Program

BALI - Reke turistov iz celega sveta se zlivajo na slikoviti indonezijski otok, imenovan tudi “kraljestvo bogov”. Otok je zaradi edinstvene lepote, religioznosti in prijaznosti tamkajšnjih prebivalcev večni cilj turistov. Nešteto majhnih svetišč vsak dan na novo okrašenih s svežimi rožami, mnoštvo festivalov in verskih obredov, folklorni plesi in predstave v gledališčih lutk in senc, tradicionalna oblačila pripomorejo k enkratnemu občutenju življenja na otoku. To je še vedno neokrnjeno in vanj se kot turisti nehote vživimo tudi mi.

Izredno razgibana pokrajina otoka, od prečudovitih vulkanov do živo zelenih terasastih riževih polj, palmovih gajev in kilometre dolgih vabljivih peščenih plaž, nudijo vsem obiskovalcem izredno pestro turistično ponudbo. Vsa ta nova doživetja na Baliju naredijo počitnice tako edinstvene in nepozabne, da se vedno znova spominjamo besed, ki jih domačini izrečejo na koncu - zdaj zapuščate Bali - Bali ne bo nikoli zapustil vas.

1.dan: ZAGREB - BALI
Polet na Bali iz Zagreba.

2.dan: BALI
Prihod na Bali v popoldanskih urah. Transfer v hotel.. Namestitev.  Prosto za kopanje in sončenje ter prve sprehode.

3.dan: BALI
Zajtrk. Po zajtrku prosto za  kopanje in sončenje ter izlet v center dogajanja na otoku ,Kuto v lastni režiji.  Nočitev.

4.dan: BALI  /IZLET KINTAMANI
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet v notranjost otoka. Vožnja do kulturnega sredšča otoka mesta Ubuda. Ogled enega izmed  številnih templjev posvečenih vodi in obisk trgovine z balijskimi umetninami. Nadaljevanje poti do Goe Gajaha in ogled Skalnatega templja. Vožnja do vasi Kintamani, ki leži na obrobju velikanskega vulkanskega kraterja. Z roba kraterja se odpira čudoviti pogled na kratersko jezero in vulkan Batur iz katerega se občasno še vedno kadi. Kosilo v lastni režiji. Vrnitev v hotel proti večeru. Prosto. Nočitev.

5.dan: BALI / OPIČJI GOZD , TANAH LOT
Zajtrk. Po zajtrku prosto za sončenje, kopanje in ostale aktivnosti. Popoldne izlet v opičji gozd in ogled enega najpomembnejših templjev na Baliju Tanah Lota. Tempelj stoji na skali sredi morja in ima za Balijce poseben pomen. Ogled enega najlepših sončnih zahodov na svetu. Vrnitev v hotel v večernih urah (cca. 19.00). Nočitev.

6.dan: BALI
Zajtrk. Po zajtrku prosto za  kopanje in sončenje. Nocitev.

7.dan: BALI /UBUD /
Zajtrk. Poldnevni  izlet v center otoka do znanega mesteca umetnikov Ubuda kjer si boste lahko ogledali galerije v katerih razstavljajo lokalni umetniki in v katerih najdete čudovite slike in skulpture iz lesa , kakor izdelke iz svile. Čas za oglede in ostalo. Povratek v hotel in nočitev.

8.dan: BALI / BESAKIH 
Zajtrk. Po zajtrku  izlet do enega najlepših templjev na baliju, ki je posvečen boginji gore. Vožnja do vznožja templja in potem sprehod skozi bližnjo vasico dokler se ne povzpnete do samega templja od koder de nudi fantastičen razgled po okolici. 

9.dan: BALI / FOLKLORNI PLES
Zajtrk. Prosto za kopanje in sončenje. Popoldne možnost izleta v kterem vas bodo odpeljali do znanega kulturnega centra v katerem si boste lahko ogledali predstavo s folklornii plesi in predstavitvijo lokalnih običajev.


10.dan: BALI
Zajtrk. Po zajtrku prosto za  kopanje in sončenje ter izlete v lastni režiji.   Nočitev.

11.dan: BALI

Zajtrk. Po zajtrku prosto za  kopanje in sončenje ter izlete v lastni režiji.  Nočitev.

12.dan: BALI
Zajtrk. Po zajtrku prosto za  kopanje in sončenje ter izlete v lastni režiji.  Nočitev.

13.dan: BALI
Zajtrk. Po zajtrku prosto za  kopanje in sončenje ter izlet v center dogajanja na otoku ,Kuto v lastni režiji.  Nočitev.

14.dan: BALI
Zajtrk. Po zajtrku prosto do transferja na letališče in polet proti Zagrebu.

15.dan: ZAGREB
Prihod v Zagreb. 

 

CENA:     -Eur po osebi v dvoposteljni sobi  / na vprašanje /

Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, transfer iz letališča v hotel in nazaj, 13 nočitev z zajtrkom v hotelu 3/4*, 5 izletov po Baliju.