BRAZILIJA - PERU, 17 DNI

Pošljite povpraševanje

Program

BRAZILIJA - PERU, 17 DNI

RIO – IGUASSU – LIMA – NAZCA – AREQUIPA – TITICACA - CUZCO - SVETA DOLINA - MACHU PICHU

ODHOD:VSAK DAN

1. dan: LJUBLJANA/BENETKE - RIO DE JANNEIRO (obroki na letalu)
Polet proti Riu. Obroki na letalu. Prihod v Rio. Transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

2.dan: RIO DE JANNEIRO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku odhod na celodnevni izlet. Vožnja mimo svetovno znanih plaž Copacabana, Ipanema, Leblon in nato okoli lagune Rodrigo de Freitas do Maracane, največjega stadiona na svetu /panoramski ogled/. Nato dih jemajoča vožnja z gondolo na Sladkorni vrh /sugar Loaf 395 metrov nad mestom/. Po ogledu povratek in vožnja mimo rezidenčne četrti Cosme Vellio do železniške postaje v Corcovadu. Vožnja z vlakom skozi deževni gozd do 38 metrov visokega kipa Kristusa odrešenika ki se nahaja 710 metrov nad mestom. Pozno popoldne povratek v hotel. Večerja s plesi sambe. Nočitev.

3.dan: RIO DE JANNEIRO (zajtrk)
Zajtrk. Ves dan prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Nočitev.

4. DAN: RIO DE JANNEIRO – SLAPOVI IGUASSU (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti Iguassuju ob 10.20 uri. Prihod na Iguassu ob 12.35 uri. Po prihodu ogled največjih slapov na svetu iz brazilske strani. Po ogledu transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

5.dan: SLAPOVI IGUASSU – LIMA (zajtrk)
Zajtrk. Dopoldne ogled največjih slapov na svetu slapov še argentinske strani. Nato transfer na letališče in polet proti Limi. Prihod v glavno mesto Peruja. Transfer do hotela. Namestitev. Nočitev.

6.dan: LIMA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne ogled kolonijalne Lime (mestna katedrala, frančiškanski samostan in katakombe) in muzeja Larco Herrera. Sledi še vožnja skozi rezidenčno četrt Lime. Popoldne prosto. Večerja. Nočitev.

7.dan: LIMA – PARACAS – BALLESTAS – NAZCA (zajtrk, večerja)
Zgodnji zajtrk. Transfer na avtobusno postajo in odhod avtobusa ob 03.45 uri proti Paracasu. Vožnja po panameriški cesti proti jugu. Po 232 kilometrih in 4 urah vožnje prihod v Paracas (07.45) in nato vožnja z ladjo do otokov Ballestas. Na vožnji z ladjo boste lahko opazovali znani Candelabro, ki ga smatrajo za začetek črt v Nasci. Otočje Ballestas je nacionalni park, kjer domujejo številne živali, ki jih boste lahko opazovali. Med drugimi boste videli tjulne in morske leve. Nato vrnitev na obalo in popoldne nadaljevanje vožnje do Nazce in prihod v Nazco ob cca. 19.30 uri. Večerja. Nočitev.

8.dan: NAZCA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne polet nad Nazco in svetovno znanimi črtami iz Nazce za katere še danes ne vedo, kdo jih je naredil in zakaj. Kosilo. Nato ogled Cantalloškega akvadukta in ceremonijalnega svetišča Cachuachi, ki je cvetelo v času culture Nazca. Večerja. Nočitev.

9.dan: NAZCA – AREQUIPA (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Dopoldne prosto. Popoldne transfer na avtobusno postajo in vožnja proti Arequipi. Prihod v Arequipo, drugo najpomembnejše mesto v Peruju v večernih urah. Arequipa stoji pod še delujočim vulkanom Misti, ki je pravi spomenik narave. Mesto je znano po lepi arhitekturi in dobri hrani. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

10.dan: AREQUIPA (zajtrk, večerja) 
Zajtrk. Dopoldne ogled Arequipe: mestni predel Carmen Alto od koder je lep pogled na mesto, vulkane in predinkovske terase, ki obdajajo mesto, ogled starih četrti San Lazaro in Yanahuara, središče mesta z mestno katedralo na Plaza de Armas… Popoldne prosto za samostojne sprehode in oglede. Večerja. Nočitev.

11.dan: AREQUIPA – PUNO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Transfer na avtobusno postajo in  nato cca. 4 urna vožnja proti Punu na jezeru Titicaca. Prihod v Puno v popoldanskih urah. Transfer do hotela. Namestitev. Večerja. Nočitev.

12.dan: PUNO – UROS – TAQUILE – PUNO (zajtrk, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet do plavajočih otokov Uros in Taquile, naseljenih s prebivalci znanimi pod imenom Aymaras, ki še živijo v hišah iz trstičja (box lunch). Po ogledu povratek v Puno. Večerja. Nočitev.

13.dan: PUNO – CUZCO (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku vožnja proti Cuscu. Vožnja z avtobusom traja cca 8 ur /po novi cesti / preko Anti plana z vmesnimi postanki in ogledi skupnosti (vstopnine na teh postankih niso vključene v ceno), ki živijo ob cesti. Kosilo v restavraciji. Prihod v Cuzco in namestitev v hotelu. Večerja v hotelu. Nočitev.

14.dan: CUZCO – MACHU PICCHU – CUZCO (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Po zajtrku transer na železniško postajo v Poroyu in vožnja z vlakom proti izgubljenemu inkovskemu mestu Machu Picchu. Vožnja z vlakom in pogled na reko Urubamba obkroženo s tropskim pragozdom – enkraten razgled, ki ga ne boste nikoli pozabili. Po prihodu v Machu Picchu ogled mesta. Kosilo v restavraciji. Po kosilu vrnitev v Cusco. Večerja. Nočitev.

15.dan: CUZCO – SVETA DOLINA – CUZCO (zajtrk, kosilo, večerja)
Zajtrk. Nato vožnja v sveto dolino in ogled mesta tržnice v mestu Pisac. Tržnica je poznana po svojih tradicionalnih izdelkih. Po ogledu tržnice še ogled arheoloških ostankov v bližni mesta. Nato vrnitev v Cuzco in popoldne ogled mesta: trdnajava Puca Pucara, vrelec večne mladosti, Plaza de Armas, Katedrala, tempelj Koricancha, La Piedra De Los Angulos in nato starih mestnih ulic ter inkovske arheološke lokacije: Sacsayhuaman,Puca Pucara in Tambomachay v oklici mesta. Večerja. Nočitev.

16.dan: CUZCO – LIMA – LJUBLJANA/BENETKE (zajtrk, obroki na letalu)
Zajtrk. Transfer na letališče in polet proti Limi. Prihod v Limo in nadaljevanje poleta proti Ljubljani/Benetkam.

17.dan: LJUBLJANA/BENETKE
Prihod v Ljubljano/Benetke. Konec potovanja

CENA: NA VPRAŠANJE

Cena je odvisna od sezone potovanja, cen letalskih kart in števila prijavljenih potnikov.

V ceni je všteto: letalska karta v ekonomskem razredu Ljubljana/Benetke – Rio - Iguacu – Lima/Cuzco - Lima – Ljubljana/Benetke, letališke takse v Evropi in v Braziliji, prelet Nazce, namestitev v dvoposteljnih sobah na osnovi zajtrka v hotelih po vaših izbiri, kosila in večerje v hotelih ali lokalnih restavracijah po programi, vsi transferji, ogledi, vstopnine po programu, angleško govoreči vodiči, organizacija potovanja.

V ceni ni všteto: fakultativni ogledi, stroški po osebnih naročilih, napitnine, vsi obroki, ki niso navedeni, letališke takse v Peruju, vse kar ni navedeno pod ceno je všteto.

Cepljenja: Niso potrebna.
                  
Vizumi: Za vstop v Brazilijo in Peru vizum ni potreben.

Ob prijavi plačate zgoraj omenjeno varščino,  Plačilo varščine  zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona  si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja / če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja /. Splošni pogoji in navodila  turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.