Program

Program je namenjen tistim, ki si želijo spoznati in uživati  čudoviti svet starega Egipta. V kolikor želite spoznati Egipt in ste ljubitelj zgodovine  je to pravo potovanje za vas.


EGIPT in  KRIŽARJENJE PO NILU,  9 DNI
za dva


1.dan: TRST/LJUBLJANA - KAIRO
Polet proti Kairu. Prihod v Kairo. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja.  Nočitev.

2.dan: KAIRO
Zajtrk. Po zajtrku ogled mesta: Citadele in alabaster mošeje, Koptska četrt in tržnica Khan el Khalili. Kosilo. Nato ogled svetovno znanega Arheološkega muzeja. Večerja. Nočitev.

3.dan: KAIRO – LUXOR – VZHODNI BREG - KARNAK
Transfer na letališče in polet letala proti jugu Egipta ob 05.15 uri. Po prihodu v Luxor ob 06.15 uri transfer do ladje in namestitev na ladji. Po namestitvi ogled mesta. Nato ogled templja v Luxorju in še ogled znamenitega templja v Karnaku. Kosilo. Popoldne ogled zahodnega brega. Večerja. Nočitev.

4.dan: LUXOR – ESNA – EDFU
Zajtrk. Po zajtrku plovba proti Esni. Prihod do zapornice in dvig ladje na višji nivo. Kosilo. Nadaljevanje plovbe proti Edfuju. Prihod v Edfu. Večerja. Nočitev.

5.dan: EDFU – KOMOMBO - ASUAN
Zajtrk. Po zajtrku vožnja v kočiji do templja boga Horusa. Ogled in nekaj časa za nakupe. Povratek do ladje. Nadaljevanje vožnje proti Komombu. Prihod v Komombo. Ogled templja Sobeka in Haroerisa. Povratek na ladjo in večerja. Nočitev.

6.dan: ASUAN
Zajtrk. Ogled Starega in novega Velikega jezu, po želji/doplačilo /ogled templja na jezeru Philae. Nato ogled nedokončanega obeliska,in mesta. Nato vožnja z Feluko po Nilu in ogled Slonovega otoka / Elephantina /- po želji /doplačilo/ še obisk Botaničnega otoka. Večerja. Nočitev.

7.dan: ASUAN – ABU SIMBEL – ASUAN - KAIRO
Zgodnje jutranji transfer na letališče in polet letala proti Abu Simblu ob 06.15 uri. Prihod v Abu Simbel 07.30 uri in vožnja z avtobusom do templja v skali, ki so ga zaradi zajezitve Nila v celoti razrezali in prenesli / vzdignili za cca 50 m nad novo gladino vode. Ogled templja Ramzesa in templja kraljice Nefretari. Nato vožnja na letališče in polet nazaj v Asuan ob 10.30 uri.. Prihod v Asuan ob 11.45 uri in polet letala proti Cairu ob 14.30 uri.. Prihod v Cairo ob 16.00 uri in transfer do hotela. Večerja. Nočitev.

8.dan: KAIRO – MEMFIS – SAKARA – GIZA – KAIRO
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet in ogled Memfisa ter kompleksa grobnic v Sakari: Džoserjeve piramide, Mastabe princese Idut, svetišča  svetih bikov – Serapeuma. Popoldne ogled piramid v Gizi: Keopsove, Kefrenove in Mikerinove. Povratek v Kairo. Večerja. Nočitev.

 9.dan: KAIRO – TRST/LJUBLJANA
Zajtrk. Prosto do transferja na letališče in poleta proti Ljubljani/Trstu. Prihod v Ljubljano/Trst. Konec potovanja.

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone in cene letalske vozovnice ter števila prijavljenih potnikov in je veliko nižja od skupinskega potovanja.


Aranžma vključuje:
- letalsko karto Ljubljana/Trst - Kairo - Ljubljana/Trst
- vse takse
- Hoteli in ladja 5*
- Hrana po programu
- Vstopnine po programu
- Viza
- Napitnine
- Notranji poleti po egiptu
- Vsi transferji in prevozi s privatnim avtomobilom ali kombijem
- Angleško govoreči vodiči


CENA NE VKLJUČUJE:
- stroške po osebnih naročilih,
- vse kar ni omenjeno pod cena vključuje

CEPLJENJA: Niso potrebna.

VIZUM: Za vstop v Egipt potrebujete vizum, ki ga dobite na meji. Potrebujete vsaj 6 mesecev veljaven potni list po odhodu iz Egipta in prazno stran v potnem listu.