BANGKOK-KOH SAMET-SIEM REAP

Pošljite povpraševanje

Program

1. DAN: BENETKE/ZAGREB/LJUBLJANA - BANGKOK
Odhod iz bližnjega letališča in polet proti Bangkoku.

2. DAN: BANGKOK
Prihod v Bangkok. Organiziran transfer iz letališča do hotela ***. Prosto. Nočitev.

3. DAN: BANGKOK
Zajtrk. Mesto boste odkrivali sami. Predlagamo ogled najpomembnejšega tajskega tempelja What Phra Keo ali tempelja Smaragdnega bude. Tempelj je simbol samostojnosti Tajske. V njem so kraljeva knjižnica, številne pozlačene pagode obdane z dragimi kamni, najpomembnejši del templja pa je prostor v katerem stoji nekaj več kot 60 cm velika podoba bude narejena iz smaragda. Bude se lahko dotakne samo tajski kralj. Neposredno ob templju je nekdanja kraljeva palača. Ogled palače, ki je mešanica tajskega in evropskega sloga. Pogledali si boste tudi tempelj Ležečega Bude v katerem je podoba 45 metrov dolgega pozlačenega ležečega Buda. Peljali se boste tudi čez kitajsko četrt in tržnico rož.  Popoldne sledi vožnja s čolni po kanalih Bangkoka, na kateri boste spoznali življenje ob vodi, brez katere Bangkok ne bi bil pol tako zanimiv. Na poti še ogled templja Svitanja Wat Aruna, simbola Bangkoka. Prosto. Nočitev.

4. DAN: BANGKOK - PLAVAJOČA TRŽNICA – MOST NA REKI KWAI - BANGKOK
Zajtrk. Mesto boste odkrivali sami. Predlagamo celodnevni izlet do Plavajoče tržnice in Vrta rož. Vožnja do cca 100 km oddaljene plavajoče tržnice, ki še zmeraj obratuje kot v preteklih časih. Vožnja po kanalih s čolnom in ogled življenja ob kanalih. Prihod na centralni del Plavajoče tržnice in prisostvovanje starodavnemu načinu trgovanja iz čolnov. Sledi vožnja do Kanchanaburija. Po prihodu ogled znamenitega mosta na reki Kwai, ki je bil del proge Bangkok – Rangoon. Železnico so ga gradili vojni ujetniki. Železnice Japonci niso nikoli uporabili, ker so zavezniki bombardirali most in ga porušili. Kosilo. Po kosilu ogled Tiger Templja v katerem se tigri prosto sprehajajo med obiskovalci. Vrnitev v Bangkok v večernih urah. Nočitev.

5. DAN: BANGKOK - KOH SAMET
Zajtrk. Po zajtrku privaten transfer do otoka Koh Samet. Namestitev v hotelu na plaži ****. Nočitev.

6. DAN: KOH SAMET
Zajtrk. Prosto za kopanje in ostalo. Nočitev.

7. DAN: KOH SAMET
Zajtrk. Prosto za kopanje in ostalo.

8. DAN: KOH SAMET
Zajtrk. Prosto za kopanje in ostalo.

9. DAN: KOH SAMET
Zajtrk. Prosto za kopanje in ostalo.

10. DAN: KOH SAMET
Zajtrk. Prosto za kopanje in ostalo.

11. DAN: KOH SAMET - SIEM REAP
Zajtrk. Privat transfer do mejnega prehoda v Kambodži in dalje do mesta Siem Reap. Namestitev v hotelu ***. Nočitev.

12. DAN: SIEM REAP
Zajtrk. Samostojni ogledi. Predlagamo ogled starodavnega mesta Ankor Thoma, ki je bilo v 12 stoletju z milijon prebivalci največje mesto na svetu: Ogled južnega vhoda v Angkor Thom, ki je okrašen s 52 skulpturami demonov in bogov, slonjimi rilci in glavami bodisatve Alokitešvare, nato ogled najpomembnejšega templja Angkor Thoma Bayona, ki stoji natančno v središču nekdanjega mesta in ki slovi po izredno dobro ohranjenih reliefih, ki prikazujejo življenje v Angkorju v 12. stoletju, Slonje terase iz katere so kralji gledali vojaške parade in cirkuške predstave, terase Gobavca, ki je verjetno služila kot kraljevski krematorij in na koncu še kraljeve palače. Popoldne ogled ‘džungelskega templja’ Taphroma. Taphrom so arheologi namerno pustili takšnega kot so ga našli z namenom, da bi ljudje lahko videli kako so templji bili poraščeni, ko so jih v 19. stoletju ponovno odkrili. Sprehod skozi tempelj, ki ga obdajajo korenine mogočnih dreves. Sledi ogled največjega med templji Ankgor Wata. Angkor Wat je bil zgrajen v čast hindujskemu bogu Višnuju, verjetno pa je služil tudi kot grobnica Suryavarmanu II, ki je ta dragulj v 12. stoletju tudi zgradil. Angkor Wat ima odlično ohranjene reliefe, ki govorojijo o Ramayani in Mahabharati in o življenju v Angkorju v 12. stoletju. Po ogledu Angkor Wata vzpon na bližnji hrib Phnom Bakheng in ogled sončnega zahoda nad Angkor Watom. Nočitev.

13. DAN: SIEM REAP
Zajtrk. Prosto za samostojne oglede. Nočitev.

14.DAN: SIEM REAP - BENETKE/ZAGREB/LJUBLJANA
Zajtrk. Organiziran transfer do letališča. Povratek proti Evropi. Prihod na odhodna mesta v večernih urah.

CENA PO OSEBI: OD 1750 EUR DALJE

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji Benetke/Zagreb/Ljubljana - Bangkok, Siem Reap - Benetke/Zagreb/Ljubljana
- vse letališke takse
- transfer letališče Bangkok - hotel Bangkok
- trasnfer hotel Bangkok - hotel Koh Samet
- transfer hotel Koh Samet - hotel Siem Reap
- transfer hotel Siem Reap - letališče Siem Reap
- namestitev v Bangkoku in Siem Reap  v hotelih *** v dvoposteljni sobi na osnovi zajtrka
- namesitev v Koh Samet v hotelu **** v dvoposteljni sobi na osnovi zajtrka
- organizacija potovanja

V ceni ni všteto: ladijski transfer Koh Samet - celina, stroški po osebnih naročilih, napitnine, letališka taksa v Siem Reap (cca. 20 USD), stroški za pridobitev kamboškega vizuma (20 USD), vse kar ni omenjeno pod ceno je všteto.
Cepljenja: Niso potrebna.
Vizum: Za vstop v Kambodžo potrebujete vizum, ki ga pridobite po prihodu na letališče v Siem Reapu. Za pridobitev potrebujete 2 sliki, izpolnjen obrazec, prazno stran v potnem listu. Stroški vizuma znašajo 20 USD.
Za vstop na Tajsko vizum do 30 dni ni potreben.