DIVJINA BORNEA

Pošljite povpraševanje

Program

Malezijski Borneo, osupljiv otok, obdan z bujno naravo in bogatimi kulturnimi izročili plemen, predstavlja pravo popotniško avanturo, ki presega meje običajnih doživetij. Z zavedanjem edinstvenosti tega koščka sveta smo za vas pripravili izjemno 11-dnevno potovanje, ki vam bo omogočilo, da spoznate čudovite pokrajine, nenavadne živalske vrste ter bogato in pestro kulturo Malezijskega Bornea.

Dolžina potovanja: 11 DNI / ali po želji podaljšanje na otoku Redan ali Lankayan

Odhod: vsak dan

1. DAN: LJUBLJANAKUALA LUMPUR

Polet proti Kuala Lumpurju z enim postankom. 

2. DAN: KUALA LUMPUR–KUCHING

Nadaljevanje poleta proti Kuala Lumpurju. Prihod v Kuala Lumpur in nadaljevanje poleta proti Kuchingu. Prihod v Kuching in transfer do hotela. Namestitev in nočitev 

3. DAN: KUCHING–BANTANG AI (zajtrk, kosilo, večerja)  

Po zajtrku v hotelu odhod proti območju Batang Ai v zvezni državi Sarawak, ki slovi po svoji spektakularni lepoti in neokrnjenosti narave. Pot vas popelje mimo slikovite pokrajine, ki je posejana s čudovitimi vasicami, riževimi polji in plantažami popra. Kratek postanek v mestecu Serian znanemu po izjemni kvaliteti sadeža Durian. Drugi postanek na poti do hotela bo v mestecu Lachau za kosilo.  Prihod na jezero Batang Ai Hydro. Nadaljevanje poti s čolnom čez jezero v reko Engkari, eno od mnogih pritokov jezera. Med samim potovanje boste imeli čas za občudovanje okolice. Po prijavi v hotel sledi počitek in možnost kratkih sprehodov po naravi. Večerja in nočitev.

4. DAN: BANTANG AI (zajtrk, kosilo, večerja) 

Po zajtrku v hotelu sledi enourna vožnja po reki s čolni. Po prihodu na cilj spoznavanje tradicionalnih hiš na stebrih, imenovanih "longhouse, kjer pod eno streho sredi džungle živi 18 družin plemena Iban, ki so do druge svetovne vojne bili znani kot lovci na glave, neustrašni pirati in vojščaki. Srečanje z domačini in opazovanje njihovih vsakdanjih običajev in drugih veščin, ki jih opravljajo na skupni verandi. Ogled kulturne predstave, ki jo bodo prebivalci pripravili samo za vas. Po ogledu desetminutna hoja do tropskega slapu v džungli in možnost kopanja. Nato kosilo in po kosilu krajši počitek pred vrnitvijo v hotel. Večerja in nočitev. 

Opomba: slap je odvisen od nivoja vode, zato je med suho sezono možnost opazovanja slapu na tem območju redka.  Popoldanske dejavnosti, kot sta tolčenje riža in odstranjevanje popra, so sezonske.

5. DAN: BANTANG AIKUCHING  (zajtrk, kosilo)

Zgodnji zajtrk v hotelu. Po zajtrku vožnja proti Kuchingu. Kosilo na poti. Po prihodu v Kuching ogled mesta. Sprehod po labirintu ulic v kitajski četrti, obisk trga Merdeka, mestnega stolpa, malajske vasi s svojo barvito mošejo in zgodovinskim sodiščem. Še obisk državnega muzeja kjer boste lahko spoznali naravno pestrost pokrajine Sarawak in raznolikost etničnih skupin, ki naseljujejo to področje. Namestitev v hotelu in nočitev.

6. DAN: KUCHING–KOTA KINABALU–SANDAKAN–SUKAU (obroki na letalu, večerja) 

Odhod zgodaj zjutraj iz hotela in transfer na letališče ter polet proti Kota Kinabaluju. Prihod v Kota Kinabalu in nadaljevanje poleta proti Sandakanu. Po prihodu v Sandakan sledi transfer do področja Sukau in vožnja s čolnom po reki do lodga Sukau Rainforest Lodge - majhne hišice sredi džungle. Namestitev in kosilo. Krajši počitek. Popoldne dve urna vožnja s čolnom in ogled življenja opic, ptic in ostalih rečnih živali v njihovem naravnem okolju ki se pred sončnim zahodom na bregovih reke Kinabatangan pripravljajo na noč. Večerja in nočitev.

7. DAN: SUKAU RIVER LODGE (zajtrk, kosilo, večerja) 

Kričeči giboni in znameniti dvokljunski Hornbilli vam bodo pripravili jutranjo budnico. Ob zgodnji jutranji uri se pripravite na “safari” po jezeru Oxbow v katerem živijo slanovodni  krokodili, ki so največji na planetu in doživijo starost 70 let. Nekateri primerki merijo več kot 6 metrov v dolžino. Na bregovih boste lahko videli tudi pitone in druge divje živali. Jutranji sprehod po džungli je namenjen spoznavanju divjine Bornea. Vrnitev v lodge. Zajtrk in počitek. Kosilo. Popoldne fakultativni obisk vasi Sukau na bregovih reke Kinabatangan, katere prebivalci se preživljajo z ribištvom in delom na plantažah banan in palm. Pozno popoldne križarjenje po reki in spoznavanje življenja dolgonosih opic znanih po svojem nenavadnem izgledu in značilnosti da po vodi brodijo enako kot človek, po dveh nogah. Ostale opice brodijo po štirih nogah. Večerja. Po večerji fakultativni nočni sprehod po džungli in spoznavanje z divjimi živalmi, ki so aktivne ponoči. Nočitev.

8. DAN: SUKAU RIVER LODGE  (zajtrk, kosilo, večerja) 

Po zajtrku sledi jutranji izlet po reki Menanggol in iskanju divjih živali. Popoldne nadaljujete z dodatnim izletom po reki v katerem boste opazovali živali v pripravi na noč. Vrnitev v lodge, večerja ter nočitev.

9. DAN: SUKAU–SEPILOK–SANDAKAN–KUALA LUMPUR (zajtrk, kosilo na poti, obrok na letalu)

Po zajtrku sledi transfer nazaj proti Sandakanu, Na poti se ustavite v Sepiloku enemu od dveh nacionalnih parkov na svetu, ki so namenjeni rehabilitaciji orangutanov oziroma njihovi vrnitvi življenju v naravi. Sprehod skozi džunglo in ogled hranjenja orangutanov v naravi. V Sepiloku se boste z orangutani lahko srečali med hojo skozi džunglo. Po sprehodu ogled krajšega filma o življenju “oranžnega človeka”.  Sledi obisk Bornejskega centra za varovanje malajskega sončnega medveda, kjer boste izvedeli več o ohranjanju najmanjšega medveda na svetu.

Nadaljevanje poti proti letališču. Polet iz letališča proti Kuala Lumpurju. Prihod v največje mesto Malezije Kuala Lumpur. Transfer do hotela. Namestitev. Zvečer priporočamo obisk kitajske četrti v kateri je nočna tržnica in številne dobre restavracije. Nočitev.

10. DAN: KUALA LUMPUR (zajtrk) 

Zajtrk v hotelu in nato ogled Kuala Lumpurja. Obisk centra mesta in trga Merdeka kjer so razglasili neodvisnost Malezije.  Ogled nacionalne mošeje, zgodovinske železniške postaje in sodišča. Sprehod skozi barvito kitajsko četrt in po želji obisk znamenitih stolpnic dvojčkov Petronas Towers ter nakupovalnega kompleksa KLCC Popoldne prevoz na letališče.

11. DAN: KUALA LUMPUR - LJUBLJANA (obroki na letalu) 

Polet proti Ljubljani in vmesni postanki na letališčih.

 

CENA : od 2.850,00 EUR

CENA JE IZRAČUNANA V PRIMERU NAJMANJ DVEH PRIJAVLJENIH POTNIKOV

CENA VKLJUČUJE: vse kar je navedeno v programu.

CENA NE VKLJUČUJE: vse kar ni navedeno v programu.

VIZUM: Slovenski državljani za vstop v Malezijo vizuma ne potrebujejo. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj
šest mesecev po koncu potovanja.