ČILE + BOLIVIJA SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

Pridružite se nam na neverjetnem potovanju v Čile in Bolivijo, kjer bomo raziskovali čare Andov, puščavskih čudes in bogate kulturne dediščine teh osupljivih držav. Prvi postanek je Santiago de Chile kjer nas čaka raziskovanje slikovitih mestnih ulic in Plaza de Armas, kjer se prepletata zgodovina in sodobnost. Nato bomo odkrivali San Pedro de Atacama, kjer bomo pod zvezdnatim nebom doživeli čarobno astronomske turo. Sledijo dnevi raziskovanja edinstvenih pokrajin, kot so Dolina Lune, Piedras Rojas, puščavska jezera in narodni rezervati. Potovanje se nadaljuje v Bolivijo, kjer nas čaka Salar de Uyuni, največja solna puščava na svetu, ter raziskovanje Laguna Verde in Laguna Colorada. Naša pustolovščina se zaključi s prečkanjem Andov nazaj v Santiago de Chile. Pridružite se nam in doživite nekaj, česar ne boste nikoli pozabili!

TERMIN: 8. - 21. OKTOBER 2024
VELIKOST SKUPINE: 10

1. dan: Benetke - Santiago de Chile
Prvi dan našega nepozabnega potovanja v Santiago de Chile se bo začel s pričetkom na letališču Marco Polo v Benetkah. Medtem ko bomo čakali na večerni polet, se bomo zavedali, da se odpravljamo v deželo novih priložnosti, eksotičnih okusov in razburljivih dogodivščin. Ob vkrcanju na letalo bomo občutili mešanico vznemirjenja in pričakovanja, ki nas bo spremljala na našem potovanju.

2. dan: Santiago de Chile 
Ko bomo prispeli v Santiago de Chile, se bomo preko organiziranega prevoza odpeljali do našega hotela. Med vožnjo skozi mestne ulice bomo opazovali živahno dogajanje in občudovali slikovite razglede. Občutek, da smo končno prispeli, nas bo napolnil z navdušenjem, saj bomo vedeli, da nas čaka raziskovanje tega fascinantnega mesta. Ko bomo prispeli v hotel, se bomo osvežili in odpravili na prvo raziskovanje mesta. Že prvi koraki po mestnih ulicah nas bodo popeljali v svet barvitih kultur, bogate zgodovine in edinstvenih arhitekturnih čudes. Medtem ko bomo raziskovali zgodovino Santiaga de Chile, nas bo vodič popeljal skozi fascinantne zgodbice, ki so povezane z mestom. Odkrili bomo, da je Plaza de Armas, osrednji trg mesta, več kot le trgovski središče; je tudi kraj, kjer je bila leta 1541 ustanovljena mestna naselbina pod poveljstvom Pedra de Valdivie, španskega osvajalca, ki je igral ključno vlogo pri oblikovanju zgodovine Čila. Pošta, ki jo bomo obiskali, ima tudi svoj delček zgodovine. Postavljena je bila v 18. stoletju in je ena najstarejših še delujočih pošt v Latinski Ameriki. Medtem ko bomo hodili po hodnikih, si bomo lahko predstavljali, kako so pomembne novice in sporočila potovala skozi te zidove skozi stoletja. Nato bomo občudovali mogočno mestno hišo, kjer so se skozi leta odvijali številni ključni dogodki v zgodovini mesta. Vladna palača "La Moneda" je bila priča številnim političnim preobratom in spremembam ter je simbol moči in avtoritete. Naša pot nas bo vodila tudi do Cerro Santa Lucia, kjer se bomo naužili zelene oaze sredi mestnega vrveža. Ta slikovita vzpetina je bila ena prvih naseljenih območij v Santiagu in je bila priča številnim pomembnim dogodkom v zgodovini mesta. Medtem ko bomo raziskovali te znamenitosti, bomo odkrivali zanimive podrobnosti in anekdote iz preteklosti, ki bodo oživele zgodovino mesta pred našimi očmi. Povratek v hotel in nočitev.

3. dan: Santiago de Chile - San Pedro de Atacama (zajtrk)
Dan bomo začeli z zajtrkom v hotelu, kjer se bomo okrepčali pred nadaljevanjem naše dogodivščine. Vzdušje bo polno pričakovanja, saj se bomo zavedali, da nas čaka nepozaben dan poln novih doživetij. Po okusnem zajtrku nas bo čakal prevoz do letališča, kjer bomo vstopili na letalo in poleteli proti San Pedru de Atacami, enemu najbolj osupljivih puščavskih mest na svetu. Ob prihodu v San Pedro de Atacama nas bo pričakal prevoz do našega hotela, kjer se bomo namestili in si privoščili nekaj časa za počitek ali raziskovanje okolice. Zvečer pa nas čaka posebno doživetje - astronomska tura, kjer bomo odkrivali imena in pomen vsakega nebesnega telesa na nebu ter spoznavali verske, kulturne in druge zanimive vidike ljudstva Lican Antai. Opazovanje bomo izvajali s prostim očesom in tudi skozi teleskop, kjer bomo lahko še natančneje raziskali prostor v enem izmed najčistejših pogledov na večerno nebo in ozvezdje. To bo izjemno doživetje, ki bo poglobilo naše razumevanje vesolja in nas popeljalo v svet čudežev nad nami.

4. dan: San Pedro de Atacama (zajtrk)
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na novo raziskovanje tega čudovitega območja. Najprej se bomo podali čez Matancillo, bogato območje flore in favne, kjer bomo odkrivali čudeže narave. Naša pot nas bo pripeljala do Valle del Arcoíris, kraja imenovanega po raznolikosti odtenkov, ki jih lahko vidimo v okoliških gričih: zemeljski, rdečkasti, rjavi, zeleni, beli in rumeni. V kombinaciji z belo soljo in modrim nebom sestavlja edinstveno lokacijo. Nadaljevali bomo proti Dolini Lune: Le nekaj kilometrov od San Pedro de Atacama, med hribi ostrih skal in nenavadnih oblik, se nahaja Dolina Lune, pravi geološki spektakel, ki je del Nacionalnega rezervata Los Flamencos. Med turo bomo uživali v ekstravagantnih oblikah pokrajine, ki bodo ustvarile občutek hoje po površini Lune. Popoldne boste uživali v neprekosljivih razgledih na Ande. Ob sončnem zahodu se bodo na puščavi pojavili zlati in rdeči toni, ki ustvarjajo resnično dih jemajočo panoramo. To je preprosto nepozabna izkušnja za vsakega obiskovalca. Povratek v hotel in nočitev.

5. dan: San Pedro de Atacama (zajtrk, kosilo)
Zajtrk v hotelu in nova raziskovanja osupljive puščavske pokrajine. Naša dogodivščina se bo nadaljevala s celodnevnim izletom v Piedras Rojas. Odkrivali bomo čarobne odtenke puščave, občudovali veličastne Rdeče Skale, odkrivali čudovite lagune Cordillera Chaxa, Miscanti in Miñiques ter raziskovali veličasten Salar de Atacama v Narodnem rezervatu Los Flamencos. Začeli bomo v Piedras Rojas, kjer nas bo očarala impresivna geološka tvorba, ki jo sestavljajo rdečkaste skale, nastale zaradi oksidacije železa. Nato se bomo podali proti Altiplanu, kjer bomo obiskali laguni Miscanti in Miñiques, ki se nahajata na več kot 4.200 metrih nadmorske višine. Obdan s spektakularnimi vulkani, ti dve laguni predstavljata pravo naravno čudo. Na poti nazaj bomo obiskali še Laguno Chaxa, kjer bomo občudovali mogočno lepoto tega območja, ki je dom številnim flamingom in drugim pticam. Ta dan bo ponudil nepozabne poglede in doživetja, ki nas bodo prevzela s svojo edinstvenostjo in lepoto. Povratek v hotel in nočitev.

6. dan: San Pedro de Atacama (Zajtrk, kosilo)
Naslednje jutro nas bo pozdravl sončni vzhod ob vznožju mogočnega vulkana Licancabur. Imeli pod možnost zajtrkovati pod vulkanom v  bližini jezera Atacama, ki se bo zrcalilo v jutranji svetlobi kot neskončen biser narave. Občutili bomo harmonijo med gorami, jezerom in nebom, pri čemer se bomo zavedali, da smo priča edinstvenemu trenutku. Ko se bomo odpravili na pot (ista pot, ki vodi proti Argentini), bomo zapustili za seboj puščavsko pokrajino in se podali v še neodkrite kraje. Med potjo nas bo spremljala raznolika pokrajina ter skrivnostne formacije, ki jih je oblikovala narava skozi tisočletja. Prvi postanek nas bo popeljal v Humedal de la Vega, kjer bomo opazovali raznolikost močvirnate pokrajine, polne življenja in barv. Nadaljevali bomo pot skozi Humedal de Quepiaco in Humedal de Quisquiro, kjer se bomo navdušili nad bogato biotsko raznovrstnostjo tega edinstvenega ekosistema. Nato pa nas čaka prava naravna atrakcija - 'Los Monjes de la Pacana', ogromen krater s premerom 34 km, ki nas bo osupnil s svojo veličastnostjo. Skale, oblikovane v tem kraterju zaradi vulkanskih izbruhov in erozije, bodo pričarale prizore, ki jih bomo nosili v srcih še dolgo po našem odhodu. Popoldne bomo imeli priložnost obiskati topla slana jezera, obkrožena z mogočnimi gorami in vulkani, ter se poglobiti v skrivnosti te čudovite pokrajine. Vsak trenutek bo priložnost za odkrivanje novih presenečenj in doživetje nepozabnih trenutkov v objemu narave. Povratek v hotel in nočitev. 

7. dan: San Pedro de Atacama - Bolivija (Uyuni) (Zajtrk, kosilo, večerja)
Naša dogodivščina se začne zgodaj zjutraj, ko se bomo odpravili iz San Pedro de Atacama z mini avtobusom proti meji s Bolivijo. Med potjo bomo prečkali mejo Čila in Bolivije ter se dvignili na nadmorsko višino 4.400 metrov. Na bolivijski strani meje nas čaka razburljivi prestop s 4x4 terenci. Prvi dan v Boliviji bomo nadaljevali z obiskom bolivijskih planot in raziskovanjem osupljivih krajev, kot so Laguna Verde in Laguna Blanca, ki se nahajata ob vznožju vulkana Licancabur. Pot nas bo vodila skozi Daly puščavo, kjer bomo lahko občudovali surrealno pokrajino, vroče gejzirje Sol de Mañana in fumarole, skozi katere se dviga vulkanska lava. Na koncu dneva bomo obiskali Laguna Colorada, glavno gnezdišče več kot 30.000 flamingov treh vrst. Vse te kraje bomo raziskovali na nadmorski višini približno 4.500 metrov, kjer bomo imeli priložnost opazovati bogato floro in favno, vključno s flamingi, vikunjami in drugimi živalmi. Sledi povratek v hotel in nočitev.

8. dan: Bolivija (Uyuni) (Zajtrk, kosilo, večerja)
Naslednji dan se bomo po zgodnjem zajtrku odpravili na sever, v iskanju Valle de Rocas, ki je znana tudi kot kamnita dolina. Tam bomo občudovali znamenito Piedra del Camello, naravna skulptura, ki je dobila ime zaradi svoje značilne oblike, ki spominja na kamelo. VIdeli bomo tudi Stone Tree, znano tudi kot Svetovni pokal zaradi svoje silhuete, ki spominja na obliko pokala. Po tej fascinantni izkušnji bomo nadaljevali pot proti Laguna Catal in istoimenski soteski.  Med tem obiskom bomo imeli priložnost videti naravne lepote, ki jih ponuja ta edinstvena regija. Po ogledu soteske si bomo privoščili okusno kosilo, ki nas bo okrepčalo za nadaljevanje poti. Popoldne bomo nadaljevali potovanje do slavnega hotelskega naselja iz soli, kjer bomo prenočili. Spali bomo v hotelu, ki je prava posebnost, saj je zgrajen iz soli, kar daje občutek, da smo v pravljični pokrajini. Večer bomo zaključili z večerjo in sproščanjem v edinstvenem solnem hotelu, kjer bomo občudovali zvezdnato nebo in se pripravili na čudeže, ki nas čakajo naslednji dan.

9. dan: Bolivija (Uyuni) (Zajtrk, kosilo, večerja)
Zgodaj zjutraj tretjega dne našega potovanja v Boliviji, se bomo zgodaj zjutraj odpravili na eno najbolj pričakovanih in neverjetnih doživetij našega potovanja: Salar de Uyuni. Salar de Uyuni je največja solna puščava na svetu, ki se razteza na več kot 10.000 kvadratnih kilometrov (npr. večja od države Libanon). Površina je popolnoma bela, sestavljena iz plasti soli, ki dosežejo debelino desetih metrov in vsebujejo približno deset milijard ton tega minerala. Zelo zgodaj bomo prispeli na Incahuasi Island (v kečuanščini "Hiša Inka"), ki se nahaja na višini 3.822 metrov. To je gričevnat teren, poln starodavnih kaktusov, ki lahko dosežejo višino do desetih metrov. Nato bomo šli na solno polje, kjer bomo imeli zajtrk sredi solne puščave na posebej pripravljenem mestu. Obiskali bomo solni hotel in se nato odpravili na Plaza de las Banderas znana tudi kot "Trg zastav", kjer se bomo lahko slikali z zastavo naše države.  Nadaljevali bomo v vas Colchani, nato pa do pokopališča vlakov Uyuni, ki priča o razcvetu soline in danes služi kot fotografska kulisa slavne bolivijske zgodovine. Kosilo bomo imeli v restavraciji, kjer bomo poskusili tipične jedi regije. Naš dan bomo zaključili s potjo v Quetena Chico, kjer bomo preživeli noč v hotelu po še enem nepozabnem dnevu polnem osupljivih doživetij.

10. dan: Bolivija (Uyuni) - San Pedro de Atacama (Zajtrk)
Zadnji dan v Boliviji bomo začeli z zajtrkom v hotelu. Ko se bomo okrepčali se bomo pripravili na pot nazaj proti San Pedro de Atacama. Z terenci 4x4 bomo krenili proti meji, kjer bomo uredili vse potrebne formalnosti za vstop nazaj v Čile. Med potjo bomo imeli še zadnjo priložnost, da se ozremo na osupljive pokrajine bolivijskega altiplana, ki so nas spremljale skozi naše nepozabne dogodivščine. Po prečkanju meje bomo nadaljevali pot in okoli poldneva prispeli v San Pedro de Atacama. Prihod v hotel v San Pedro de Atacama kjer se bomo spočili po dolgi, a neverjetni poti. Popoldan boste imeli prosto za raziskovanje tega čudovitega puščavskega mesta, kjer se prepletajo zgodovina, kultura in naravne lepote. Nočitev.

11. dan: San Pedro de Atacama - Santiago de Chile (Zajtrk)
Naše potovanje na Altiplano se bo začelo zgodaj zjutraj, saj bomo želeli ujeti sončni vzhod na enem najpomembnejših geotermalnih polj na svetu: gejzirjih El Tatio. Tam nas pričakuje več kot 70 fumarol, iz katerih izhajajo parni curki. Najlepši prizor se bo prikazal zgodaj zjutraj, ko se med intenzivno modrim nebom in čistimi pari gejzirjev rojevajo čudovite barve. V tem osupljivem naravnem okolju ob vznožju Andov bomo uživali v okrepčilnem zajtrku, ki nas bo pogrel. Na poti nazaj proti San Pedro de Atacama bomo občudovali lepote pokrajine, njene doline, avtohtono floro in favno, kjer izstopajo karizmatične vikunje. Ustavili se bomo tudi ob manjšem močvirju, kjer prebivajo flamingi, race in druge ptice. Na poti bomo naredili postanek pri Vado del Río Putana, ki se nahaja sredi visokogorske mokrišča, ki velja za majhno avtohtono prerijo s stalno vlago, od koder lahko vidimo vulkana Colorado in Putana ter ptice, kot je Velika Tagua. Po vrnitvi v San Pedro de Atacama bomo imeli čas za kratek počitek, nato pa sledi prevoz do letališča Calama. Sledi polet proti Santiagu de Chile. Ob pristanku bomo z organiziranim transferjem prispeli v hotel. Nočitev.

12. dan: Santiago de Chile (zajtrk)
Začenjamo dan z razburljivo avanturo v edinstvenem predelu blizu mesta Santiago, imenovanem Cajón del Maipo. Ta idilična pokrajina ponuja obilo priložnosti za pustolovščino in občudovanje naravne lepote mogočnih Andov. Pot nas bo vodila iz Santiaga proti San José de Maipo, kjer si lahko privoščimo okusen zajtrk in kavo v tradicionalnem ambientu ter se poglobimo v lokalno zgodovino in kulturo. Po prijetnem odmoru nadaljujemo ob slikoviti reki Maipo proti goram. Pomembna postaja na naši poti je Tunel Tinoco, ki je razglašen za Nacionalni zgodovinski spomenik in znan po lokalnih zanimivih zgodbah. Nadaljujemo do embalse (jezera) in se ustavimo pri kraju Cascaras, naselbini iz 60. let, ki je nekoč služila kot bivališče delavcev, ki so gradili jezero. Pričakal nas bo očarljiv razgled na visoke vrhove gora in enega najlepših ledenikov v regiji.Povratek v hotel in nočitev.

13. dan: Santiago de Chile - Benetke (zajtrk)
Dan začnemo s prijetnim zajtrkom v hotelu, kjer se bomo napolnili z energijo pred zaključkom naše nepozabne pustolovščine. Po zajtrku nas čaka udoben prevoz do letališča, kjer se bomo poslovili od čarobnega potovanja, ki smo ga doživeli in se odpravili na let proti Benetkam. S srcem polnimi doživetij in spominov se bomo ozrli nazaj, zahvalni za vse nepozabne trenutke, ki smo jih delili v prelepi naravi in kulturi.

14. dan: Benetke
Prihod v letališče v Benetke in zaključek potovanja.

 

CENA: od 5.350,00 Eur po osebi

TERMIN: 8. - 21. OKTOBER 2024
VELIKOST SKUPINE: 10

 


Prijave na: info@interconti.si

Cena vključuje: vse letalske vozovnice, vstopnine, izlete, transferje, vodenje, nastanitve v hotelih***/**** z obroki kot napisano v programu in organizacijo, slovenskega in angleško govorečega lokalnega vodiča.

Cena ne vključuje: napitnin in kar ni navedeno pod cena vključuje.

ZAVAROVANJE RIZIKO ODPOVEDI: Cena zavarovanja znaša 5,1% cene potovanja. Zavarovanje velja le v primeru odpovedi zaradi nenadnega poslabšanja zdravstvenega stanja, poškodbe ali smrti v družini. V primeru koriščenja zavarovanja znaša odbitna franšiza zavarovalnice 5%. Vračilo se vrši po splošnih pogojih agencije Interconti d.o.o., ki jih najdete na spletni strani: .http://www.interconti.si/splosni-pogoji.html