JUŽNA AFRIKA

Pošljite povpraševanje

Program

Južna Afrika je tako velika in tako raznolika dežela, da jo v enem potovanju težko spoznamo. Zaradi tega smo za vas pripravili 7-dnevno potovanje v Cape Town in njegovo širšo okolico..
Tako boste imeli dovolj časa spoznati presenetljive znamenitosti za katere smo skoraj sigurni, da bodo po vašem okusu. Spoznali boste Cape Town, ki velja za najlepše mesto Južne Afrike, obiskali skrajni jug celine (Rt dobrega upanja). Dobili boste vpogled v zgodovino tega območja se spoznali z nekdanjo politično situacijo in na koncu obiskali znamenito vinorodno pokrajino.

Dolžina potovanja: 7 DNI / ali po želji podaljšanje za cca 60.-Eur na dan

Odhod: vsak petek (16. februar 2024)

1.DAN (katerikoli petek ali petek 16. februar) BENETKECAPE TOWN

Polet ob 6.55 iz Benetk z enim prestopom pri Cape Town-u. Prihod v večernih urah in transfer do hotela. Namestitev in nočitev.

2.DAN (sobota, 17. februar) CAPE TOWN

Po zajtrku v hotelu se odpravite na poldnevni raziskovalni pohod po čudovitem Cape Townu. Najprej boste z vzpenjačo dosegli vrh osupljive gore Table Mountain, ki je dobila ime zaradi svoje ravne, skoraj mizaste oblike. Iz vzpetine, ki se dviga nad mestom, se odpre osupljiv panoramski razgled, ki zajema ne samo Cape Town, temveč tudi Atlantski ocean in okoliške gore. Obisk te naravne lepotice predstavlja nepozabno izkušnjo in je nepogrešljiv del doživetja Cape Towna. Po spustu se boste vrnili v središče mesta, kjer si ogledate kompleks Castle of Good Hope, ki je zgrajen v obliki zvezde in je najstarejši ohranjeni kolonialni kompleks v državi iz časa nizozemske vladavine. Pot vas kasneje popelje v svet barv v znamenito četrt Bo Kaap, kjer se boste navdušili nad pisano arhitekturo. Nato ogled  St. George’s Cathedral, ki je bila priča pomembnim trenutkom v zgodovini mesta. Zaključek dneva z ogledi muzejev v bližini hotela in možnost raziskovanja ob obali Victoria & Alfred Waterfront, kjer lahko izkusite pristno vzdušje ob obali, si privoščite okusno večerjo (ni všteto v ceno) ter se sprehodite po slikovitem pristanišču. Po sproščujočem večeru se boste vrnili v hotel in se pripravili na nočitev.

3.DAN (nedelja, 18. februar) CAPE TOWN–BOULDERS BEACH

Po zajtrku v hotelu se odpravite na nepozaben izlet ob slikoviti atlantski obali, ki vas vodi skozi čudovite predele, kot so Sea Point, Clifton in Camps Bay. Pot vas  popelje do čarobne vasi Hout Bay, z očarljivimi  ulicami, ribiškim pristaniščem,  plažami ter osupljivim  razgledom na obkrožajoče hribe. V Hout Bayu vas čaka posebno doživetje kratka plovba do sosednjega otoka Duiker Island, kjer  boste v naravnem okolju opazovali tisoče divjih tjulnjev. Nadaljujete z enim najlepših obalnih potovanj na svetu, prečkate slikoviti Chapmanov vrh ter prispete do naravnega rezervata Cape of Good Hope (Rt dobrega upanja) in Cape Pointa, kjer se objemata Atlantski in Indijski ocean. V tem čarobnem okolju si boste ogledali zgodovinsko vasico Simon’s Town, ki je znana po viktorijanski arhitekturi z ribiškim pridihom. Na plaži Boulders beach boste opazovali zaščitene afriške pingvine v njihovem naravnem habitatu. Med avanturo bo tudi čas za sproščeno kosilo (ki ni všteto v ceno), nato pa se boste po želji vrnili nazaj v hotel ali pa zaključili dan z večerjo (ki ni všteta v ceno) v centru mesta ali po želji ob obali Victoria & Alfred Waterfront.

4.DAN (ponedeljek, 19. februar) CAPE TOWN–ROBBEN ISLAND

Po zajtrku v hotelu v centru Cape Towna se boste pripravlili na dan raziskovanja. Vaš ogled na Robben Island boste začeli v pristanišču V&A Waterfront. Vkrcali se boste na trajekt, ki vas bo popeljal proti znamenitem otoku. Na otoku vas bo pozdravil  nekdanji zapornik v vlogi vodiča. Zaradi svojih izkušenj zapornika bo ogledu dodal še poseben občutek resničnosti in realen vpogled na nekdanje dogajanja na otoku. Poudaril bo, pomen Robben Islanda v  južnoafriški zgodovini. Predvsem njegov pomen zaradi vloge, ki jo je imel kot politični zapor v času apartheidnega režima. Sprehodili se boste skozi zgodovinske celice, se posvetili arhitekturi zapora in analizirali umetniške izraze zapornikov kot odraz njihovega upanja in vztrajnosti. Na otoku je bil zaprt tudi Nelson Mandela ena ključnih osebnosti v novejši južnoafriški zgodovini, ki je preživel leta zapora na tem otoku in postal simbol boja proti apartheidu. Vrnitev v Cape Town s trajektom.  Po prihodu prosti čas za individualne oglede.

5.DAN (torek, 20. februar) VINSKA POKRAJINA

Po zajtrku v hotelu se boste poslovili od osupljivega Cape Towna ter se podali v središče južnoafriške vinske regije, znane kot Cape Winelands. Ta čarobna dežela, kjer nastajajo nekatera najelitnejša vina na svetu, bo postregla z nepozabnim doživetjem. Prva postaja vašega raziskovanja bo mesto Stellenbosch, ki s svojo bogato zgodovino izstopa kot drugo najstarejše mesto v Južni Afriki. Sprehodili se boste po avenijah, obrobljenih s kanali, med veličastnimi hrasti ter občudovali zgodovinske stavbe, kavarne, butike in umetniške galerije. Leta 1679 je guverner kolonije Cape  Colony, Simon van der Stel, ustvaril to pravljično mesto, ki še danes očara s svojim arhitekturnim slogom, imenovanim Cape Dutch. Deset let pozneje so francoski hugenotski begunci dodali svoj pečat, ko so zasadili vinograde v rodovitnih dolinah okoli Stellenboscha, s tem pa so postavili temelje južnoafriške vinske industrije. Pred nadaljevanjem potovanja boste imeli možnost okušati vrhunska vina tega izjemnega območja. Nato se boste zapeljali čez slikovit prelaz Helshoogte do mesta Franschhoek, ki so ga prav tako zaznamovali francoski hugenoti v 17. stoletju. To očarljivo mesto, skrito v slikoviti dolini, velja za gurmansko prestolnico Južne Afrike. Ohranja francoski hugenotski slog, ki se odraža v njegovi značilni arhitekturi. Sledila bo degustacija vrhunskih vin, nato pa si boste vzeli čas za kosilo, kjer boste uživali v izjemnih kulinaričnih umetnostih kuharskih mojstrov Franschhoeka (kosilo je vključeno v ceno). Nadaljevanje do mesta Paarl, enega najpomembnejših kmetijskih območij te regije. Mesto, ki se razprostira ob vznožju granitnih kupol, nosi svoje ime po teh naravnih tvorbah. Vaš izlet se bo zaključil z zadnjo postajo degustacije vin, nato pa se boste vrnili nazaj v Cape Town. Večerja v udobju hotela ali pa se odpravte s taxijem do območja Victoria & Alfred Waterfront, kjer so na voljo raznovrstne restavracije (večerja ni vključena v ceno).

6.DAN (sreda, 21. februar) CAPE TOWN–BENETKE

Po zajtrku začnete dan z ogledom District Six muzeja. Muzej ponuja ganljiv vpogled v preteklost, ko je bila skupnost prisiljena zapustiti svoje domove zaradi rasne segregacije. Razstave in pričevanja bodo obogatila vaše razumevanje kompleksnih družbenih izzivov, s katerimi se je soočala južnoafriška družba. Po ogledu muzeja  nekaj prostega časa za sprostitev ali nadaljnje raziskovanje mesta. Lahko se odpravite na sprehod po bližnjih mestnih ulicah, obiščete lokalne tržnice ali si privoščite kavo v  kavarni. Popoldne bo tudi časa za zadnje nakupe za vas ali vaše najbližje. Cape Town je znan po svojih trgovinah z unikatnimi izdelki in umetniškimi galerijami, kjer lahko najdemo izvirna darila ali spomine na vaše potovanje. Prosto popoldne izkoristite za uživanje v lokalni atmosferi in iskanje posebnih spominov. Po nakupih se vrnete v hotel, kjer bo  čas za check-out. Nato se odpeljete proti letališču. Med vožnjo se ozrete na nepozabno doživetje v Cape Townu, polno kulture, zgodovine in edinstvenih trenutkov

7.DAN (četrtek, 22. februar) BENETKE

  Prihod na letališče v Benetkah v popoldanskih urah.

 

CENA : 1.690.-EUR

 

CENA JE IZRAČUNANA V PRIMERU NAJMANJ DVEH PRIJAVLJENIH POTNIKOV

CENA VKLJUČUJE: vse kar je navedeno v programu.

CENA NE VKLJUČUJE: vse kar ni navedeno v programu.

- Vstopnina za otok Duiker - 7,00 EUR na osebo

- Vstopnina za naravni rezervat Cape Point - 20,00 EUR na odraslega in 10,00 EUR na otroka

- Vstopnica za žičnico Table Mountain - 21,00 EUR na odraslega

 

VIZUM: Slovenski državljani potrebujejo južnoafriški vizum. Vizum si lahko sami uredite na Veleposlaništvu Republike Južne Afrike na Dunaju. Veleposlaništvo Republike Južne Afrike na Dunaju ne zahteva več osebne prisotnosti ob podaji vloge za vizum. Potni list, vizumsko vlogo in ostalo vizumsko dokumentacijo lahko slovenski državljani pošljejo na veleposlaništvo s kurirsko službo. Vizum vam v primeru, da potujete z našo agencijo uredimo tudi mi proti plačilu kurirskih stroškov. več informacij o pridobitvi vizuma za Republiko Južno Afriko lahko dobite na naslovu http://www.suedafrika-botschaft.at/en/visa-consular/visas.html .