ETIOPIJA-ZANZIBAR, 17 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

ETIOPIJA - ZANZIBAR, 17 DNI

ODHOD: VSAK DAN

1.dan:  LJUBLJANA/BENETKE – ADDIS ABEBA
Polet iz Ljubljane ali bližnjega letališča proti Adis Abebi.

2.dan:  ADDIS ABEBA (kosilo, večerja)
Prihod v jutranjih urah in transfer do hotela. Po krajšem počitku  bomo začeli z ogledom skrivnostne afriške prestolnice. Ogledali si bomo našo znamenito  prednico Lucy katere kosti so stare od tri do štiri milijone let. Znamenito okostje so našli leta 1974 v dolini Awash in spadajo med najstarejša okostja hominidov na svetu.  Istega leta je bila strmoglavljena najstarejša cesarska dinastija na svetu, ki  jo je po ljudskem izročilu okoli leta 1000 pred našim štetjem ustanovil  Menelik I potomec iz zveze med kraljem Salamonom in kraljice iz Sabe. Po ogledu nacionalnega muzeja ogled največje afriške tržnice in živopisnega dogajanja na njej ter vožnja po pulsirajočih ulicah glavnega mesta Etiopije. . Nato še panoramski ogled iz bližnje gore Entoto in povratek v hotel. Večerja. Nočitev.

3.dan: ADDIS ABABA - BAHAR DAR (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na letalšče in  polet proti Bahar Darju. Prihod v Bahar Dar / ura letenja/ in transfer do hotela. Namestitev in prosto popoldne.  Večerja. Nočitev.

4.dan: BAHAR DAR - JEZERO TANA - BAHAR DAR (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja  s čolni po jezeru Tana in ogled otočkov /vseh več kot 30/ slovitih po tem, da so nudili zatočišča mnogim etiopskim monarhom in koptskim menihom, ki še danes živijo na njih. Religiozni kompleksi na otokih /cerkve in samostani/ vsebujejo izredno zanimive in ohranjene freske ter rokopise iz srednjega veka. Freske na stenah cerkva z motivi iz Nove zaveze so poslikane primitivnem slogu vendar v izredno živih in kontrastnih barvnih tonih. /najznamenitejši otočki - Kebran Gabriel - ženskam prepovedan vstop, Narga Selassie, Ura in ostali / Tu živeči menihi radi  pokažejo tudi mnoge svete predmete in križe, ki so se uporabljali pri vsakdanjih religioznih opravilih. Kosilo na poti. Popoldne povratek v hotel, večerja in nočitev.

5.dan: BAHAR DAR – GONDAR (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Tiss Issata - slapov Modrega Nila. Po prihodu do Tiss Issata kratka hoja po stezi, ki nas pripelje naravnost pred slapove. Prehod preko reke po starem portugalskem mostu in postanek na naravni terasi od koder se nudi prekrasen pogled na mogočni spektakel narave pred nami. Voda iz slapov Modrega Nila, ki izvira iz jezera Tana se kasneje v Khartoumu v Sudanu združuje z vodami Belega Nila. Povratek v hotel na kosilo in popoldne transfer na letališče ter polet proti Gondarju. Prihod v Gondar po cca. 30 minutah letenja in transfer do hotela. Namestitev, večerja in nočitev.

6.dan: GONDAR (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku ogled kraljevskega mesta Gondar , ki še zmeraj ohranja tipično italijansko urbanistično zasnovo. Mesto je bilo v 17.st. v času dinastije Fasiladas prestolnica Etiopije. Ogled gradov  dinastije Fasiladas, zgrajenih v tipičnem gondarskem slogu, vendar z opaznim vplivom portugalske arhitekture. Ogled ostalih izredno dobro ohranjenih znamenitosti mesta: turške kopeli, Attadami Cuddus Michaelove cerkve, viteške dvorane, pisarn in ostalega. V drugem delu mesta ogled Fassiladasovega kopališča - prostornega bazena z  centralno večnadstropno zgradbo katero so uporabljali za obrede kronanja monarhov. Nato ogled slikovitega kompleksa Cusquam, na severovshodnem delu mesta. Kompleks vsebuje ostanke cerkve in trinadstropne kraljeve palače. Še ogled bližnje pravokotne palače katere vrata in okna so okrašena v renesančnem slogu z reliefi etiopskih živali. Popoldne ogled cerkve Debre Berhan Sellasie obkrožene z mogočnim obzidjem in stolpi, katere apsida  je poslikana s freskami  iz 11. in 12.st. s prepoznavnimi bibličnimi motivi. Po ogledu cerkve, ogled `živopisnega trga in večerja v hotelu. Nočitev.

7.dan: GONDAR– LALIBELA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Jutranji polet v Lalibelo . Prihod in namestivev v hotelu. Nato sledi dvodnevni ogled Lalibele ali  Črnega Jeruzalema.  Mesto,  je dobilo svoje ime po vladarju slovite dinastije Zagwe. V prehodu iz 12. v 13.stoletje  je bila v mestu zgrajena serija religioznih monumentov in sicer na enak način kot v znani nabatejski prestolnici Petri.  Razlika med Petro in tukajšnjimi cerkvami vklesanimi v živo skalo je v  večjem številu  kvalitetno  izdelanih podrobnosti, fresk  in skulptur.  Cerkve so med seboj povezane s tuneli, prehodi pod zemljo in nad njo in vse do leta 1960 si je le malokateremu pustolovcu uspelo ogledati to zares spektakularno področje.  Celotno področje  na katerem se nahajajo cerkve deli hudournik Jordan. Na  severnem delu  Jordana se nahajajo cerkve: Biet Mariam, Mascal, Danghel , Golgota Cuddus Michael in najekstremnejša med njimi je cerkev Medanie Alem, ki odstopa tako po svoji obsežni zunanjosti kot tudi notranjih dekoracijah in skulpturah. Na drugi strani hudournika se nahajo  Gabrielova, Abba Libanosova, Mercuriuseva, Beta Ghiorghiseva in Amanuelova  cerkev, ki so bile z ostalimi povezane preko galerije. Na tem delu je največja in najbogatejša  cerkev Beta Ghiorghis zgrajena v tlorisni obliki grškega križa. Kosilo. Večerja in nočitev.

8.dan:  LALIBELA (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nadaljevanje ogledov že omenjenega področja in spomenikov, ki jih v prejšnjem dnevu nismo uspeli pogledati. Večerja in nočitev.

9.dan: LALIBELA – AXUM (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in enourni polet do Axuma. Prihod v Axum in namestitev v hotelu. V nadaljevanju ogled Axuma, enega najstarejših mest na tlu današnje Etiopije - nekoč prestolnice   starodavnega  kralja in starodavne kulture iz cca 6.st p.n.  o kateri je zelo malo znanega razen povezave med njimi in bajnim kraljestvom kraljice iz Sabe ter arabskimi plemeni onstran rdečega morja. Mesto se omenja tudi v poročilih, ki so jih v starem  Egiptu, Siriji in ostalih  velikih kulturah zapisovali menihi in pisarji. Kljub temu, da je zgodovina mesta zavita v tančico mistike, pa v njemu najdemo nesporno ene  najstarejših arheoloških ostankov na področju današnje Etiopije. Katedrala Enda Mariam Sion je ena najlepših cerkva v Etiopiji in v sebi nosi pomembne zapuščine antičnih kultur. Po legendi je tukaj zakopana mistična skrinja svete zaveze.  Med mnogimi ljudstvi omenjane skrivnostne zvezde Axuma pa so nič drugega kot skupina od 23 in 33 metrov visokih obeliskov, z isklesanimi  ornamenti  razvrščenimi  v deset nivojev. Slog gradnje  obeliskov je enak slogu Hadramowta,  mestu v južnem Jemnu, ki je ležalo na  mistični poti kadil. Večerja in nočitev.

10.dan: AXUM – ADDIS ABEBA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet v Addis Abebo. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

11.dan: ADDIS ABEBA - ZANZIBAR, (zajtrk, all inclusive)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti Zanzibarju. Prihod na otok začimb in transfer do hotela. Namestitev. Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. All inclusive. Nočitev.

12.dan: ZANZIBAR (all inclusive)
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. All inclusive. Nočitev.

13.dan: ZANZIBAR (all inclusive)
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. All inclusive. Nočitev.

14.dan: ZANZIBAR (all inclusive)
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. All inclusive. Nočitev.

15.dan: ZANZIBAR (all inclusive)
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. All inclusive. Nočitev.

16.dan: ZANZIBAR - LJUBLJANA/BENETKE (all inclusive, obroki na letalu)
Prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti do transferja na letališče in poleta proti Ljubljani/Benetkam.

17.dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja.

CENA:  NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih potnikov.

V ceni je vključeno: letalski prevoz v ekonomskem razredu po programu, transferji, ogledi, vstopnine in vodenje lokalnih angleško govorečih vodičev po programu, namestitev v hotelih po vaši izbiri v dvoposteljnih sobah, obroki po programu, stroški organizacije potovanja.

V ceni ni všteto: letališka taksa v Addis Abebi in Zanzibarju, napitnine, stroški za pridobitev vize, stroški po osebnih naročilih in vse kar ni izrecno navedeno v programu.

Vizumi: Vizum je potreben in se pridobi po prihodu v Addis Abebo. Potrebujete veljaven potni list, 1 sliko, prazno stran v potnem listu in 20 USD.

Za vstop na Zanzibar potrebujete vizum. Potni list vam mora veljati vsaj še 6 mesecev. Vizum pridobite po prihodu na letališče in stane 50 USD.
 

Cepljenje:  proti Rumeni mrzlici