AVSTRALIJA - ZAGOTOVLJEN ODHOD

Pošljite povpraševanje

Program

Skupinsko potovanje v Avstralijo. Mesta so omejena, pohitite s prijavami.

TERMIN: 20. SEPTEMBER – 3. OKTOBER 2023

PROGRAM: 

20. sep. - 1.dan: BENETKE - SYDNEY
Polet proti Sydneju.

21. sep. - 2.dan: POLET
Na letalu.

22. sep. - 3.dan: SYDNEY
Prihod v Sydney in transfer do hotela, kjer odložimo prtljago in se peš odpravimo na ogled mestnega središča (hotel se nahaja v centru mesta). Po ogledu se vrnemo v hotel, uredimo ‘’check in’’in se namestimo. Popoldne prosto za počitek. V primeru, da bi hoteli sobo že ob prihodu v Sydney, je potebno doplačilo za zgodnji ‘’check in’’cca 100.-Eur na osebo.
Hotel: THE GRACE PLAZA HOTEL

23. sep. - 4.dan: SYDNEY – MODRO GOROVJE (BLUE MOUNTAINS )
Celodnevni izlet v osrčje Modrega gorovja. Obisk naravnega parka Blue Mountains, ki leži cca 60km zahodno od Sydneya, je skoraj obvezen del obiska Avstralije. Blue Mountains spada v kategorijo zaščitene divjine svetovne dediščine. Področje je dom 400 različnim  živalskim vrstam med katerimi je 40 ogroženih, zajema področje 11.400kvadratnih kilometrov, pogled  na to pokrajino je zares dih jemajoč. Čeprav je ime področja Modro gorovje gre v resnici za dolino formirano pred približno 50 miljonov leti. Zaradi velikega števila eukaliptusovih dreves katerih lahko hlapno olje v zraku povzroči modrikasto meglico, ga imenujejo Modro Gorovje. Ogled glavnih znamenitosti in popoldne povratek v Sydney.
HOTEL: THE GRACE PLAZA HOTEL

24. sep.  - 5.dan: SYDNEY
Prosto za samostojne oglede - odkrivanje najlepšega mesta v Avstraliji. Lahko si ogledate znameniti akvarij, ki je eden največjih na svetu. V njem živi več kot 13.000 živali in vsebuje neverjetnih šest milijonov litrov vode. (vstopnina se plača na mestu samem cca 40.-Eur )Ali si ogledate svetovno znano Sydneysko opero / vstopnina na mestu samem cca 40.-Eur ).

25. sep - 6.dan: SYDNEY - AYERS ROCK
Zajtrk. Po zajtrku transfer na letališče in polet proti Ayers Rocku ob 10.30 uri. Prihod v Ayers Rock ob 13.35 uri. Transfer do hotela. Namestitev. Popoldne spoznavanje s tipično osrednje avstralsko divjino in zvečer pričanje sončnemu zahodu v divjini.
Hotel: DESERT GARDENS HOTEL

26. sep. - 7.dan: AYERS ROCK - MELBOURNE
Bujenje zgodaj zjutraj in prisostvovanje sončnemu vzhodu ob pogledu na največji skalni monolit na svetu Ayers Rock. Nato vožnja do Ayers Rocka in ogled kulture Aboriginov - risb, ki so jih v jame pod Ayers Rockom narisali pred več tisoč leti. Povratek v hotel in transfer na letališče ter polet v Melbourne ob 13.15 uri. Prihod v Melbourne ob 16.25 uri in transfer do hotela. Namestitev. Prosto.
HOTEL: IBIS MELBOURNE HOTEL AND APARTMENTS

27. sep. -  8.dan: MELBOURNE – PHILLIPS ISLAND
Celodnevni izlet. Najprej se zapeljemo do plaže Brighton, ki velja za ikono Melbourna. Plaža slovi po svojih barnih viktorijanskih hišicah za preoblačenje in shranjevanje stvari na plaži. Obisk te plaže spade pod obvezne obiske v Melbournu. Nato vožnja do Moonlit Sanctuary Wildlife Conservation Parka kjer vas bodo seznanili z avstralskim živalskim svetom ter naporu za ohranjanje le tega. Tu boste lahko občudovali koale, kenguruje in kouke-majhne kengurujčke ter še ostale živali. Nato vožnja na razgledno točko Nobbies z izjemnim pogledom na morsko ožino Bass. Od tu naprej s pripravljenimi fotoaparati za obisk največje skupine tjulnjev v Avstraliji. Proti mraku se spustimo na lokalno plažo na pričakovani dogodek dneva. Opazovanje majhnih pravljičnih pingvinov - najmanjši na svetu. Medtem ko nekateri njihovi sorodniki presegajo višino enega metra,  pravljični pingvin doseže največjo višino okoli 30cm. Po čudovitem zaključku dneva povratek nazaj v Melbourne.
HOTEL: IBIS MELBOURNE HOTEL AND APARTMENTS

28. sep. - 9.dan: MELBOURNE – CAIRNS
Ogled mesta. Sprehod po mestu in ogled vseh glavnih znamenitosti. Povratek v hotel ter priprava prtljage za odhod. Popoldne prosto do transferja na letališče.Polet iz melbourna v Cairns ob 20.15 uri. Prihod v Cairns ob 23.55 uri. Transfer do hotela.
HOTEL: CAIRNS PLAZA HOTEL

29. sep. - 10 dan: CAIRNS – KURANDA - CAIRNS
Celodnevni izlet na Kurando, planoto nad Cairnsom. Vožnja z vlakom mimo številnih slapov in skozi 15 ročno izdolbenih tunelov. Ob prihodu na Kurando nekaj prostega časa za samostojno raziskovanje lokalne tržnice. Nadaljevanje vožnje z gondolo nad deževnim gozdom. Vožnja z gondolo nudi čudoviti razgled na deževni gozd. Po prihodu na končno postajo gondole sprehod do kulturnega parka prvotnih prebivalcev Avstralije Aboriginov. Prosti čas za samostojno raziskovanje parka (kino, plesna predstava Aboriginov, gledališče…)Vrnitev v Cairns v popoldanskih urah.
HOTEL: CAIRNS PLAZA HOTEL

30. sep. - 11.dan: CAIRNS – KORALNI GREBEN – CAIRNS
Celodnevni izlet s katamaranom na znameniti Veliki koralni greben, ki je prav v bližini Cairnsa najbolj bogat. Vožnja s katamaranom na zunanji rob koralnega grebena. Po prihodu možnost snorklanja, in opazovanja lepot koralnega grebena pod vodo. Vsi izletniki bod seznanjanjeni z opremo za snorklanje in njeno uporabo. Potniki starejši od 65 let morajo imeti seboj zdravniško potrdilo, ki potrjuje, da je snorklanje in plavanje varno za izletnikovo zdravstveno stanje. Povratek v Cairns v popoldanskih urah.
HOTEL: CAIRNS PLAZA HOTEL

1. okt  - 12.dan: CAIRNS - CAPE TRIBULATION – CAIRNS
Vožnja s terenskimi vozili v tropski gozd. Postanek ob reki Daintree.  Vožnja po reki in opazovanje življenja ptic in drugih živali. Z nekaj sreče nas ne bodo pojedli največji slanovodni krokodili na svetu. Nadaljevanje vožnje na Cape Tribulationa, ki je znan po svojih prelepih tropskih plažah. Prosto za sončenje in kopanje. Ob povratku v Cairns postanek v Mardji in spoznavanje z rastlinskim svetom tropskega gozda. Vrnitev v hotel pozno popoldne.
HOTEL: CAIRNS PLAZA HOTEL

 2 okt - 13.dan:CAIRNS–SYDNEY-POVRATEK
Transfer na letališče in polet proti Sydney-ju, prihod v Sydney ob 12.55 uri in prosto do poleta proti Evropi.

3. okt. - 14.dan: POVRATEK

 

CENA: od 4.900 EUR na osebo

Cena velja za prijave in plačila prijavnine do 24. MARCA 2023. Za prijave in plačila prijavnine po tem datumu se cena lahko zviša (odvisno od cene letalskih vozovnic).  

 

 

V ceni je všteto:

Slovenski vodič iz Ljubljane do Ljubljane
Letalski prevoz v ekonomskem razredu Ljubljana – Sydney - Ljubljana
letalski prevoz Sydney – Ayers Rock – Melbourne – Cairns – Sydney
vse letališke takse, prtljaga do 20kg + ročna prtljaga
namestitve v dvoposteljnih sobah v hotelih po programu,
transferji letališče – hotel – letališče v Sydneyu, Ayers Rocku, Melbournu in Cairnsu.
izleti po programu

 

V ceni ni všteto:

česar ni navedeno v programu in pod vključuje
stroškov po osebnih naročilih
izletov, ogledov in vstopnin, ki niso omenjeni pod vključuje,
prehrana / cca 50.-Eur na dan /cca 600.-Eur skupaj
vstopnina v akvarij in Operno hišo  cca 80.-Eur

 

Vizum: Za vstop v Avstralijo slovenskidržavljani potrebujemo vizum, pridobimo ga preko obrazca na internetni strani.

 

Cepljenja: niso potrebna

 

 

Prijava se lahko izvrši v turistični agenciji Interconti ali na pooblaščenih prodajnih mestih. Ob prijavi plačate varščino v višini 30% cene potovanja, preostali del pa najkasneje 60 dni pred odhodom. Plačilo varščine zagotavlja rezervacijo potovanja. Skladno z zakonom o obligacijah /člen 876 in člen 878/ si pridržujemo pravico do zvišanja cene potovanja pri spremembah v menjalnem valutnem tečaju ali pri spremembah cen prevoznikov. Skladno z 878. členom istega zakona si pridržujemo pravico do odpovedi potovanja /če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja/. Splošni pogoji in navodila turistične agencije Interconti so vam na voljo kot posebna tiskana priloga k programu v pisarni Interconti Ljubljana ter na vseh pooblaščenih prodajnih mestih.