AZORI - SKUPINSKO

Pošljite povpraševanje

Program

Pridružite se nam na nepozabnem skupinskem potovanju na Azore! Odkrijte čarobne otoke sredi Atlantskega oceana, kjer se narava razkriva v vsej svoji lepoti. Skupaj bomo raziskovali slikovite vulkanske pokrajine, uživali v osvežujočih termalnih vrelcih, občudovali bogato floro in favno ter okušali lokalne dobrote. Naše potovanje vključuje vodenje izkušenih vodičev, udobno nastanitev in nepozabna doživetja, ki jih boste delili s prijatelji. Rezervirajte svoje mesto danes in doživite Azore na edinstven način!

TERMIN: 22.6.-30.6. 2024
ODHODI ZA INDIVIDUALCE: VSAK TEDEN

1.dan: BENETKE – LISBONA – PONTA DELGADA
Prihod na Azore in transfer do hotela ter namestitev. Med vožnjo si bomo lahko že začeli ogledovati to čudovito destinacijo, obdano z neokrnjeno naravo in bogato zgodovino. Po prihodu v hotelu si bomo vzeli čas  za raziskovanje glavnega mesta Ponta Delgada. Sprehod čez mesto nam bo omogočil, da se bolj poglobimo v vzdušje tega čudovitega kraja. Med sprehodom skozi mesto bomo opazovali tipične hiše, ki so črno-bele barve, narejene iz bazaltne kamnine. Povratek v hotel in nočitev.

2.dan: SAO MIGUEL
Otok Sao Miguel je znan po impresivni naravi, zato mu pravijo tudi Zeleni otok. Med ostalo vegetacijo izstopajo nasadi ananasa, čudoviti zeleni gozdovi, dolge njive na katerih raste koruza, slikoviti vinogradi in nasadi čaja. Na južnem delu otoka, kjer se nahaja tudi glavno mesto, pa najdemo prelepe plaže s temnim peskom. Zapeljali se bomo do vulkanskih jezer in razgledne točke Vista do Rei (Kraljev razgled), katere ime pove vse. Kraljevski pogled nam bo odkril slikovito pokrajino in speči vulkanski krater Sete Cidades s kraterjem, ki ima premer kar 12 kilometrov, da pa čudes narave ne bi bilo dovolj, se v kraterju nahajata še Modro in Zeleno jezero z vasico ob jezeru s svojstveno arhitekturo, ki si sigurno zasluži obiska. Po obisku vasice se bomo zapeljali do Ponta de Escavaldo, ki predstavlja skrajno zahodno točko otoka. Na strmem klifu nad morjem bomo lahko začutili srhljivo moč oceana. Od tu naprej se bomo zapeljali do Ponta de Ferraria, kjer je lava, ki se je cedila po obronkih vulkanov ob stiku z morjem, ustvarila bazenčke z morsko vodo, v katerih se veselo namakajo obiskovalci otoka. Po kopanju in počitku se bomo odpravili nazaj v hotel. Nočitev.

3.dan:  SAO MIGUEL – južni del
Zajtrk v hotelu. Sledi transfer do nekdanje prestolnice Vila Franca do Campo. Po ogledu čudovite lagune se bomo ustavili v prodajalni slaščic, saj to mesto slovi po slaščicah, ki so jih po skrivnem receptu pripravljale nune iz samostana Santo Andre že v 16.st. in so postale zaščitni /sladki/ znak otoka Sao Miguel. Danes se slaščice ne proizvajajo več v samostanu, temveč v dveh družinah, ki recepte za pripravo čuvajo kot največjo skrivnost. Nato se zapeljemo do jezera Congro, ter še naprej do vulkansko aktivne pokrajine Furnas, ki je znana po številnih fumarolah ali vrelih gejzirjih, iz katerih izhaja vroča para ali voda. Jedi skuhane v teh krajih imajo značilen priokus žvepla. Naslednji postanek je Terra Nostra, botanični park, v katerem bomo občudovali številne rastline iz celega sveta in se sprehajali po urejenih potkah. Sprehod po parku nam bo odkril številne zanimivosti iz rastlinskega sveta, dogajanje pa popestrijo številni mineralni vrelci ob poti. Naslednja postaja pred povratkom nazaj v hotel je zaselek Povocao, z zanimivo izvedbo tlakov na mestnih ulicah. Povratek v hotel in nočitev.

4.dan: SAO MIGUEL – severni del   
Po zajtrku v hotelu nas čaka izlet po severnem delu otoka. Prvo bomo začeli z obiskom edinih čajnih plantaž v Evropi v okolici mesta Ribeira Grande. Po sprehodu skozi plantaže čajev si bomo ogledali še prostore za pridelavo čaja, kjer bomo videli sušilnice obranih listov, pakiranje in ostalo proizvodnjo do končnega produkta. Tu lahko tudi poskusimo organsko pridelan čaj in si v trgovinici s spominki privoščimo kako malenkost. Po ogledu čajnih plantaž se bomo zapeljali po cesti, ki pelje ob obali skozi tradicionalne vasice s tipično arhitekturo do črnih bazaltnih plaž, kjer si bomo privoščili nekaj časa za počitek. Naslednja zanimivost je čudoviti krater Fogo, v katerem se nahaja smaragdno jezero in naravni rezervat Lombadas z številnimi naravnimi vrelci. Po namakanju v naravnih vrelcih se bomo zapeljali do mesteca Caloura, kjer se bomo okopali v bazenu, ki je izklesan kar v skalo v morju. Po kopanju vrnitev v hotel in nočitev.

5.dan: SAO MIGUEL – PICO
Zajtrk v hotelu in transfer do letališča ter krajši polet na otok Pico. Prihod in namestitev v hotelu. Otok je dobil ime je po vulkanu, ki je najvišji vrh otoka in točka, ki se jo lahko vidi iz celega otoka. Otok Pico je znan po pridelavi vina, saj je to bil glavni izvozni produkt v Ameriko in način preživetja na tem odljudenem otoku sredi Atlantika. Nepregledni kamniti zidovi iz vulkanskega kamna, ki mejijo vinograde iz vseh strani prepletajo čarobno pokrajino v določenem redu in zaporedju, kot nekakšne kamnite pajkove niti. Vpogled v zgodovino trgovine z Ameriko nam bomo prijazale nakladalne rampe, preko katerih so točili z vinom napolnjene sode na čolne, s katerimi so jih odpeljali do zasidranih trgovskih ladij. V lokalnih gostiščih bomo lahko poskušali katerega izmed vin, če želite pa lahko obiščete še muzej vin in se podrobno seznanite z vinarstvom na otoku. Po pokušini in obisku muzeja se bomo zapeljali naprej po otoku med hiškami iz temnega bazaltnega kamna in belih cementnih lis, ki ustvarjajo igro črnih in belih polj, kot v kaki pripovedki o Alici v čudežni deželi. Ležeren povratek v hotel in večerja v lokalnem gostišču (ni vključena v ceno), kjer bomo lahko okušali različna vina.Nočitev.

6.dan: PICO
Zajtrk v hotelu. Čaka nas dan poln novih doživetij. Nadaljevali bomo z raziskovanjem otoka. Odpravili se bomo po nekakšni turistični ruti, ki vodi mimo vulkanskih jezerc do slikovitih vasic ob morju, kjer si bomo lahko vzeli čas, da se prepustimo pravljičnim silam pokrajine in ljudem, ki kot vestni delovni škratje skozi stoletja živijo od narave tako, da ji v zameno za njene bogate plodove vračajo ljubezen spoštovanje in mir. Le tako lahko nastanejo kraji na Zemlji kjer se človek že ob prvem stiku z njimi počuti prijetno in kot doma. Obiskali bomo tudi nekdanjo klavnico kitov, ki je poleg vinarstva predstavljala važen vir donosa v lokalni proizvodnji. Povratek v hotel in nočitev.

7.dan: PICO – FAIAL
Zajtrk. S trajektom bomo skočili na sosednji otok Faial na katerem je mestece Horta. Namestitev v Horti in izlet po otoku, ki je znan po hortenzijah modre barve. Rastoče na prostem dajejo pokrajini znamenit izgled. Izlet po otoku do rta Capelinhos, ki je novo ozemlje pridobljeno z zadnjim izbruhom vulkana in je še v izvirnem stanju, saj je od izbruha minilo premalo časa, da bi ohlajeno lavo prerasla otoška vegetacija. Sprehodili se bomo med vulkanskimi dimniki, ki nam dajo vedeti, da pod našimi nogami brbota in se pretaka staljena lava neizmerljive moči, ki morda samo po naključju ne bo izbruhnila ravno takrat ko bomo mi na njej. Ogledali si bomo svetilnik, ki ga je ob izbruhu zasul pepel, danes pa je preurejen v muzej, v katerem si lahko ogledamo vulkansko dejavnost na otočju, ter povratek v bolj mirno in sigurno Horto. Ogledali si bomo še pristanišče, ki velja med jadralci za zadnjo točko na kopnem, pred začetkom avanturistične plovbe proti Ameriki. Tu se bomo lahko ustavili v kavarni Peters Cafe in sigurno srečali ekipo jadralcev, ki se je vrnila ali namerava izpluti proti Ameriki. Obenem bomo lahko v pristanišču strokovno ocenili med jadralci svetovno znane grafite, ki jih prav ti tukaj slikajo in puščajo kot poslednje znamenje na kopnem pred svojo dolgo potjo. 

8.dan: FAIAL (izlet med kite in delfine)  – PONTA DELGADA
Zajtrk v hotelu. Iz pristanišča redno vozijo ladjice, ki nam bomo omogočile ogled delfinov in kitov. Udeležili se bomo izleta, ki se bo spremenil v izobraževalni tečaj, v katerem bomo izvedeli veliko o delfinih, kitih in drugih morskih prebivalcih v tem akvatoriju. Če bomo imeli srečo, lahko naredimo dobre posnetke kakšnega izmed morskih velikanov, ki bo plaval v naši neposredni bližini. Po povratku na otok si bomo ogledalj zbirke slik, ki so jih naredili nekdanji kitolovci in pomorščaki in veljajo za eno izmed dediščin otoka. Posebnost je v tem, da so slike risali na kosti kitov med dolgimi plovbami po morju. Sledi transfer na letaliišče in let proti Ponta Delgadi. Prihod v hotel in nočitev.

9.dan: PONTA DELGADA – BENETKE
Zajtrk. Prosto do transferja na letališče in polet proti  Benetkam preko Lisbone. 

TERMIN : 22.6.-30.6.2024

CENA PO OSEBI OD: 2.700 EUR

CENA VKLJUČUJE:
- letalsko karto v ekonomskem razredu na relaciji Benetke - Azori - Benetke
- letališke pristojbine
- vse transferje po programu
- namestitev v dvopostlejnih sobah na osnovi zajtrka
- organizacija potovanja
-slovensko govorečega vodiča
-vse izlete po programu