EOLSKI OTOKI - BISERI TIRENSKEGA MORJA + SICILIJA

Pošljite povpraševanje
 • View Large
  EOLSKI OTOKI - BISERI TIRENSKEGA MORJA + SICILIJA
 • View Large
  EOLSKI OTOKI - BISERI TIRENSKEGA MORJA + SICILIJA
 • View Large
  EOLSKI OTOKI - BISERI TIRENSKEGA MORJA + SICILIJA
 • View Large
  EOLSKI OTOKI - BISERI TIRENSKEGA MORJA + SICILIJA
 • View Large
  EOLSKI OTOKI - BISERI TIRENSKEGA MORJA + SICILIJA
 • View Large
  EOLSKI OTOKI - BISERI TIRENSKEGA MORJA + SICILIJA
 • View Large
  EOLSKI OTOKI - BISERI TIRENSKEGA MORJA + SICILIJA
 • View Large
  EOLSKI OTOKI - BISERI TIRENSKEGA MORJA + SICILIJA

Program

Odkrijte čarobnosti Sicilije in Eolskih otokov na nepozabnem 8-dnevnem potovanju! Uživajte v soncu, okusite odlično sicilijansko kulinariko in doživite edinstveno mešanico zgodovine, kulture ter kristalno čistih voda. Rezervirajte zdaj in ustvarite spomine za vse življenje

1. DAN : TRST  – CATANIA 
Pripravite se na nepozabno sicilijansko avanturo, ki se začne z vznemirljivim večernim poletom iz Trsta v Catanio. Ko pristanete, vas bo na letališču že čakal avtomobil, s katerim boste raziskovali ta čudovit otok. Prevzem avta na letališču in odhod proti hotelu. Namestitev, prost večer. Nočitev.

2. DAN : CATANIA 
Dan začnete z zajtrkom v hotelu.
Čarobna Catania: Začnite svojo pustolovščino s sprehodom po očarljivem centru Catanie. Prvi postanek naj bo veličastna Piazza Duomo, kjer boste začutili utrip mesta. Nadaljujte do Palače Biscari, imenovane po princesi Biscari, kjer se boste potopili v zgodovinske zgodbe in občudovali razkošno arhitekturo.

Angelske stopnice in lokalne tržnice: Sprehod se nadaljuje do cerkve San Benedetto, znane po svojih veličastnih angelskih stopnicah, ki vas bodo popeljale v drugačen čas. Za pravo lokalno doživetje ne smete izpustiti obiska tržnice Catania's La Pescheria, kjer lahko občutite živahno vzdušje, preizkusite sveže morske sadeže in se prepustite sicilijanskim okusom. Prosto popoldne. Nočitev

3. DAN: CATANIA - IZLET NA ETNO -  TAORMINA 
Začnite dan z zajtrkom v hotelu in se pripravite na avanturo na enega najbolj impresivnih naravnih pojavov v Evropi – vulkan Etna. Po zajtrku se odpravite proti mogočni Etni. Z avtomobilom se lahko zapeljete do določenega nivoja, kjer vas čaka spektakularen razgled. Če bo možno, vas bo žičnica popeljala še višje, vse do impresivnih 3.340 metrov nadmorske višine, kjer boste lahko občudovali najvišji delujoči vulkan v Evropi.  Predlagamo, da se z avtomobilom zapeljete okoli Etne po slikoviti krožni poti. Spoznajte razgibano pokrajino, ki jo je oblikovala lava, in uživajte v čudovitih panoramskih razgledih. Po izletu se vrnite v čudovito Taormino. Preostanek dneva je prost, da se sprostite, raziskujete mestne uličice ali se prepustite prijetnemu vzdušju lokalnih kavarn. 

Popoldne v slikoviti Taormini: Popoldne se odpravite v očarljivo mestec Taormina, ki se dviga nad morjem ob gori Tauro. Od tam se odpira osupljiv razgled na Etno, mestce pa slovi kot izjemno slikovit letoviški kraj. Ogledate si lahko grško-rimsko gledališče, eno najlepših znamenitosti otoka, ki ga boste zagotovo našli na marsikateri razglednici Sicilije. Nadaljujte do palače Corvai, osrednje razgledne ploščadi in stolnice sv. Nikolaja, kjer boste občudovali zanimiv vodnjak s figuro kentavra, ki krasi tudi mestni grb. Dan zaključite z nočitvijo v Taormini, kjer se boste spočili in pripravili na nove sicilijanske dogodivščine. 

4. Dan: TAORMINA - LIPARI (Vstop na Eolske otoke)
Zdaj je čas, da zapustite obalo Sicilije in se podate na čarobne Eolske otoke! Zjutraj se boste odpeljali proti pristanišču Milazzo, ki slovi kot glavno izhodišče za trajekte na Eolske otoke. Pot do Milazza bo vaša priložnost za uživanje v slikovitih pokrajinah in razgledih na tirensko morje. Ob prihodu v Milazzo vas bo tam že čakal trajekt, ki vas bo popeljal na prvi otok vaše Eolske pustolovščine - Lipari. Po prijetni vožnji čez morje boste pristali v pristanišču Liparija, kjer vas bo pričakal vaš udoben hotel. Sledil bo čas za sprostitev in prvi sprehod po čudovitem mestnem jedru Liparija. Središče mesta vas bo navdušilo z ozkimi ulicami, slikovitimi trgi in tradicionalnimi sicilijanskimi restavracijami. Za kosilo si lahko privoščite lokalne specialitete ob obali, kjer boste lahko uživali v svežem ribjem ulovu ali drugih morskih dobrotah. Po kosilu se vrnite v hotel, kjer se lahko osvežite in pripravite na nadaljnje raziskovanje otoka. Večer lahko preživite v prijetni atmosferi Liparija, kjer se boste potopili v lokalno življenje in uživali v pristni sicilijanski izkušnji. Po dolgem dnevu raziskovanja se boste vrnili v hotel, kjer boste preživeli noč, pripravljeni na nova odkritja v prihodnjih dneh.

5. Dan: LIPARI
Današnji dan bo namenjen raziskovanju bogate zgodovine in naravnih lepot otoka Lipari. Po zajtrku se boste odpravili na odkrivanje arheološkega in kulturnega bogastva otoka. Prva postaja bo obisk arheološkega muzeja Lipari, kjer boste spoznali fascinantno zgodovino otoka, ki sega vse do prazgodovine. Muzej hrani številne artefakte, kot so antična keramika, kipi, nakit in drugi predmeti, ki pričajo o bogati dediščini Liparija. Nadaljevali boste do grada Lipari, ki stoji na hribu nad mestom. Ta točka ponuja čudovit razgled na okoliške otoke in tirensko morje. Grad je bil nekoč pomembna obrambna točka proti napadom piratov in je danes eden izmed simbolov Liparija. Popoldne si boste lahko privoščili sprostitev na eni izmed čudovitih plaž, ki jih ponuja otok. Plaže na Lipariju so znane po svoji kristalno čisti vodi in peščenem morskem dnu, ki vabijo k sproščanju in kopanju. Lahko se odločite tudi za izlet z ladjico po obalnih vodah, kjer boste odkrivali skrite zalivčke, skale in naravne lepote, ki jih ponuja obala Liparija. Med vožnjo boste lahko občudovali barvito podvodno življenje in morda celo plavalili v osvežujočih vodah tirenskega morja. Večer lahko preživite ob sončnem zahodu na plaži ali v eni izmed lokalnih restavracij, kjer boste lahko poskusili tradicionalne sicilijanske jedi, pripravljene iz svežih lokalnih sestavin. Po dolgem dnevu raziskovanja zgodovine in narave se boste vrnili v svoj hotel na Lipariju, kjer boste lahko uživali v zasluženem počitku, pripravljeni na nova doživetja v prihodnjih dneh.

6. Dan: LIPARI - STROMBOLI - LIPARI
Peti dan vašega potovanja se boste odpravili na nepozabno pustolovščino na otoček Stromboli, znan po svojem aktivnem vulkanu in čarobni pokrajini.Zjutraj se boste vkrcali na trajekt za približno uro in pol dolgo plovbo do otoka Stromboli. Ob prihodu vas bo očarala dramatična pokrajina otoka, ki se dviga iz tirenskega morja. Stromboli je znan po svojem aktivnem vulkanu, ki redno izbruha lavo in pepel ter ponuja edinstveno priložnost za raziskovanje njegovega edinstvenega okolja.
Popoldne si lahko privoščite sprostitev na eni izmed čudovitih plaž otoka, kjer boste lahko plavali v kristalno čisti vodi ali preprosto uživali ob soncu. Lahko pa se odločite za raziskovanje slikovitih vasic otoka Stromboli, kot je glavno naselje Stromboli. Sprehodite se po ozkih ulicah, kjer boste občudovali tradicionalne hiše in lokalno arhitekturo ter se poglobili v lokalno življenje in kulturo prebivalcev otoka.
Zvečer se boste vrnili na Lipari z trajektom, kjer boste nadaljevali svoje udobno bivanje v hotelu. Po dogodivščinah dneva se boste lahko sprostili v prijetni atmosferi hotela na Lipariju, kjer boste lahko zaspali in si odpočili za nove avanture, ki vas čakajo v naslednjih dneh.

7. Dan: LIPARI - VULCANO - LIPARI
Po tipičnem sicilijanskem zajtrku se boste zgodaj zjutraj odpravili na pustolovščino na vulkanski otok Vulcano. Vkrcali se boste na trajekt in se odpeljali na kratko plovbo do otoka, ki je znan po svojem edinstvenem vulkanskem okolju.
Ob prihodu na otok boste najprej občudovali njegovo impozantno pokrajino, ki jo zaznamuje aktivnost vulkana. Prva postaja bo vzpon na vrh kraterja Gran Cratere, kjer boste imeli priložnost doživeti osupljive razglede na celoten Eolski arhipelag. Pot vas bo vodila skozi peščene poti in ognjeniško pokrajino, kjer boste lahko občudovali naravno lepoto otoka in se naužili svežega zraka.
Po razburljivem vzponu boste imeli priložnost za sprostitev v termalnih blatnih kopelih, za katere je otok Vulcano znan po vsem svetu. Termalne kopeli nudijo naravne blagodejne učinke za telo in duha, saj blato pomaga pri zdravljenju kože in izboljšanju krvnega obtoka.
Popoldne se boste vrnili nazaj na Lipari z trajektom, kjer boste imeli priložnost, da se sprostite in si privoščite večerjo v eni izmed lokalnih restavracij ob obali. Zvečer se boste lahko sprostili v udobnosti vašega hotela na Lipariju, kjer boste lahko zaspali in sanjarili o današnjem edinstvenem doživetju na otoku Vulcano.

8. Dan: LIPARI - CATANIA - TRST

Vaš zadnji dan na Siciliji je namenjen vrnitvi v Catanio, kjer boste imeli še nekaj časa za zadnje nakupe spominkov ali za obisk kakšnega muzeja, ki ste ga morda spregledali. Po kosilu se boste odpravili na letališče, od koder boste poleteli nazaj domov, polni nepozabnih spominov na čarobno potovanje po Siciliji in Eolskih otokih.

JULIJ TERMINI: 

2. 7. – 9. 7. 2024
3. 7. – 10. 7. 2024
4. 7.  – 11. 7. 2024
7. 7. – 14. 7. 2024
14. 7. – 21. 7. 2024
21. 7. – 28. 7. 2024

 

CENA: od 999 EUR na osebo

_____________________________________________________________________

 

AVGUST TERMINI: 

1. 8. – 8. 8. 2024
4. 8. – 11. 8. 2024

11. 8. – 18. 8. 2024
18. 8. – 25. 8. 2024


CENA: od 1.050  EUR na osebo

 

SEPTEMBER TERMINI: 

1. 9. – 8. 9. 2024
4. 9. – 11. 9. 2024
5. 9. – 12. 9. 2024
8. 9. – 15. 9. 2024

11. 9. – 18. 9. 2024
12. 9. – 19. 9. 2024
15. 9. – 22. 9. 2024

18. 8. – 25. 9. 2024
22. 9. 
– 29. 9. 2024


CENA: od 950 EUR na osebo

Cena je izračunana na osnovi 2 prijavljenih potnikov.

Cena vključuje: letalsko karto v ekonomskem razredu + vse takse, namestitev v hotelih *** z zajtrkom, najem avtomobila, prevzem in oddaja avta na letališču v Cataniji, neomejeno število km, kasko zavarovanje, zavarovanje proti kraji (ne zavaruje osebnih stvari v avtu), zavarovanje odškodninske odgovornosti do 1 milijona EUR, 1 voznik, vse takse, organizacijo potovanja, karte za trajekt

Možnost najema plovila za jadranje na Eolske otoke

Cena ne vključuje: stroškov po osebnih naročilih, vstopnine, ves bencin (avto morate vrniti s polnim tankom), cestnine, parkirnine, morebitne prometne prekrške, GPS, morebitno zavarovanje izgube avto ključev in vleke na cesti (cca. 5 EUR na dan-priporočamo), vse kar ni napisano pod cena vključuje.

Za prevzem avta potrebujete ob našem vozniškem dovoljenju še kreditno kartico, ki mora glasiti na prvega voznika. Brez kreditne kartice vam avta ne bodo predali, čeprav je najem plačan.