BRAZILIJA SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

Pridružite se nam na sanjskem potovanju po Braziliji! Naša 12-dnevna avantura je popolna mešanica čudovitih naravnih čudes, bogate zgodovine in živahnega mestnega utripa. Začnemo v osupljivem Riu de Janeiru, kjer boste uživali v obisku slavne plaže Copacabana, občudovali kip Kristusa na gori Corcovado in se povzpeli na vrh Sugar Loafa, da se prepustite čudovitim razgledom. Naslednja postaja je slikoviti Salvador, mesto s kulturno dediščino, ki vas bo očaralo s svojimi barvitimi ulicami in arhitekturo. Potem pa se podamo v osrčje amazonskega deževnega gozda v Manausu, kjer boste doživeli edinstveno srečanje z lokalnimi prebivalci in naravo. V živahnem Sao Paulu vas čaka raziskovanje mestnega vrveža, preden se odpravimo proti spektakularnim slapovom Iguazu, kjer boste občudovali mogočnost narave. Pridružite se nam na tem neverjetnem potovanju, polnem nepozabnih doživetij in spominov!

10 PROSTIH MEST

TERMIN: 10. - 22. januar 2025

1. dan: Benetke - Rio de Janeiro
Zbor in polet iz Benetk proti sončnemu Rio de Janeiru. Pomislite na to: valovi, ki so prvič pozdravili portugalske raziskovalce leta 1502, so bili delček ustvarjanja zgodovine, ki se je sčasoma razvila v eno najživahnejših mest na svetu - Rio de Janeiro. Vstopimo v časovni stroj in se odpravimo nazaj v 16. stoletje, ko je bilo Rio zgolj majhno pristaniško mesto, kjer so se ljudje ukvarjali s trgovino, ribolovom in lovljenjem sončnih žarkov na čudovitih plažah. Če pogledamo 18. stoletje, ko je Rio postal glavno središče kolonialne moči Portugalskega imperija. Mesto je zablestelo kot dragulj, ki je privabljal različne kulture in bogastvo z vseh koncev sveta. V 19. stoletju je bil Rio de Janeiro označen za prestolnico Portugalskega kraljevstva. Kdo bi si mislil, da bo kraljevska družina na begu pred Napoleonovo vojsko prinesla mesto v središče svetovnih dogodkov? In ne pozabimo na 20. stoletje, obdobje, ko je Rio de Janeiro zaslovel po svojih legendarnih karnevalih, neizmernih plažah in ikoničnih znamenitostih, kot je Kristusov kip na hribu Corcovado. Po pristanku nas bo pričakal transfer in nas odpeljal do samega jedra Ria de Janeira. Ko bomo stopili iz vozila, bomo začutili utrip mesta, ki bije v ritmu sambe. Barvite ulice, sijaj plaž, in vonji eksotične kuhinje nas bodo popeljali v svet razburljivih doživetij. Naše potovanje se bo šele začelo, zato se prepustite čarom Ria de Janeira in doživite vse, kar to čudovito mesto ponuja! Namestitev v hotelu in nočitev.

2. dan: Rio de Janeiro
V sončnem objemu mesta začnemo dan z zajtrkom v hotelu. Naš prvi postanek je hrib Corcovado, dom znamenitega kipa Kristusa Odrešenika, ki s svojimi odprtimi rokami čuva mesto pod seboj. Povzpeli se bomo po strminah hriba, vsak korak bliže nebeškemu razgledu, ki se razkrije na vrhu. Pod nami se bo razprostrl Rio de Janeiro v svoji vsej veličastnosti, kot živahno platno barv in kontrastov. Ko se spustimo s svetega hriba, nas bo čakal pesek in valovi Copacabane, ikonične plaže, ki je srce mesta. Tu se prepustimo ritmu oceana, se potopimo v osvežujoče valove ali pa se ležerno sprehodimo ob obali. Po osvežujočem dopoldnevu se odpravimo proti hribu Sugarloaf, kjer se povzpnemo nad mesto s pomočjo gondole. Na vrhu, obdanim z obzidjem granitnih sten, se nam bo odprl razgled na mesto. Z zalivom Guanabara v daljavi in mogočnimi hribi v ozadju, se prepustimo čarobnosti tega edinstvenega kraja. Ko se bo približeval večer, se bomo spustili v srce starega mesta Rio de Janeira. Sprehajali se bomo po ulicah in občudovali zgodovinske znamenitosti, ki pričajo o bogati preteklosti mesta. Vsak kamen, vsaka fasada je priča zgodbi, ki seže globoko v korenine tega čarobnega kraja. Dan bomo zaključili s slastno večerjo (ni vključeno v ceno), kjer se bomo pustli zapeljati okusom in vonjem brazilske kuhinje. Ob večerni uri se bomo odpravili proti hotelu, zavedajoč se, da smo se le dotaknili površine tega neustavljivega mesta. Nočitev.

3. dan: Rio de Janeiro - Salvador
Zgodaj zjutraj se bomo odpravili s transferjem na letališče, kjer nas čaka nepozabno potovanje v drugo brazilsko biserno mesto - Salvador.  Po pristanku v Salvadorju nas bo pričakal transfer, ki nas bo popeljal do našega hotela. Mesto je bilo ustanovljeno leta 1549 s strani portugalskih kolonialistov in je bilo prvo glavno mesto Brazilije. Zaradi svoje strateške lege ob obali Atlantskega oceana je hitro postalo pomembno središče trgovine in kulturne izmenjave med Evropo, Afriko in Ameriko. V 16. in 17. stoletju je Salvador doživljal svoj zlati čas, z obdobjem slave kot eno izmed najpomembnejših kolonialnih pristanišč na svetu. Prinesel je bogastvo in razcvet mestu, ki se je razvilo v eno največjih mest v novem svetu. Vendar pa je bila zgodovina Salvadorja tudi zaznamovana s temačnimi dogodki, kot je bil trgovina s sužnji. Mesto je bilo pomembno vozlišče za trgovino s sužnji med Evropo, Afriko in Ameriko, kar je pustilo globok pečat na družbo in kulturo mesta.Po namestitvi bomo imeli nekaj prostega časa za osvežitev in počitek po dolgi poti. Čakal nas bo ogled Pelourinho četrti, ki predstavlja srce zgodovinskega jedra Salvadora in je na seznamu UNESCO-ve svetovne dediščine. Ozke tlakovane ulice, obdane z barvitimi kolonialnimi stavbami in živahnimi trgi s prijaznimi pozdravi lokalnih prebivalcev nas popeljejo v pravi tradiconalmi brazilski svet. Kasneje se bomo odpravili do hotela, kjer bomo zaključili naš dan. Nočitev.

4. dan: Salvador
Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili na natančnejši ogled Salvadorja, kjer se bomo posvetili odkrivanju skritih draguljev tega čudovitega mesta. Naš prvi postanek je obisk čudovite cerkve sv. Frančiška, ki nas bo očarala s svojo lepoto in bogato zgodovino. Stopili bomo skozi vrata te svete zgradbe, ki priča o stoletjih vere in umetnosti. Po obisku cerkve sv. Frančiška je naš naslednji postanek priljubljena tržnica Mercado Modelo, kjer se bomo potopili v živahno vzdušje lokalnega trgovskega življenja. Sprehodili se bomo med številnimi stojnicami, ki ponujajo raznoliko paleto lokalnih izdelkov, kot so ročno izdelani spominki, umetniška dela, tradicionalna oblačila in lokalna kulinarika. Barvite barake in prijazni trgovci nas bodo pričakali s širokimi nasmehi, pripravljeni deliti z nami košček salvadorske kulture in dediščine. Mercado Modelo nas bo očaral s svojo avtentičnostjo in živahnostjo, ki pričara pristno salvadorsko izkušnjo. Popoldne bomo lahko izkoristili tudi za sproščanje na plaži, kopanje v toplem morju ali uživanje v sončnem zahodu ob obali Atlantskega oceana. Ne glede na naše želje in interese, bomo imeli prosto popoldne, da si napolnimo baterije, raziskujemo in uživamo v čarobnosti tega čudovitega mesta. Zvečer povratek v hotel in nočitev.

5. dan: Salvador - Manaus
Nov dan novo poglavje, naša brazilska avantura se bo začela zgodaj zjutraj, ko se odpravimo s transferjem na letališče v Salvadorju. S srci polnimi spominov in vtisov se bomo poslovili od tega čudovitega mesta ter se pripravili na novo poglavje naše poti - obisk osupljive Amazonije. Po prihodu na letališče se bomo vkrcali na letalo in poleteli proti Manausu, v srcu brazilskega dela Amazonskega pragozda. Po pristanku v Manausu nas bo pričakal transfer, ki nas bo popeljal do našega hotela. Med transferjem bomo lahko opazovali bogato biotsko raznovrstnost Amazonskega deževnega gozda. Ko bomo prispeli v hotel, bomo imeli nekaj prostega časa, da se osvežimo in se pripravimo na nadaljnje dogodivščine. Zvečer bomo lahko odkrivali življenje v Manausu, medtem ko se bomo sprehajali ob reki Amazonki in opazovali živahne aktivnosti ob obali. Lahko bomo obiskali lokalne restavracije in okusimo tipično amazonsko kulinariko ter se poglobimo v bogato kulturo tega mesta ob zvokih žive glasbe. Raziskovali bomo lahko tudi lokalne tržnice, kjer se prepletajo barve, vonji in okusi, ter se potopili v živahno vzdušje nočnega življenja Manausa, preden se podamo v posteljo, polni pričakovanj za naslednje raziskovanje čudovitega sveta Amazonskega pragozda.

6. dan: Manaus
Po zajtrku v hotelu nas bo čakalo nepozabno doživetje - izlet po Amazoniji. Sprehodili se bomo ob skrivnostnih vodah reke Amazonke in odkrivali čudoviti svet te nepregledne džungle. Naš prvi postanek bo srečanje z enim najbolj nenavadnih prebivalcev amazonskih voda - roza rečnimi delfini. Njihova roza barva je ena izmed najbolj opaznih značilnosti, ki jih ločuje od drugih vrst delfinov. Ta barva je posledica krvnih žil, ki se nahajajo blizu kože, kar omogoča, da se vidi njihova naravna barva pod kožo. Njihova telesa so prilagojena za življenje v blatnih in motnih vodah reke Amazonke, kjer se hranijo s pretežno majhnimi ribami in drugim vodnim življem. Občudovali bomo njihovo igrivo naravo in se naučili več o njihovem edinstvenem življenju. Nato pa se bomo odpravili na ribolov piranh, zloglasnih prebivalcev reke Amazonke. S svojimi ostrimi zobmi in plenilsko naravo nas bodo izzvale, da preizkusimo svoje ribiške veščine in ujamemo nekaj teh divjih rib. Po tem adrenalinskem izzivu bomo nadaljevali do majhne vasice, kjer domuje avtohtono prebivalstvo Amazonije. Tam bomo imeli priložnost, da spoznamo njihovo kulturo, tradicije in način življenja ter se povežemo z njihovim gostoljubjem. Potem nas čaka plovba z barko po reki, med katero bomo občudovali čudovito okoliško naravo in raziskovali skrite kotičke te edinstvene pokrajine. Med potjo bomo občudovali tudi znamenitosti, kot je most na reki Negro, ki nas bo očaral s svojo grandioznostjo in zgodovino. Ta dan bo zagotovo poln nepozabnih trenutkov in edinstvenih doživetij, ki nas bodo povezala z lepotami Amazonskega pragozda in njegovimi prebivalci.po Amazoniji.  Povratek v hotel in nočitev.

7. dan: Manaus - Sao Paulo
Transfer na letališče, polet proti Sao Paulu. Sao Paulo je kulturno središče Brazilije, znan po svojih muzejih, galerijah, gledališčih, glasbenih prizoriščih in festivalih. Mesto je dom številnih umetnikov, glasbenikov, pisateljev in drugih ustvarjalcev, ki prispevajo k pestrosti in živahnosti njegove kulturne scene. Poleg tega je Sao Paulo znan po svoji impresivni arhitekturi, vključno z nebotičniki, zgodovinskimi stavbami in modernimi arhitekturnimi dosežki. Po pristanku v Sao Paulu nas čaka mirno popoldne, ki ga bomo lahko začeli s prijetnim sprehodom po slavni Aveniji Paulista. Ta ikonična ulica je srce mesta, kjer se prepletajo kultura, umetnost, posel in živahno mestno življenje. Med sprehodom po Aveniji Paulista bomo lahko občudovali slikovite nebotičnike, raznolike trgovine, umetniške galerije in kavarne, ki dajejo tej ulici svoj edinstven čar. Povratek v hotel in nočitev..

8. dan: Sao Paulo
Ko se bomo okrepčali z zajtrkom v hotelu bomo začeli dan z ogledom centra, mesta, ki je najbolj naseljeno v Braziliji. Naše prvo postajališče bo Liberdade, ki je znano po svoji japonski četrti, kjer bomo občudovali arhitekturo, trgovine in restavracije. Nadaljujemo do Muzeja umetnosti Sao Paulo (MASP), znanega po svoji izjemni arhitekturi in zbirkah. Sprehodimo se do Pinacoteca do Estado, ki je ena najpomembnejših umetniških galerij v Braziliji. Nadaljujemo do cerkve São Paulo da Sé, ene največjih katoliških cerkva na svetu, kjer bomo lahko občudovali njeno monumentalno arhitekturo. Popoldne si bomo lahko vzeli čas za lastno raziskovanje. Lahko boste raziskovali mestne četrti po lastni izbiri, nakupovali, obiskali lokalne restavracije in uživali v raznoliki ponudbi mesta Sao Paulo. Povratek v hotel in nočitev.

9. dan: Sao Paulo - Foz do Iguazu
Po zajtrku v hotelu bomo začeli s transferjem na letališče v Sao Paulu, kjer se bomo vkrcali na letalo in poleteli proti jugu Brazilije, v čudovito mesto Foz do Iguazu. Po pristanku nas bo pričakal transfer, ki nas bo pospremil do hotela, kjer si bomo privoščili zaslužen počitek in se pripravili na raziskovanje osupljive naravne lepote, ki nas čaka naslednji dan. Prosto popoldne. Nočitev.

10. dan: Foz do Iguazu
Po zajtrku v hotelu se bo začela naša avantura namenjena raziskovanju osupljive naravne lepote - slapov reke Iguazu. Po zajtrku se bomo odpravili na izlet do narodnega parka, kjer se nahajajo ti znameniti slapovi, ki ležijo na meji med Brazilijo in Argentino. V narodnem parku bomo imeli priložnost občudovati eno največjih naravnih čudes na svetu. Sprehodili se bomo po razglednih poteh, ki nas bodo popeljale do različnih razglednih točk, od katerih bomo lahko opazovali mogočnost in lepoto slapov. Občudovali bomo osupljive panoramske poglede na slapove, ki se raztezajo čez mejo med Brazilijo in Argentino. Slišali bomo bučanje padajoče vode, občutili njeno moč in se pustili očarati temu naravnemu spektaklu. Medtem ko bomo raziskovali narodni park, bomo imeli priložnost opazovati tudi bogato divje življenje tega območja, vključno z različnimi vrstami ptic, živali in rastlin. Po ogledu slapov se bomo lahko odpravili na kratek sprehod po okoliških poteh, obiskali različne razstave in uživali v sproščujočem vzdušju tega naravnega okolja. Ta dan bo zagotovo poln nepozabnih doživetij in čudovitih trenutkov v objemu narave. Povratek v hotel in nočitev.

11. dan: Foz do Iguazu - Rio de Janeiro
Naše potovanje se bo bližalo koncu, a še vedno nam bo preostalo veliko razburljivih doživetij. Dan začnemo z zajtrkom v hotelu in transferjem na letališče v Foz do Iguazu, kjer se bomo vkrcali na letalo in poleteli v Rio de Janeiro, mesto z neustavljivo energijo in lepoto. Predzadnji dan v Rio de Janeiru bomo namenili nakupom spominov in raziskovanju tega čudovitega mesta. Lahko se bomo sprehodili po živahnih ulicah, obiskali tržnice ali pa se podali v trgovske centre, kjer bomo našli široko paleto spominkov in lokalnih izdelkov. Ne bomo pozabili okusiti tudi lokalnih dobrot in uživati v še zadnjih trenutkih v tej čudoviti brazilske metropoli, ki bo za vedno ostala v našem spominu.

12. dan: Rio de Janeiro - Benetke
Transfer na letališče in polet v Benetke. Konec potovanja

 

TERMIN: 10. - 22. januar 2025

CENA: od 4.790€ na osebo

Cena vključuje:
- letalske karte iz Benetk + prtljaga 23 kg
- nastanitve 3-4* z zajtrkom
- slovensko vodenje
- izlete
- transferje
- vstopnine