ČILE - BOLIVIJA - PERU

Pošljite povpraševanje

Program

1. dan: Evropa - Santiago
Let iz bližnjega letališča do prestolnice Čila.

2. dan: Santiago
Prihod v Santiago, transfer do hotela. Po počitnku, imate čas, da se sami sprehodite po centru mesta in si ogledate znamenitosti.

3. dan: Santiago - San Pedro de Atacama
Po zajtrku transfer do letališča in polet do Calame. Transfer do hotela v San Pedro de Atacama. Popoldne izlet v puščavnato pokrajno z imenom mesečeva dolina.

4. dan; San Pedro de Atacama
Izlet v zgodnjih jutranjih urah. Prvi postanek bo El Tatio, gejzirsko polje, ki se nahaja Andih na nadmorski višini 4200 metrov. Peljali se boste po vijugastih gorskih cestah s prečudovitimi razgledni na vulkane pokritimi s snežno odejo. Nasledna postaje bo majhna vasica z imenom Machuca, kjer boste imeli možnost poiskusiti empanado polnjeno z mesom lame.

5. dan: San Pedro de Atacama - Uyuni
Po zajtrku vožnja proti Boliviji. Na poti se peljete skozi zanimive pokrajne, dokler ne prispete do Uyuni, kjer boste prespali.

6. dan: Uyuni
Po zajtrku se odpravite na celodnevni izlet v solno puščavo, najvećjo solno puščavo na svetu. Puščava je nastala kot posledica preobrazb med več prazgodovinskimi jezeri. Pokriva ga nekaj metrov slane skorje, ki ima izjemno ravnino s povprečnimi nihanji višine znotraj enega metra na celotnem območju solne puščave.

7. dan: Uyuni - La Paz
Zajtrk, nato vožnja proti mestu La Paz. Po prihodu namestitev v hotel.

8. dan: La Paz
Po zajtrku ogled mesta. Mesto leži na 3640 metrov nadmorske višinem, po ogledu prosto.

9. dan: La Paz - Copacabana
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Copacabane, majhem kraju ob jezeru Tititkaka, po nastanitvi izlet okrog jezera in otokov.

10. dan: Copacabana - Cusco
Po zajtrku vožnja ob jezeru proti Peruju. Ob prihodu v Cusco nastanitev.

11. dan: Cusco
Zajtrk. Po zajtrku transfer na železniško postajo in vožnja z vlakom proti izgubljenemu inkovskemu mestu Machu Picchu. Vožnja z vlakom in pogled na reko Urubamba obkroženo s tropskim pragozdom – enkraten razgled, ki ga ne boste nikoli pozabili. Po prihodu v Machu Picchu ogled starega mesta in nato vzpon na Huayna Pichu.

12. dan: Cusco
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v sveto dolino ki vključuje: postanek na živopisni indijanski tržnici Pisac in ogled razvalin mesta. Nato nadaljevanje do doline Urubamba. Kosilo. Po kosilu vožnja do majhnega mesta Ollantaytambo obkroženega z inkovskimi razvalinami.

13. dan: Cusco - Evropa
Zajtrk, transfer do letališča in polet do bližnjega letališča.

TERMIN: 5. - 17. oktober 2020
CENA: 2700 EUR po osebi

Prijave na: interconti@siol.net
 

Cena vključuje:
- letalske vozovnice s 23kg prtljage
- Hotele z zajtrkom
- Transferje
- Vodenje
- Izlete