz, ki jo krasi velik odprti prostor z bazenom in značilno zgradbo s tremi stebri,
Ark trdnjava, ki je bila nekoč središče političnega in verskega življenja v Bukhari.
Po dopoldanskem ogledu bomo imeli nekaj prostega časa za kosilo (ni vključeno v ceno), nato pa nadaljujemo z raziskovanjem mesta, kjer si bomo ogledali:
Minaret Kalon, ki je znan po svoji impresivni višini in arhitekturni lepoti,
Madrasa Mir Arab in Madrasa Ulugbek, ki sta pomembni verski in izobraževalni središči,
Tržnica Taki-Zargaron, kjer bomo doživeli pravo vzdušje bukharske trgovine in si ogledali številne rokodelske izdelke,
Mošeja Labi-Khauz, ki jo obdaja prekrasen park in je priljubljena med domačini in obiskovalci. Prosto za večerjo in nočitev.Po celodnevnem raziskovanju mesta se popoldne namestimo v hotelu, kjer bomo imeli prosti čas za počitek in osvežitev ter večerjo (ni vključena) v eni izmed lokalnih restavracij. Nočitev.

8.dan (20.9.): BUHARA – GIJDUVAN – SAMARKAND

Po zajtrku sledi vožnja v  Samarkand, ki je oddaljen 270 km in traja približno 4 ure. Na poti bomo imeli dva postanka. Prvi postanek bo ob poletni rezidenci zadnjega emirja Bukhare, Emirja Saida Alimkhana, imenovani "Sitorai Mokhi Hossa". Raziskali bomo prekrasne vrtove, arhitekturo in bogato zgodovino tega kraja. Drugi postanek bo v keramičnem centru Uzbekistana - Gijduvan. Obiskali bomo delavnico keramike Usta Alisherja Narzullaeva in so ogledali postopek izdelave keramike in ponudbo keramičnih izdelkov. Sledi krajši kuharski tečaj priprave tradicionalne uzbekistanske jedi – PILAV. Ob prihodu v Samarkand se najprej namestimo v hotel, nato pa obiščemo vinsko proizvodnjo Samarkanda, kjer bomo imeli priložnost degustirati samarkandska vina in spoznati bogato vinsko tradicijo tega območja. Večerja bo na voljo v eni izmed lokalnih restavracij (ni vključena v ceno). Nočitev.

9.dan (21.9.): SAMARKAND – TAŠKENT

Po zajtrku sledi nepozaben izlet, poln zgodovine in kulture. Začnemo z obiskom grobnice Guri-Amir, kjer počiva slavni Amir Temur, znan tudi kot Tamerlan, v eni najlepših mavzolejev v Samarkandu. Nadaljujemo pot do Trga Registan, ki je simbol mesta Samarkand in vključuje tri osupljive medrese: Sherdar, Tillya-Kari in Ulugbek, ki vsaka na svoj način priča o bogati zgodovini tega kraja. Nato obiščemo Mošejo Bibi-Khanum, ki jo je Amir Temur zgradil v čast svoji najljubši ženi in je bila v času gradnje ena največjih in najlepših mošej na svetu. Po ogledu teh pomembnih znamenitosti prosto za kosilo (ni vključeno v ceno), nato pa se odpravimo na Nekropolo Shah-i-Zinda, kjer so pokopani številni princi in princese iz dinastije Timurid. Obiskali bomo tudi Observatorij Ulugbeka, ki je eden najstarejših in najpomembnejših observatorijev v Srednji Aziji, zgrajen med letoma 1424-1428. Popoldne sledi transfer na železniško postajo v Samarkandu, kjer se odpeljemo s hitrim vlakom Afrosiab nazaj v Taškent. Transfer do lokalne restavracije, kjer nas čaka slovesna večerja in druženje. Po večerji se poslovimo od čudovitega Uzbekistana in odpeljemo na letališče.

10.dan (22.9.): TAŠKENT – LJUBLJANA

Polet ob 02.30 uri proti Istanbulu. Prihod v Istanbul ob 05.45 in polet naprej v Ljubljano ob 06.45 Prihod v Ljubljano ob 07.55 uri. Konec potovanja.

CENA: 2.390 Eur na osebo

Doplačilo za single room: 450 Eur

Cena je izračunana na osnovi 20 prijavljenih potnikov.

 

 

V primeru nezadostnega števila prijavljenih potnikov si pridržujemo pravico do spremembe cene potovanja.

V ceni je všteto: letalski prevoz v ekonomskem razredu,  vse letališke takse, stroški namestitve v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po programu, vsi ogledi in vstopnine po programu, transferji in organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: vse, kar ni izrecno navedeno v programu, stroški za pridobitev uzbekistanskega vizuma, stroški po osebnih naročilih, napitnine za lokalne vodiče in šoferje, vse kar ni omenjeno pod cena vključuje.

PRIJAVNINA: 890 EUR na osebo + zavarovanje rizko odpovedi (v primeru, da zavarovanje želite)

ZAVAROVANJE RIZIKO ODPOVEDI: Cena zavarovanja znaša 5,1% cene potovanja. Zavarovanje velja le v primeru odpovedi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja, poškodbe ali smrti v družini. V primeru koriščenja zavarovanja znaša odbitna franšiza zavarovalnice 5%. Vračilo se vrši po splošnih pogojih agencije Interconti d.o.o., ki jih najdete na spletni strani: .http://www.interconti.si/splosni-pogoji.html CENA ZAVAROVANJA ZA VAŠE POTOVANJE: 122 EUR na osebo

 

CEPLJENJA: Niso potrebna.

 

Ob prijavi plačate zgoraj omenjeno varščino. Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.